Buzzas Alrdinas buvo įsitikinęs, kad Mėnulyje matė NSO - jo pasakojimai sėkmingai perėjo „melo detektoriaus“ testą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2018-04-10 18:36
Klysti! Tu atskaitos tašką imi mūsų visuomenę ir nelabai galvoji apie pažangesnę rasę. Gal būt tuos "mėsos tyrimus" jie jau seniai atlikę, mūsų technologijas jau seniai įsisavinę... O gal jie tiria mūsų socialinį gyvenimą, kur bet koks nežemiškos civilizacijos įsikišimas mūsų kultūrą galėtų visiškai pakeisti ar net sugriauti. Gal jie mokosi iš mūsų kaip gyventi, kaip kariauti ar nekariauti, kaip tikėti į dievą, kaip kurti muziką ir t.t... O gal keliauja po multivisatas ir tiria "drugio efektą" (vienoje visatoje pasirodo žmonijai, o kitoje ne ir žiūri kas iš to išeis)? O gal jiems apskritai nereikia mūsų tirti - mes ir taip jiems pakankamai primityvūs. Turiu ir dar vieną logišką paaiškinimą, kodėl jie galėtų nenorėti užmegzti su mumis ryšį: tiesiog tam, kad mes nebūtume nukreipti jų gyvenimo keliu. T.y. gal jie laukia, kol mes kažką sukursime, atrasime - tai, ko jie patys nėra sukūrę ar atradę. Ir jų įsikišimas mūsų domėjimąsi naujovėmis nukreiptų jųjų keliu: įsivaizduok jei pasaulis būtų pasukęs ne technologinės, o biologinės evoliucijos keliu? Kalbu apie dirbtiną evoliuciją, o ne apie natūralią. Pvz. plaukiotume ant kokių prijaukintų banginių, skraidytume ant dinozaurų, namų ruošos darbus atlikinėtų beždžionės, dulkes valytų kokios sraigės ar drugeliai ir t.t.. Tai yra dalykai, kurių mes negalime įsivaizduoti, nes tiesiog pasukome kitu keliu. Tuo tarpu ir pati žmonija gi stengiasi išlaikyti kai kurių dalykų natūralumą. Na pvz. yra visokie draustiniai, kur stengiamasi išlaikyti natūralią gamtą, o ne viską išpjauti, suarti, apsėti pievute, pasodinti keletą medelių ir pristatyti namų, kad visiems būtų labai patogu ir gražu. Bet kokiu atveju tikiu nežemiškų civilizacijų egzistavimu, bet šitais pasakojimais NE!
bahuriux 2018-04-10 19:47
Paaiškinimas dronai. Pirmas video kas liečia greitį ir pagreitį, antras video kas liečia šviesų show. youtube.com/watch?v=-X1GM7NlbfM youtube.com/watch?v=dEj3EoR94hQ
AAA000 2018-04-10 20:16
tu aiskiai neskiri vertingu dalyku nuo slamsto. trumpalaikiai socialiniai santykiai yra visiskai nevertingas dalykas pries keliu tukstantmeciu biologine evoliucine atranka. aiskini, kad ateiviams bus vertingiau koks nors socialinis debiliskas lytiniu organu apipjaustymas VS pvz evoliucine galimybe regeneruot organus ten apie tuos skraidymus ant dinozauru - maziau "avataro" ziurek. ten geras filmas, bet reikia biski ir smegenis panaudot moket. didziausi skraidantys gyviai buvo panasaus dydzio - bet jie neturejo keliamosios galios, kad dar panest zmogu. cia yra evoliuciniu galimybiu riba. ir dar salygos buvo kitokios - deguonies buvo daugiau (tankesne atmosfera). tada net vabzdziu buvo iki metro dydzio!. kai zmonijos techniniai irenginiai-irankiai daug mazesnio gabarito ir sugeba iskelt zmogaus svori + papildomas svoris bagazui. as tenoriu pasakyt, kad yra pralenktu vietu, o yra kur dar yra ka vytis.
AAA000 2018-04-10 20:26
tas video darytas 2011. ir nufimuotas maziausiai is 6 nepriklausomu vietu. ten kazkokia buvo ir daug durniu su mobilkom lakste visa nakti. tavo paaiskinimas nepakankamai itikinamas dronams tas neimanoma. ten greitis keli ar net keliasdesimt metru vienam filmuotam kadrui. gal net greiciau uz reaktyvine raketa. turek minty filmuota buvo is keliu km atstumo, o ne palei drono nosi, kaip tavo nuorodoje. as tokia greicio dinamika nebent isivaiduociau is kazkokiu sviesos efektu lazeriais, bet ten nepanasu, kad sitas atvejis. dar kita mates video, pas kiniecius. nerandu dabar nuorodos. ten diena panasiu dinamiku skraidantis mazas objektas uzfiksuotas. pro kazkoki tilta praskrido per arka. irgi greiciai tokie - nespejo kamera normaliai fiksuot per kitaicu kazkokia tv rode.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-04-11 18:49
, nes aš taip pat nežinau kokios galėtų būti jų vertybės. O tu paėmei tai kaip už faktą ir dėlioji kažkokį mėšlą apie apipjaustymą. Socialinis gyvenimas tai ne kažkokie papročiai - tai gyvenimas visuomenėje. Jei tau tai nieko nesako - skaitai ką tyrinėja sociologija. Kodėl tai paėmiau kaip pavyzdį - kaip ateivių vertybę? Nes tai galėtų būti viena iš priežasčių, dėl kurios ateiviui tenka blaškytis po kosmosą. Pvz. tarpusavio nesutarimai priveda iki gyvenamosios planetos sunaikinimo (panašu ir į žmoniją), ko pasekoje tenka išsikraustyti kitur. Tačiau radus naujus namus kaip elgtis toliau? Ankstesni gyvenimo metodai privestų prie to paties, tad reikia kažko naujo - naujų gyvenimo metodų. Tačiau kiekvieną metodą reikėtų patikrinti praktiškai, o tai galėtų privesti prie tų pačių rezultatų - planetos sunaikinimo. Tad ar ne patogiau būtų patyrinėti žmonių rasę, įsisavinti jų pamokas ir savo vaikams kartoti: nedarykit taip kaip žmonės daro Apie avatarus tai irgi nesupratai pavyzdžio, tad pateiksiu tau kitą. Kas jeigu mūsų planetoje niekada nebūtų buvę naftos? Kaip manai ar mes vis dar važinėtume garvežiais? O ką naudotume vietoje plastiko? Tokie "nedideli įsikišimai" palieka didelį pėdsaką! Tai kokio velnio tiems ateiviams mums rodytis? Kad juos tyrinėtume ir evoliucionuotume jų kryptim?