Stebinantys tyrimo rezultatai kiek kalorijų iš tikrųjų galima sudeginti sekso metu: dažniausi spėjimai ir gandai visiškai nutolę nuo realybės  ()

Kai mėginu įsivaizduoti tobulą sekso treniruotę, prieš akis iškyla vaizdas iš filmo „Ponas ir Ponia Smitai“, kai Bradas Pittas Angeliną Jolie visą valandą gainiojo po virtuvę. Deja, toli gražu ne kiekviena seksualinė patirtis būna tokia įspūdinga ir intensyvi. Būtų įdomu sužinoti, kiek kalorijų iš tiesų galima sudeginti mylintis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gandas: vienos sueities metu galima sudeginti nuo 100 iki 300 kalorijų. Dažnai tenka girdėti, kad seksas – tikrų tikriausias sportas. Vis tik kyla abejonių, ar tokios kalbos grįstos patikimais įrodymais, rašo CNN. Koks sekso kiekis gali būti vertinamas kaip treniruotė? Kurioje sudeginamų kalorijų intensyvumo skalės vietoje derėtų įkurdinti vidutinės trukmės ir aktyvumo sueitį?

Verdiktas: seksas padeda sudeginti šiek tiek kalorijų, tačiau dažni išdykavimai lovoje nepakeis treniruočių sporto salėje.

Deja, kažin ar būtų logiška manyti, kad lovoje tenka pakankamai daug pasportuoti. Remiantis „The New England Journal of Medicine“ leidinyje skelbto tyrimo rezultatais, sueitis vidutiniškai trunka 6 minutes, per kurias sudeginama vos 21 kalorija.

Mane kaip trenerį ir žmogų, randantį būtų kalorijoms deginti net vairuojant ar dirbant prie kompiuterio, tokie statistiniai duomenys tikrai neguodžia. Remiantis „WebMD“ pateikiama informacija, per 30 min. sekso sudeginama nuo 85 iki 100 kalorijų. Taigi jei jūsų seksualinis gyvenimas pelnytai galėtų būti apibūdinamas kaip energingas, tikėtina, kad jūsų kalorijų deginimo rezultatai geresni už statistinį vidurkį.

Tokia liūdna situacija privertė susimąstyti. Nors panašu, kad narysčių sporto klubuose vardan sekso artimiausiu metu atsisakyti turbūt nepavyks, vis tik yra būdų seksualiniams santykiams optimizuoti. Štai kelios galimai jus sudominsiančios idėjos.

Seksas prieš pusryčius

Seksas rytais – puiki mintis dėl kelių priežasčių. Pirma, hormono testosterono lygis vyro organizme tarp 7 ir 8 val. ryto būna didžiausias. Be to, jei rasite laiko pusvalandžio trukmės rytinei sekso „mankštai“, iš lovos išlipsite jau apšilę ir pasirengę tikrajam sportui. Akivaizdu, kad verta žadintuvą nusistatyti pusvalandžiu anksčiau.

Lankstusis seksas

Vidutinio intensyvumo jogos pamokoje per pusvalandį pavyksta sudeginti nuo 100 iki 300 kalorijų. Taigi įtraukę į sekso žaidimus mėgstamiausias jogos pozas padidinsite kalorijų deginimo spartumą ir tuo pačiu atliksite raumenų tempimo pratimus.

Maistas ištvermei didinti

Į savo mitybos racioną įtraukę tam tikrų ištvermę didinančių produktų pagerinsite rezultatus lovoje. Figos, austrės, salierai, šilauogės, žemės riešutai, bananai, česnakai ir netgi šokoladas gali padidinti vyro seksualinį ištvermingumą. Tiesa, svarbu įsidėmėti, kad vakare prieš kitos dienos ryte laukiantį sekso maratoną nerekomenduojama vartoti daug angliavandenių – rezultatai bus priešingi.

Įvairovė

Tiek sekse, tiek ir bet kurioje kitoje fizinio aktyvumo veikloje svarbu nuolat išmėginti vis naujų dalykų. Išbandant labiau netikėtas ir netgi tikru iššūkiu tampančias sekso pozas panaudojami skirtingi kūno stabilizavimui būtini raumenys, kūnas, o galbūt ir partneris nuolat stebinami, jau nekalbant apie teigiamą tokios patobulintos treniruotės poveikį sveikatai. Jei kiekvieną kartą leisdamiesi į meilės žaidimus apsiribojate vos keliomis pasikartojančiomis pozomis, užtikrintai galima teigti, kad laikas ryžtis naujovėms.

Pilvo ir nugaros raumenų „įdarbinimas“

Kiekvieną kartą mylėdamiesi aktyvinkite pilvo ir nugaros raumenis. Susitelkimas į šiuos raumenis ir dubens dugno srityje esančių raumenų izoliavimas ne tik padės sustiprinti pilvo presą, bet ir leis pasidžiaugti plokštesniu pilvuku jau dabar. Be to, surinkta nemažai duomenų, įrodančių, kad tinkamas pilvo ir nugaros raumenų mankštinimas gali sustiprinti orgazmą. Nelieka nieko kito, kaip tik kuo greičiau pasinerti į šią dvigubo malonumą jūrą.

Įvairiapusiškos treniruotės

Kadangi šiame tekste jau aptarta, kad seksas, deja, negali pakeisti tikros mankštos, laikas apsvarstyti galimybę mankštintis vardan geresnio sekso. Atlikti tyrimai rodo, kad reguliariai besimankštinančių moterų seksualinis gyvenimas aktyvesnis, orgazmą jos pasiekia greičiau ir seksualiai susijaudina lengviau nei tos, kurių gyvenime sporto ir fizinio aktyvumo yra mažiau. Lyg to dar būtų maža, paaiškėjo, kad moters reakcija į seksualinius dirgiklius po 20 min. trukmės aktyvios treniruotės būna stipresnė. Vyrų atveju intensyvios treniruotės siejamos su padidėjusiu testosterono lygiu, o tai savo ruožtu stimuliuoja seksualinį domėjimąsi ir elgesį.

Mąstote apie tobulą apšilimą ar preliudiją prieš garuose skendinčią karšto dušo sesiją? Seksuali rytinė mankšta su antrąja puse neabejotinai jums bus naudinga. Svarbu nepamiršti apie būtinybę izoliuoti raumenis – lovoje šis triukas pasiteisins su kaupu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(7)
(-2)

Komentarai ()