Užfiksuotas rekordinis pasivaikščiojimas kosmose  ()

Tarptautinė kosminės stotis (TKS) dirba jau 17 metų, o praeitą savaitę 55-osios jos įgulos nariai atliko vertą pažymėjimo misiją – šimtąjį kartą stoties darbo metu išėjo į kosmosą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą iš TKS į kosmosą išėjo antrosios įgulos darbuotojai 2001-ųjų birželį. Išėjimo, trukusio kiek ilgiau nei šešias valandas, metu buvo atliekami gana rutininiai darbai – pašalintos galimai įplyšusios aušinimo sistemos žarnos, pakeista kamera, pritvirtintos ateityje įrengsimo eksperimento duomenų perdavimo antenos ir panašiai.

Taigi svarbus čia būtent rekordas. O turint omeny, kad kiekvienas toks išėjimas papildo mūsų žinias apie darbą kosmose, tai yra dar svarbiau – juk kažkada ateityje panašių darbų reikės tvarkant stotis Marso orbitoje ar laivus pakeliui į Jupiterį.

Tiesa, šis išėjimas toli gražu nebuvo apskritai šimtasis, susijęs su TKS – įskaitant astronautų darbą statant stotį prieš prasidedant jos darbui bei aptarnaujančio personalo išėjimus iš Šatlų, iš viso prie TKS nuo 1988 metų gruodžio įvykdyti jau 209 išėjimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()