7 klausimai apie seksą, apie kuriuos net nesusimąstote: ar sperma yra sterili, ar alkoholis vyrus verčia homoseksualais ir kada seksas gali pražudyti?  (1)

Sekso tema visada ir visiems bus aktuali. Ar monogamija daro mus laimingus? Ar daug žmonių miršta nuo sekso? Kiek sekso partnerių turi žmonės? Į šiuos ir kitus klausimus 2017 m. pabandė atsakyti mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek sekso partnerių žmogus turi vidutiniškai per gyvenimą?

Ar vyrai turi daugiau sekso partnerių už moteris? Kokios sekso praktikos populiariausios? Šiuos klausimus nagrinėjo vokiečių psichologė Julia Haversath iš Braunšveigo techninio universiteto.

Paaiškėjo, kad tarp moterų ir vyrų tikrai yra didelis skirtumas. Moterys vidutiniškai turi penkis sekso partnerius per gyvenimą, o vyrai – dvigubai daugiau. Stipriosios lyties atstovai mėgaujasi lytiniais santykiais vidutiniškai su 10 moterų. Tik kyla abejonių, ar teisingai apklaustieji atsakė į klausimus.

Koks sekso būdas populiariausias? Žinoma, kad vaginalinis (90 proc.). Bet ir oralinis yra mėgstamas (48–56 proc.).

Ypač dažnai užsiima seksu 25–29 metų žmonės (apie 60 kartų per metus). Dauguma vyrų per 50 jiems gali tik pavydėti (34 kartai per metus), o to paties amžiaus moterys vidutiniškai mylisi tik 22 kartus per metus.

Ar vyro sperma gali būti sterili?

Kai kam sperma kelia pasišlykštėjimą, kai kam atrodo visai nieko. Ji yra gyvybės šaltinis, bet ir daugybės ligų židinys. Tai ištyrė mokslininkai iš Oksfordo universiteto. Prie pavojingiausių ligų sukėlėjų, kurie buvo aptikti per tyrimus, priklauso ne tik ŽIV ir hepatito B virusai. Vyrų spermoje buvo aptikta ir ebolos, herpeso, zikos virusų, kurie gali išgyventi po kelis mėnesius ir sukelti sėklidžių uždegimą ir apkrėsti partneres.

Ar žinojote, kad gripo, ūmių respiratorinių susirgimų, raudonukės ir kitų užkrečiamų ligų sukėlėjai gali būti pernešti per spermą lytinių santykių keliu? Net visko matę mokslininkai buvo priblokšti, kai išsiaiškino, kiek visokių virusų gali plaukioti spermos sekrete.

Ar Vakaruose kyla spermos krizė?

Mokslininkas Hagai Levinas iš Hebrajų universiteto Jeruzalėje sukėlė nerimą vyrams: jo tyrinėtojų komanda konstatavo, kad Vakarų šalių vyrų spermoje net 50 proc. sumažėjo spermatozoidų. Ar šis drastiškas smukimas susijęs su vakarietišku gyvenimo stiliumi ir mityba, mokslininkai dar aiškinasi.

„Kol kas nereikia pulti į paniką dėl to. Spermatozoidų skaičius dar nepasiekė Pasaulinės sveikatos organizacijos paskelbtos kritinės vaisingumo ribos“, – paguodė H. Levinas.

Ar monogamija daro žmones laimingesnius?

Ar monogamija tebėra laimingų santykių raktas? Ar poligamija suteikia daugiau laimės? Ar patenkinti europiečiai savo seksualiniu gyvenimu? Šiuos klausimus nagrinėjo tarptautinė mokslininkų komanda, kuri savo gautus rezultatus paskelbė portale „Dalia Research“.

Pagal mokslininkų išvadas, labiausiai patenkinti savo seksualiniu gyvenimu yra ispanai (41 proc.). Vokiečiai nuo jų atsilieka nedaug (38 proc.).

O kaip žiūrima į poligamiją ir monogamiją? Ar laisvi santykiai suteikia daugiau pasitenkinimo? Nebūtinai. Nors 70 proc. apklaustų su keliais partneriais bendraujančių žmonių atskleidė, kad yra patenkinti savo laisvais santykiais, daugiau kaip 80 proc. monogaminius santykius palaikančių žmonių pripažino, kad savo santykiuose jaučiasi laimingi. Matyt, nuo kiekvieno individualaus žmogaus priklauso, kaip jam geriau.

Ar seksas gali mus nužudyti?

Kai kalbama apie mirtį per seksą, tikriausiai pagalvojate apie pačius pavojingiausius ir drąsiausius sekso žaidimus? Deja, realybė yra normalesnė - žmonės kartais miršta sekso metu: trečdalis jų miršta masturbuodamiesi, daugiau kaip 40 proc. užsiimdami seksu su meiluže ar prostitute. Kad tokiu būdu būtų galima numirti, turi sutapti keli veiksniai. Dažniausiai miršta nutukę vyrai per 50 metų ir turintys širdies problemų.

Mirčių sekso metu ir po jo pasitaiko nedažnai. Iš 38 tūkst. skrodimų, atliktų Frankfurte prie Maino, 99 atvejais buvo nustatyta mirtis sekso metu. Geriau būkite atidesni besismagindami arba pasirūpinkite savo sveikata.

Ar alkoholis daro vyrus homoseksualius?

Šis tyrimas, atliktas JAV Vidurio vakarų regione, buvo skirtas ne vyrų krūtims ar moteriškų hormonų kiekiui aluje nagrinėti. Atlikti mokslininkų eksperimentai patvirtino, kad didėjant alkoholio kiekiui padidėja ir vyrų pasirengimas užsiimti seksu su tos pačios lyties atstovais, nors iki šiol jie priskirdavo save heteroseksualams. Po dešimties išgerto alkoholio vienetų dauguma vyrų buvo pasirengę padaryti tą patį su gražiais vyrais, ką jie daro su gražiomis moterimis, ir ko niekada nepadarytų būdami blaivūs.

O moterims alkoholis tokio poveikio nedaro. Nebuvo pastebėta, kad išgėrusioms moterims atsirastų seksualinis potraukis prie kitų moterų, jos įsigeidžia tik vyrų.

Ar ištikimų vyrų veido bruožai ypatingi?

„Pagal vyro nosį galima atpažinti jo pasididžiavimą.“ Šis mitas yra gerai žinomas, bet nebuvo patvirtintas. Moksliškai patvirtinta tik kita hipotezė: pagal vyro veido formą galima nustatyti, kad ar jis yra ištikimas.

Kanados mokslininkai ištyrė, kad vyrai plačiais veidais dažnai būna gašlesni ir pasirenka laisvesnį seksualinio gyvenimo stilių.

Šaltinis: „T-online“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(37)
(14)
(23)

Komentarai (1)