Kas nutiktų, jeigu žmogus patektų į juodąją skylę? Vieno fiziko teigimu, žmogus galėtų ne tik išgyventi, bet ir nukeliauti į daugybę ateičių  ()

Astrofizikai ne kartą tikino, kad jeigu žmogus patektų į juodąją skylę, jam baigtųsi prastai: gravitacija šviesos greičiu nutemptų jį į begalinę vienos dimensijos erdvę, kurioje didelė masė iš žmogaus padarytų, švelniai tariant, košę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visgi naujos studijos, atliktos Berklio universitete, atskleidė šiek tiek kitokią teoriją. Mokslininkai mano, jog žmogus ne tik galėtų išgyventi juodojoje skylėje, bet visa jo praeitis būtų tarsi ištrinta, prieš akis atsivertų daugybė ateičių, skelbia užsienio naujienų portalas „Indy100“.

Fizikas Peteris Hintzas tikina, kad į juodąją skylę patekęs asmuo pakeistų daugybę fizikos dėsnių ir, tikėtina, išgyventų. P. Hintzo ir jo komandos tyrimas rodo, jog viena šalia kitos egzistuojančios vienuma ir begalybė gali sukurti zoną, kurioje žmogus būtų tarytum atjungtas nuo prieš tai atliktų veiksmų ir praeities bei neturėtų tikslios ateities.

Tai reiškia, kad jeigu žmogus visa tai išgyventų, jo ankstesnis gyvenimas ir atmintis būtų nušluoti, o tada atsivertų durys daugybei galimų ateities variantų.

Mokslininkas teigia, kad juodųjų skylių viduje visos visatos taisyklės ir dėsniai negalioja. Juodosiose skylėse egzistuoja tik nežinomas gylis, nuo kurio nei radiacija, nei šviesa negali pabėgti. Fizikas tai pavadino kosmine cenzūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(43)
(28)
(15)

Komentarai ()