Kokia politika vyrautų Marse? Elonas Muskas atskleidė savo pažiūras, o žmonės suskubo jį pavadinti imperatoriumi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

atskalūnas 2018-03-13 11:56
aš galvojau jie sąmonigesnis, jis kalba ir apie marso barus, tokius dalykus kaip žąlyngi įpročiai reiktu pamiršti ir dirbti su savimi, keisti į gerąją pusę tik pirmyn, keista išgirsti tokius teiginius iš tokio žmogaus lūpų. Nors kita vertus, kaip galės suvaldyti situacija, jei bus visi sąmonigi , reikia ir ąsilų.
Nukainotas 2018-03-13 13:22
Galvoju, kas dėtųsi Lietuvoje, jei visi galėtų internetu siūlyti ir iškarto tiesiogiai balsuoti už įstatymus. „Kitą trečiadienį po 10000 € išmoka iš biudžeto kiekvienam“. UŽ: 89% Bet, reikia tikėtis, kad gal į Marsą siųs tik protingus žmones.
Rukis 2018-03-13 14:24
Jei Lietuviai Marse atsidurtų tai Kolonija išmirtų per pusė metų. Įsivaizduokit įstatymus kuriuos priima paloskiniai marozai ar viskuo nepatenkinti kultūriškai degradavę pencininkai. Marse bus technokratija, esu tuo įsitikinęs. Juk mokslo žmonės ten bus siunčiami. Bus įstatymai leidžiami remiantis tyrimais, o einamoji valdžia bus paskirstyta į profesionalų specialistų rankas, o kylimas karjeros laiptais bus grįstas meritokratija.
HardAxe 2018-03-13 14:43
Priklauso kokie lietuviai atsidurtų. Yra pas mus labai gražiai besitvarkančių bendruomenių, ypatingai ūkiškų žmonių, taip pat tikrai gerų specialistų. Manau bent paviršutiniškai sukomplektavus lietuvišką grupę (atfiltravus marozus) išeitų nebloga misijos komanda. Pvz paimk savo telefono knygoje pirmus 5 kontaktus, kurie būtų 20-40m amžiaus žmonės, baigę aukštjį ir dirbantys pagal savo specialybę. Manai jiem nepavyktų?
mindaugas.vaitiekūnas 2018-03-13 16:42
Aš manau, kad Marse bent jau pirmus dešimtmečius nebūtų net laiko tai "tradicinei politikai". Ten vyrautų "darboholizmas", o žmonės, nesugebantys atlikti jiems paskirtų užduočių, būtų siunčiami atgal arba "į lauką"
Creatium 2018-03-14 12:41
O kuo tai blogai? Jeigu tik balsavimas būtų užtikrintas ir visiškai saugus/nesuklastojamas - tai pirmyn. Priims vieną blogą sprendimą, priims du, žiūrėk trečią jau priims geriau pagalvodami. Išsidalintų per mėnesį Lietuvos biudžetą ir likusius metus sėdėtų be sveikatos draudimo, vaikai be mokslo ir t.t. Kitais metais oj kokie būtų protingi sprendimai. Na, bet nebūtina visko staiga duoti spręsti. Galima pradėti nuo mažesnių dalykų, pvz., baudų dydžių nustatymų. Po truputį žmonės išmoks tiesioginės demokratijos, įpras balsuoti ir galvoti prieš balsuojant, diskutuoti. ---- Muskas save pats pavadino "dievu". Bet į tai reikia žiūrėti pro gerą stiklą sarkazmo, jis pats tą sakė. Žiniasklaidai tai nerūpi, nes gi money money. Bet juk jo išsakytos mintys apie teisinę sistemą yra visai geros. Antai, kad įstatymai galėtų nustoti galioti po tam tikro laiko, jeigu nebūtų pratęsiami. Arba, kad panaikinti įstatymą būtų lengviau negu sukurti naują. Turbūt nerasi pasaulyje šalies, kurios įstatymai būtų supaprastinti, susiaurinti, optimizuoti. Ko tikrai reikėtų - tai pasiimti visą Lietuvos teisinę bazę ir perrašyti absoliučiai viską nuo nulio. Nepaliekant jokių skylių, suderinant tarpusavyje, supaprastinant. Ir to reikia ne tik Lietuvai.
iPienius 2018-03-14 16:10
jei straipsnio autorius butu ziurejas konferencija, tai pirmiausiai butu zinojas, kad vyko ne autralijoje, o jav (teksase) ir 2019 tik prasides pirmieji BFR laivo bandymai. apie marso barus buvo tik pajuokauta, o ne kazkas rimtai uzsiimta. kalbant apie vadovavima, tai neuzsimenama apie kosmines radiacijos zala keliones metu. viena is pasekmiu yra dideli smegenu pazeidimai. idomu, kokie bus zmoniu protiniai sugebejimai po tokios keliones? galbut net patys protingiausi negales tinkamai vadovauti
HardAxe 2018-03-15 13:45
galima įsivaizduoti pirmas misijas - kaip startupą. Startupo metu retai kada iškyla komunikavimo ir valdymo problemų. Kai įmonė pradeda augti, tada reikia kažkokių rimtesnių valdymo schemų.