Kas ištvermingesni: vyrai ar moterys? Mokslininkai paskelbė išvadą, apie kurią nujautė jau ne vieną dešimtmetį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kyborg 2018-04-16 14:24
Manau tai labiau susiję ne tiek su lyčių skirtumu kiek raumeningumu. Kuo kūnas raumeningesnis - tuo jis mažiau ištvermingas. Ar matėt nors vieną raumeningą maratono bėgiką? Prisiminiau mokykloj per kūno kultūrą viena iš už duočių buvo kuo ilgiau iškabot prisitraukus prie "turniko", kūdi, nesportuojantys rodė geresnius rezultatus nei klasės "kietiakai".
M134 2018-04-16 15:24
Nemanau, kad čia geras išvadas darai. Raumuo visada geriau nei ne raumuo. Esmė dirbančių raumenų pajėgumo ir likusio svorio santykis. Kūdiems geriau čia aišku. Bet kūdiems sportuojantiems/tonusuotų raumenų vis tiek geriau nei kaulų maišams. Kiek pamenu geriausiai pasirodydavo, kas daugiausiai prisitraukimų padarydavo su šiokiomis variacijomis. O tos variacijos ir yra raumens tipas. Geriausias sprogstamosios jėgos pavyzdys - šuolis į tolį. Ir tikrai jaučiasi skirtumai tarp žmonių nepriklausomai nuo jų kūno tipo.
Berserkas 2018-04-16 15:28
Didesni raumenys nebūtinai reiškia mažiau ištvermingesni, daugiau dėl to jog jie treniruojasi ne ištvermei tačiau galima ištvermę tai pat išsilavinti. Pažiūrėk į maratonų bėgiko kojas. Maratonų bėgikai mažiau treniruoja viršutinę dalį, nes ji prideda papildomai svorio, pasipriešinimas, pažiūrėk į dviratininkus, taip pat. "Kūdi" ilgiau išsilaikydavo, nes jie lengvesni. Visuose pratimuose kur dirbama su savo kūno svoriu, liesesniems lengviau.
qriuqriu 2018-04-16 19:21
paimkit 2: vyra ir moteri diabetikus, vyras neatsikels is lovos pasiekus tam tikra cukraus lygi, o moteris dar lakstys kaip kalnu ozka prie to pacio lygio...del raumenu istvermes ir tt, oki paimam statybininka kuris 8 bent h gali art be sustojimu, jis nebus gi kulturistas, toki moteris istvermej galetu iveikt? nemanau, pvz imu murininka
mindaugas.vaitiekūnas 2018-04-16 22:38
Mėšlas o ne mokslinis tyrimas. Visų pirma ištvermei nustatyti reikėjo sukurti vienodas sąlygas susijusias su apkrova - pėdas lankstyti reikėjo vienodu greičiu, o ne kuo greičiau! "Vyrai, žinoma, tai darė kur kas greičiau, tačiau kartu jie greičiau ir pavargo" - žinoma, kad greičiau pavargo, nes jie darė taip, kad jaustųsi, kad daro, ir ištvermės skaitliukas įsijungė tik pradėjus daryti. Tuo tarpu moteris darė lėtai kas visiškai nereikalauja fizinės ištvermės - "sugaišiu nors ir iki rytojaus". Pažiūrėčiau kokie rezultatai būtų klampojant per sniegynus