Kodėl po kelionės lipant iš automobilio, jis trenkia elektra? Vairuotojai gali turėti net 60 000 voltų krūvį ir tai kartais sukelia tikrus gaisrus degalinėse

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Borland 2018-02-09 14:29
Straipsnyje rašė, kad yra atvėju, kuomet taip užsidegė. Galėjo bent kažka apie tai parašyti, kokio masto buvo tie užsidegimai ar būna, kad kažkas sprogsta, ar tai tiesiog maža ugnis kurią lengva užgesinti.
SaMaras 2018-02-09 15:00
Ar iš tikro dėl to užsidegė nors viena degalinė klausimas, bet jei degė ne viena tai sunku būtų ką parašyt, nes išlydis gaisro dydžio nelemia. Degtuko dydis su laužo degimu irgi nesusiję veiksniai..
HardAxe 2018-02-09 15:44
Jeigu mašina trankosi reikia dar sėdint paimti ir laikyti už metalinės detalės (durelių), ir tada padėti koją ant žemės. Niekada netrenks. Jeigu pirma įsielektrinę išlipam nesiliesdami prie metalo ir tada paliečiam metalinę dalį - gaunam per nagus.
vardasas 2018-02-09 18:38
To nezinojau, o kenciu kasdiena nuo tu iskrovu, puikiai girdisi kai gaunu per nagus. Aciu uz patarima
mindaugas.vaitiekūnas 2018-02-09 20:20
Ne visai taip... Viskas priklauso nuo to kokius batus avi (sausi, šlapi, spec. paskirties (darbo batai) ir t.t...). Šitą statinio krūvio iškrovą jauti tik kibirkšties vietoje - likusiai kūno daliai ji jokio poveikio nedaro. Tad geriausias variantas būtų laikyti metalinį daiktą (pvz. automobilio raktą) ir juo paliesti automobilį. Aš kai dažnai būnu su darbiniais batais ir "pūkine" striuke, tai man jau ateinant į automobilį tos kibirkštys kutena. Būna išlipu iš auto - gaunu per nagus, nueinu iki parduotuvės - ten gaunu per nagus, grįžtu į auto - gaunu per nagus Bet realiai aš prie to pratęs - neretai fazę su pirštais tikrinu
lape 2018-02-09 22:42
Seniau prie mašinos rakteliu turėjau rezistoriu prisikabines, atrodo 100M, tai per ji visuomet neskausmingai išsikraudavau. Pakeitus auto, kažkaip nebereikėjotai ir pasimetė kažkur.
HardAxe 2018-02-10 01:39
tai kaip jau kažka rašė, nereikia to rezistoriaus. Paimi raktą už metalinės dalies ir su raktu palieki mašiną/duris/bėgimo takelį... Tada jau drąsiai galima kišti nagus. Man taip būdavo bėgimo takelyje sporto klube. Tekdavo prieš liečiant mygelius su metaliniu raktu paglostyti HR daviklį. Bet iš mašinos geriausia paimti už metalo dureles ir tada lipti. Jeigu bus kibirkštis - bato padui neskauda.
Robkinas 2018-02-10 09:13
Aš pastebėjau ant savęs, kad jeigu būna rankų oda labai išsausėjusi nuo šalčio lauke, karšto vandens ir pan. tai visada kėbulas "pavaišina" kibirkštėle. Jei rankos suteptos drėkinančiu kremu - nebūna kibirkšties
bahuriux 2018-02-11 11:31
Man viena iš mano mašinų visada 100% trenkia ir labai smarkiai, jei oras lauke sausas, ir nesvarbu kokia temperatūra, o kita mašina žymiai mažiau manęs "nekenčia". Nežinau nuo ko tai priklauso, nes abiejų mašinų dažai perlamutras su laku, o nuo mano drabužių nepriklauso ar aš su žiemine striuke ar su T-shirt, nepriklauso ir nuo rankų drėgnumo, tik nuo lauko oro santykinio drėgnumo kuo suasiau, tuo skaudžiau gaunu per nagus. Dabar jau žinosiu, ką daryti, kad nukentėti mažiau.