Kodėl psichopatai negali būti pagydyti? Netikėta priežastis, kuri normaliems žmonėms skamba gana keistai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2018-03-01 22:04
Sakyčiau nuostabūs asmenybės bruožai - gyveni ir dėl nieko nesigruzini. Žinoma, kiti tai traktuoja kaip ligą, bet argi tau* rūpi? Iš principo psichopato gydymas man čia labiau asocijuojasi su "kaip pagydyti beždžionę, kad ji būtų žmogumi?" - nu kodėl kažkam prireikė tai gydyti?
zidrunas.wulx 2018-03-01 23:58
Man kas keisčiausia tai kodėl kiša tuos psichologus, negi kas mano kad tokiais atvejais psichologas gali kuo padėtii? toks žmogus yra nuo kitokiu savybiu įgavusiu gymus, čia manau kad pagyditi reiktu koreguoti smegenis.
Shinigami 2018-03-02 06:33
Čia yra paprasčiausias smegenų plovimas. Dabar dauguma diskutuos ar tai galima "pagydyti" ar negalima "pagydyti". Net negalvos kad tai ne lyga. Tad nėra ko gydyti. Antra pridursiu, neseniai buvo straipsnis kuris praktiškai visus verslininkus vadino psichopatais, nusikaltėlius vadino psichopatais. Dabar aiškina kad tikru psichopatų yra labai mažai. Pagal mane psichopatija yra daug sveikiau už veganus, homoseksualus ir religingus asmenys. Jei reikia kažką gydyti, tai reikia pradėti nuo šitų asmenų Psichopatai nejaučia empatijos? O komunistai jaučia empatija kapitalistams? O kaip su plokščios žemės išpažinėjais? Ar juos reikia gydyti? Psichopatas nejaučia empatijos kitam? O kodėl kažkas tai turėtu jausti? Kas nusprendė ir kodėl, kad empatija reiškia sveiką asmenį? Kaip ir sakau, tai tėra smegenų plovimas, kaip ir reicho atvejų "gydė" nesveikus, kurie netinka reichui. Taip ir dabar nori "gydyti" netinkamus. Ir kas svarbiausia tai daroma demokratijos sąlygomis, visuomenei pritariant.
Pumper 2018-03-02 08:10
Kaip tai kas? Evoliucija. Kaip tu manai, ar žmonija sugebėtų išliktų be empatijos? Kas vaikus augintų, jei jie niekam nerūpėtų? Kas žmogžudžius sutrandytų, jei niekam nerūpėtų užmušti?
mindaugas.vaitiekūnas 2018-03-02 08:56
Kaip jau kažkas sakė: "kas nusprendė, kad žmogus "by defgault" turėtų būti laimingas?"
Shinigami 2018-03-02 09:32
Ar žinai kaip nusišnekėjai? Žemėje pilna gyvūnų be empatijos, kurie sėkmingai dauginasi ir gyvena, nes empatija visiškai nereikalinga išgyvenimui ir tvarkai. Tam reikia proto ir loginio mastymo. Šis pasaulis valdomas įstatimų, o įstatimai kuriami taip kad butu naudingi. Empatija nieko neturi bendro su vaikų auginimu. Čia iš vis padebesiais skraidai. Čia reikalinga meilė, o ne empatija. Tai du skirtingi dalykai. Todėl be empatijos vaikus augintume dar sėkmingiau. Empatija žmogžudžių netramdo, tai daro įstatimai, o įstatimai kuriami tam kad save apsaugoti. Rūpėjimas užmušti ir žmogžudžių tramdymas yra visiškai nesusiję dalykai. Pažiūrėk į Ukrainą, manai kad ten visi rusų kariai žudantis ukrainiečius yra psichopatai? Bet jiems empatija visai netrukdo žudyti. Kaip sakiau, viską sutvarkytu įstatimai parengti pagal loginius dalykus ir savisaugos instinktas. O dabar ta empatija siunčia maistą į Afriką kad afrikiečiai daugiau daugintus ir tik gilintu problemą. Jie sėkmingai Afrikoje gyvena tūkstančius metų, bet kažkodėl kažkam parūpo juos "išgelbėti". Bet realiai dėl to jų prisidaugino daug daugiau nei gali išgyventi ir problema tik padidėjo. Jei visus nusikaltimus suversti psichopatams tai 70% lietuvių vieni psichopatai. Nes nusikalstamumas (tiek vagystės, tiek korupcija, tiek daiktu pasiskolinimas iš darbovietės ir kiti įstatimu pažeidimai yra nusikaltimas) yra plačiai paplitęs. Asmenys draudžiantys eutonazija yra ne tik psichopatai, bet ir sadistai. Europoje jų labai daug. Jie jaučia malonumą, kai žmogus kankinasi. Jie sako, kad sunkiai sergantys turi mirti nuo skausmo didelėse kančiose. Kur čia empatija? Čia visiškas sadizmas.
