Pamatę tyrimų rezultatus mokslininkai pašiurpo: tokias kanapes vartoja tik idiotai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

daynewss 2018-04-20 11:34
O kiek yra mirusių nuo opiatų? O kiek nuo tabako? O nuo alkoholio? O nuo cukraus? Spaisas aišku šūdas, bet jei kanapės nustumtos į pogrindį, tai ir atsiranda visokių pakaitalų, kurie nors ir nėra mirtini, bet trumpalaikis apsinuodijimas yra beveik garantuotas. Be to, barigai visiškai p... ką jis parduoda, svarbu, kad pinigai eina. O ligos/mirtys ar youtube ir ruskyne ale spaiso prirūkiusių vaizdeliai yra alergijos ir psichinių ligonių, pavartojusių kvaišalų, demonstravimas.
arvydas.null 2018-04-20 18:01
manau nereik but genijum kad suprastum kad jei yra paklausa bus ir pasiula net ir jei nelegalu, uzdraudzia augala kuris realiai nekele nei zalos nei gresmes, atsiranda kas jy pardavines nelegaliai, o kad dar daugiau pinigu pasidaryt sukurs pigesne alternatyva kuri vargei ar bus toke pati nekenksminga kaip naturali. su draudimais ir kriminalizavimais yra daromi sie dalykai: skatinama korupcija/seseline ekonomika (nes jei yra paklausa, visada bu ir pasiula) eikvojami valstybes istekliai. atkertama galimybe kurtis naujoms darbo vietoms, tai kaip kekvienais metais daro dauk pasaulio saliu, legalizuoja marihuana ir leidia zmonems kurti verslus, manau interneta visi turim ir galim pasigooglint jei ji butu toke pavojinga nemanau kad dalis pasaulio butu ja legalizaves ir patenkintas priimtu sprendimu... sodinami y kaleima nepavojingi zmones kurie realiai jokio nusikaltimo ar zalos nepadare, siuo atveju tiesiog apsvaigo nuo marihuanos, taip pat kaip kasdieninis zmogus apsvaiksta nuo alkoholio. (Kalbant apie sodinima y kaleima uz kanapiu vartojima, ar y kaleima sodinami zmones nera tie kuriuos reike izoliuoti nuo visuomines, kaip pavojingus ar kelencius gresme? nuo ko studencioka su suktine rankoi reike izoliuot?, kam jis kele gresme, ar visi nebuvom jauni? pagal tokia samprata mes visi turetumem sedet kaleimuose nes juanystei manau ne viena nusizengima padarem)
Berserkas 2018-04-20 19:35
Tai, kad nuo "sintetinės žolės" yra miręs ne vienas, ten net ne žole. Įvairios žolelės su nežinoma chemija, gali būt ir žiurkių nuodų ir visokios buitinės chemijos, visą tai yra atradę. Kuomet uždraudžia viena ar kitą chemiją esančia jų sudėtyje, iš karto naudoja kitą kenksmingą medžiagą, praktiškai kovą su vėjo malūnais, o jie paklausūs ne juodojoje rinkoje, o ten kur legalu. Kiek žinau tai kai kuriuose JAV valstijoje yra legalu iki kol neuždraudžia chemijos, nes pati "žolė", nekenksminga. Maždaug iš lauko paimsiu medžių lapų, apipurkščių kokia buitine chemija, negi man uždraus pardavinėti lapus? Uždraus pardavinėti žole kuri apipurkščiama tam tikra chemija, visų neuždraus, nes neįsivaizduoju kaip tokį sąrašą būtų galima sudaryti. Vartojantys "sintetinę žolę" yra kvailiai. Jaunystėje esam ne vieną nusikaltimą padare. Kažkas kažką padarė prieš žmogaus valią (neminėsiu ką), ne, nereikia sodinti. Maždaug tapatį sakai. Aišku jog už žole nereikia sodinti, manau reikia legalizuoti rekreaciniais tikslais (daugiau kas pradės mėgti "valdytojus" , padidės darbingumas, daugiau sveikų ir ramių žmonių, mažiau agresijos), bet dėl to jog jaunas, tai nereiškia jog tu atleistas nuo savo pareigų, tavę toleruos. Aišku, ne visi nusikaltimai yra nusikaltimai, bet dauguma yra. Ir jeigu tave pagavo rūkantį žolę, o jį uždrausta, sutinku, tai neteisinga, tačiau galbūt nemoki rūkyti žolės?
Berserkas 2018-04-20 20:01
Manau reikėtų legalizuoti marihuana rekreaciniais tikslais. Be jokių limitų, ar laikymo, ar auginimo. Praktiškai valstybė galėtų už tai gerai uždirbti iš mokesčių, sveikesnė visuomenė, labiau patenkinta. Taip pat ir hašišą, galbūt iki 100-200g per žmogų, tačiau legaliai pardavinėti būtų galima tik iš tam tikros veislės surinktos dėl skirtingo THC kiekio dervoje. Praktiškai čia užsieniečiai statytusi šiltnamius Lietuvoje, mokėtų mokesčius ir vežtų į Europą, pardavinėtų Lietuvoje, mat Europoje nors ir yra kai kur legalizuota rekreaciniais tikslais, tačiau labai griežtas auginimas, iki tam tikro kiekio, nebent gaminti "tabletes" vaistinėm (tačiau nemanau jog apsimokėtų, tai pat galbūt dėl per daug griežtų standartų). Būtų auginama ir pardavinėjama ne rekreaciniais tikslais. O čia sau mokėtų mokesčius Lietuvai, už tai uždirbtų visi čia esantys. O, kad ten pardavinėja Europoje kur draudžiama, ne mūsų bėdos. Galbūt tai skamba keistai, bet iš tiesų. Taip būtų geriau visiems. Tačiau tai labai mažai tikėtina. Labai gaila.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-04-21 17:25
O aš kaip tik galvoju, kad žolę reikėtų tik dekriminalizuoti ir jokiais būdais iš to nedaryti verslo šakos. Nori - užsiaugini pats. Pinigai lieka šeimos biudžete ir šeima juos leidžia kitiems poreikiams - svarbiausia, kad ne į pogrindį borygoms. Tas argumentas "kiek būtų pinigų surenkama į biudžetą" man asmeniškai skamba labai apgailėtinai. Su tokiu požiūriu tai gali apmokestinti viską: žaidimų aikšteles, parkus ar privažiavimą prie Kauno marių - juk tiek pinigų būtų surenkama į biudžetą. Tik gyvenimas nuo to paprastesnis tikrai netaptų. Žmonija susibūrė į bendruomenes, dideles bendruomenes, ne dėl to, kad vieni kitiems vergautų, o todėl, kad gyventi būtų paprasčiau. Tačiau dabartinė politinė sistema visus privalumus baigia paversti trūkumais.