Ar tiesa, kad nuo sekso galima atprasti? Psichologė atskleidė, kas gali nutikti nuo per ilgo susilaikymo  ()

Mokslininkai neturi vieningo atsakymo, ar sekso trūkumas kaip nors pasireiškia sveikatai, tačiau sertifikuotos sekso psichologės Sari Cooper, intymumo trūkumas atsiliepia ne tik bendrai mūsų sveikatos būklei, tačiau ir psichikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak ekspertės, kai kurie žmonės, kurie praktikuoja susilaikymą nuo sekso, pradeda jausti energijos trūkumą. Maža to, jiems pradeda ir mažiau norėtis sekso. S. Cooper taip pat pažymėjo, kad kai kuriems paskui pasireiškia ir jausmingumo trūkumas.

„Kai žmonės užsiima seksu, jie patiria dažną kontaktą oda į odą, o tai yra pagrindinis būdas, leidžiantis mums nusiraminti“, – pažymėjo ji.

Pasak specialistės, sekso pagalba žmonės reguliuoja ir vienas kito nuotaikas. Taip pat specialistė pažymėjo, kad moterims nustojus mylėtis, jų makšties sienelės išsausėja. Todėl sugrįžti į normalų intymų gyvenimą tampa dar sunkiau.

Pasak tyrėjos, sekso nebuvimas taip pat turi įtakos streso lygiui. Stresas užima mūsų mintis ir gadina nuotaiką. Taigi, kuo mažiau užsiimame seksu, tuo mažiau sekso mums norisi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(25)
(5)
(20)

Komentarai ()