Berserkas 2018-03-02 10:11
. https://lt.m.wikipedia.org/wiki/Psichopatija
Shinigami 2018-03-02 12:19
Kitaip sakant, psichopato sąvoka tinka tik kalėjimuose esantiems asmenims ir netinka laisvėje esantiems. O filmai iš vis iškreipia jos reikšmę. P.S. sutrumpintai: visi psichopatai neturi empatijos, bet ne visi neturintys empatijos yra psichopatai.
punktyras 2018-03-02 12:44
Naujagimiai neturi empatijos, ir neturi asmenybės. Asmenybė vienokia ar kitokia, žmogui augant susiformuoja. Jeigu joje nėra empatijos, tokią asmenybę turintis yra psichopatas. IMHO psichopatija pernelyg stigmatizuojama.
bahuriux 2018-03-02 13:43
Taip. Net pas mane akvariume vienos žuvys gimdo vaikus kitos kitos rūšies juos suėda, jei kitos nespėja tai mama pati juos suėda. Jei perkeli į kitą talpą kur augini mažus žuviukus, tai tie maži būdami suėda tuos ka tik gimusius, nu žodžiu gamta tokia. Jokio proto, jokios logikos, meilės ar empatijos ir tos žuvys puikiai išgyveno milijonus metų. Bet žmonių pasaulyje ypač turiu galvoj vakarų pasaulį, jau nebereikia to konkurencingumo "suėsk kitą, kad pats išgyventum", jau laikas žengti į aukštesnį įsivystimo lygį, męs nesam kaip tos žuvys ir nebeturėtume tokie būti.
kestutisz 2018-03-02 13:56
"nejaučia empatijos, jiems nesvarbūs kitų jausmai" - o jei man kažkiek rūpi tik mano, mano "genties (šiemos) poreikiai, o į kitus nusispjauti (jei jie nenaudingi)? Jau čia psichopatas ar dar reikia pasitobulinti?
Shinigami 2018-03-02 13:59
bahuriux 2018-03-02 14:58
Jau einama ta linkme bet dar reikia pasitobulinti, kai pradėsi maninipuliuoti artimaisiais dėl savo asmeninės naudos, tai jau būsi psichopatas. Na gal jau esi, gal tau artimieji yra tik naudingi ir reikalingi tik kol iš jų yra nauda, ir jais atsikratysi kai bus nenaudingi, kai/jei negalėsi išnaudoti.
vanduo4 2018-03-02 15:26
.: Sveikatos ministras buvo apkaltintas jog dangstė nesąžiningus maisto gamintojus ir dėl užkrėstų koldūnų apsinuodijo daug žmonių. Po kiek laiko, ministras apsikrėtė mėsaėde bakterija ir po sepsio mirė. Karma.
vanduo4 2018-03-02 15:54
: tiek psichopatus, tiek emocionalus reikia šviesti, o ne gydyti. Deja švietimas ne visuomet veiksmingas tik todėl, kad realybėje gerų idėjų realizavimas taikiai ne visados įmanomas. Todėl psichopatai valosi palinką, o emocionalai - naudojais kitų sukurtu gėriu.
bahuriux 2018-03-02 15:57
Man visada įdomus klausimas buvo, jei psichopatams gerai veikia atlygio sistema, tai kaip juos veikia, kai atlygis yra pelnytai neigiamas jų atžvilgiu. Nu maždaug prisidirbo nesąmonių, o galiausiai pats nukentėjo penkis kartus labiau nei kitam pakenkė. Kaip psichopatui atrodo visas šitas reikalas, va ko aš nesuprantu. Ir mano manymu racionalumas išvis nieko bendro neturi su psichopatija, nes pusė žmonijos yra racionalūs padarai, kaip ir kita pusė neraconalūs, o psichopatų tik nuošimtis iš jų.
Xdmin 2018-03-02 16:10
As manau kad jei psichopato tikslas rupintis tik savimi, jam tuomet neidomu kaip sekasi kitiems, nera pavydo kitam, tuomet jam kaip ir neidomu kitas islose/prarado daugiau nei jis, nes jam idomu tik jis pats.
vanduo4 2018-03-02 16:13
- žmogus racionalus ant popieriaus. Kodėl? Todėl kad jų racionalumo lygis yra aukštesnis už gyvūnų, psichopatų dar aukštesnis. Todėl priimta laikyti, jog žmogus yra racionalus. - Deja, pasaulyje labai mažai racioanlių žmonių. Racionalumas netgi bandomas sunaikinti, kad tik individas būtų produktyvi darbo jėga. Kaip jūs manote - nacionalizmo užgimimas Vokietijoje buvo racionalios ar emocinės evoliucijos apraiška?
SaMaras 2018-03-02 16:30
Kalėjimuose sėdi tik prastai prisitaikę psichopatai. O gerai prisitaikę sėdi seime, teismuose vadovauja ir tt. Netiesa, kad jiems nerūpi pasėkmės. Jiems rūpi pasėkmės, tik jiems nerūpi, kas dėl to nukentės. Ir žinojimas, kad už nusikaltimą bus nubaustas juos veikia (kalbu apie gerai prisitaikiusius) jei žinotų, kad už tam tikrą nusikaltimą 100% žinotų kad bus nubaustas didelė tikimybė, kad to ir nedarys. Bet jei bus galimybė padaryt tą patį nusikaltimą tik suslėpti galus tada jis ir nusikals.
Shinigami 2018-03-02 17:07
Tuo tarpu emocionalus nusikals ir net žinodamas kad 100% bus už tai nubaustas. P.S. atrodo niekas neskaitė, mano duotos angliškos nuorodos kur viskas gerai aprašyta, kas yra psichopatas. Vis dar naudojamas iš filmu suformuotas apibūdinimas arba visus neturinčius empatijos vadina psichopatais. Nors pagal psichologus ne visi neturintys empatijos yra psichopatai. Sakyčiau kad net tarp asmenų kurie neturi empatijos psichopatų yra labai mažai. P.S. per didelis empatijos turėjimas yra nesveika. Nes tokiems asmenims pradeda vaidentis. Nors negras sau laimingas guli po palme ir ant visko dėjęs. Per daug empatiškam asmeniui atrodys kad jis nuliudes ir jam reikia padėti, jam duodant darbo arba maisto. Žinoma, duodant darbo jis ta empatika pasius ant trijų raidžių. O duodant maisto po palme jau gulės tris juodukai.