Ar egzistuoja ta mistinė vieta moterų anatomijoje, kuri jas veda iš proto? Mokslininkai paskelbė „G taško“ paieškų išvadas  (2)

Vokiečių ginekologas Ernstas Gräfenbergas 1950 metais sujaukė viso pasaulio žmonių sąmonę pranešdamas, kad egzistuoja taškas, kurį stimuliuojant moterys patiria didžiausią malonumą. Net ir pačio moterys nenujautė apie jo egzistavimą, o vyrai kaip mat išsiruošė jį surasti. Šio gydytojo vardu ta vieta ir pavadinta „G tašku“, bet ar ji tikrai egzistuoja. Mokslininkams teko tyrinėti net 97 metų moteris, kad tai išsiaiškintų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ta mistinė vieta moters makštyje, kaip teigė Gräfenbergas, yra pati jautriausia ir jos stimuliavimas garantuoja didžiausią malonumą. Nors techniškai tai ne taškas, o 2 X 1,5 cm dydžio plotas su didžiausia nervų koncentracija, daugybei žmonių taip ir nepavyko jo rasti. Mokslininkai spėliojo, kad jį turi ne visos moterys, nors pats Gräfenbergas kadaise teigė kitaip. Dabar Melburne, Australijoje, atliktas išsamiausias tyrimas šiuo klausimu nori jį atsakyti visiems laikams. 

Taigi, mokslininkai patyrinėjo 13 moterų, kurių amžius buvo nuo 37 iki 97 metų, kūnus. 1981 metais „G tašku“ pavadinta vieta nėra labai giliai, todėl ją surasti neturėtų būti taip sunku. Dėl padidėjusio jautrumo reikėtų kaltinti tankų nervų galūnėlių išdėstymą, tačiau mokslininkai nieko panašaus nerado. Jie užtikrintai teigia - taip plačiai aprašytas ir ieškotas „G taškas“ anatomine prasme neegzistuoja.

Daugybė moteriškų žurnalų, straipsnių internete ir net edukacinių filmukų metų metus bandė žmonėms nurodyti geriausią būdą aptikti „G tašką“. Jis laikytas viena didžiausių žmonijos paslapčių, kurią reikia surasti. Maždaug kaip Lochneso ežero pabaisa ar sniego žmogus. Tačiau tikri moksliniai tyrimai vienas po kito įrodinėjo, kad jokios anatominės struktūros, kurią būtų galima laikyti ypatingo jautrumo zona, ten nėra. Nieko panašaus, kas atitiktų žmonių įsivaizdavimą ir paplitusius „G taško“ apibrėžimus.

Šis tyrimas sukėlė šiokią tokią pasipiktinimo bangą. Ne vienas savamokslis „sekspertas“ jau suskubo išsakyti nuomonę, kad mokslininkai klysta. Pasak jų, mokslininkai tiesiog nemoka ieškoti, „G taškas“ pasižymi kitokia tekstūra, primenančia graikinio riešuto kevalą. Seksualinių malonumų žaislų gamintojai yra įsidėmėję šį tašką, o ir daugybė moterų tvirtina, kad jis egzistuoja.

Mokslininkai teigia, kad moterys jaučia „G tašką“ tik todėl, kad jis yra arti kito malonumų centro. Prisideda ir psichologinis įsitikinimas, kad tokia zona egzistuoja. Taigi, panašu, kad mokslininkų tyrimai kai kurių įsitikinimų paveikti tiesiog negali.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(40)
(20)
(20)

Komentarai (2)