Kokios profesijos darbuotojai dažniausiai rūko marihuaną? Įdomus tyrimas ir netikėti rezultatai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2018-04-21 11:01
Nuolatinis žolės rūkymas = nepilnavertis miegas = poilsio stoka = padidėjęs irzlumas = stresas. T.y. žolė gali būti to streso priežastis, o ne kavinės lankytojai. Toliau peršasi mintis, kad kuo bukesnis, neatsakingesnis darbas, tuo dažniau rūkoma žolė. Na o darbą žmogus pasirenka pagal savo galimybes. Tai taip išeina, kad kuo bukesnis žmogus... Nors iš kitos pusės, tai kaip suprantu, daugeliu atveju žolės rūkymas neapriboja galimybių atlikti savo pareigas. Tad daugiau-mažiau čia turėtų būti asmeninis reikalas - jei kam ką ir darai blogo, tai nebent didini nepasitenkinimą tų žmonių, kurie yra nusistatę prieš kanapę. O čia jau jų asmeninis reikalas Iš principo manau, kad žmogus turėtų būti laisvas ir kol neapriboja kitų žmonių laisvių, tol neturėtų būti smerkiamas ar baudžiamas.
Berserkas 2018-04-21 12:40
. Negi 18 metų jau bus baigęs universitetą ir dirbs išsilavinusį darbą? Jeigu kalbant realiai tai ši statistiką mažai ką parodo mat daugumos rūkančiųjų buvo jaunesni, jie sudarė didžiąją dalį. Per mažai informacijos apie aukštesnes profesijas ir reikėtų suskirstyti kiekvienai amžiaus grupėj profesijas ir tuomet pažiūrėti. Viskas gana drastiškai pasikeistų. Statistika yra statistika. Pagal ją aš alkoholikas nors nepamenu kada gėriau. https://www.google.lt/search?q=marihuan ... UTF-8#ip=1 Pažiūrėk visus iki 2016 metų, visur pateikiama informacija kuri neatitinka realybės, praktiškai plauna smegenis. Tyrimas atliktas 2014-2015 metais, tuomet dar buvo aiškinama apie jos žalą, šiuo metu FDA pati neigia marihuanos žalą. Reikėtų atlikti naujesnį tyrimą mat prie viso to reikėtų pridėti jog vyresni yra ir koncervatyvesni. Paprastai, šlamštinė statistika. Čia tas pats kas kiek buvo išleidžiama smartphone telefonams kai tik naudojančių buvo 10% ir pagal ją aiškinti kiek išleidžiama dabar.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-04-21 13:10
Aš pats esu tos patirties šaltinis, man mokslininkų išvadų tam nereikia Na menas menui nelygus, o dizainas dizainui. Vieną yra kurti drabužius ir visai kas kita kurti lėktuvo ar automobilio dizainą. Tad nėra labai aišku apie kokį dizainą kalbama. Drabužių rinkoje tas dizainas nėra labai didelės atsakomybės reikalaujantis dalykas, o vat pvz. lėktuvų rinkoje jau visai kita kalba: dėl tavo neapgalvotų detalių gali įvykti ir katastrofa. Žiniasklaida - bukumo viršūnė Na pavyzdį imu lrytas.lt - ten net rašyt nemokantys straipsnius rašo. Sportas - dažniausiai reikalauja fizinės ištvermės, o ne ypatingo proto. Tiesa sportininkai žolę rūko ne vien dėl malonumo, bet ir dėl to, kad atpalaiduotų raumenis. Jei neklystu, tai buriuotojų tarpe tas ypač paplitę. Gamyba - standartizuotos užduotys. Nieko naujo ten cecho darbuotojas neišradinėja. Mažiau uždirbantys linkę rūkyti marihuaną? O gal atvirkščiai - marihuanos rūkymas nuslopina siekius? O tavo finalinis smūgis yra susijęs su žmogaus evoliucija: paauglystė - tyrinėjimo metas. Nors gal pakeisiu kiek nuomonę. Tą potraukį pasisvaiginti turime visi, bet ne visi tai galime sau leisti. Na įsivaizduok chirurgo rytoj laukia širdies transplantavimo operacija. Tai gal nebūtų labai logiška iš vakaro prirūkyt ar prisigert? Bet jeigu rytoj tu tik virsi sriubą, tai nieko tokio, jeigu ir pusglušis į tą darbą nueisi
Berserkas 2018-04-21 13:33
Tai galbūt cecho darbuotojas jaučia stresa dėl pinigų trūkumo? Viską ką parašiau priskyrei vienam. Aiškinu vėl, procentaliai daugiausiai vartojo jauniausi kurie praktiškai daugumos nedirba išsilavinusį darbą, nes tiesiog per jauni. Taip pat vyresnio amžiaus dažniausiai būna koncervatyvesni. Tyrimas atliktas 2014-2015 kuomet FDA skleidė melagingą informaciją, vyresnio amžiaus daugiau rėmėsi ja netiesiogiai, mat visi kiti kurie rašė straipsnius ir pnš rėmėsi tokiomis organizacijomis, nes jie nepasitiki visokiais ten hipiais. Tačiau dabar ir jie žino jog tai nekenksminga, todėl statistika būtų visai kitokia. Statistika - melas. Turėtum pasidomėti kiek laiko veikia marihuana. Nežinau kokį gatvinį š vartojai. Yra skirtingų veislių, nuo jų priklauso ar jis atpalaiduos, nuramins ar suteiks "linksmumo", dabar gatvėje dauguma nežinomos kilmės hibridai maišyti su nežinai kuom. Jau geriau pačiam užsiauginti nei pirkti iš kitų. Man labai primini žmones kurie prieš dyzelinių variklių uždraudimą.
ArtVrb 2018-04-21 14:55
Gerai gyvenu nieko netruksta esu laimingas. Kartais parukau marihuana, megstu gamta pastebejau esu daug laimingesnis negu visi kiti aplinkui,bet marihuana atpalaiduoja raimenys,galva, apramina labai smarkiai o miegas fantastiskas nerealus tiesiog atsikeli ryte visas vos ne is rojaus. O tas jausmas po poveikio kuris praina miego metu visa ateinancia nauja diena tiesiog pavercia pasaka.As asmeniskai neturiu jokiu barjeru bendravime gyvenime jaucios pilnavertis zmogus. Tiesa planuoju mest rukyt apskritai nes truputy su laiku daraisi toks tinginukas,ir su mastymu biski sulietejimu buna loginiu ypac. O tie kurie ten pries ar panasiai kazka uzsiimkit savo reikalais ir leiskit kitiems gyvent kaip kas nori jomajo nei jusu cia reikalas nei ka turgaus bobos. O dar pazystu zmoniu kurie ruko apie 20 metu jau galiu pasakyt tik tiek kad super zmones ir bendraut su jais labai malonu nesusikaiste atsipalaidave nestresuoja kaip dauguma siais laikais. Tik tiek o seip kiekvieno asmeninis reikalas kas ka daro uzsiimkit joga atraskit auksciausia atsipalaidavimo lygi kuno ir proto ar vaiksiojimu belekuom. Zmonems reikia protines veiklos,eikvot energija uzsiimt kazkom,ir nebus visokiu nesamoniu nervu netrugdykit vienas kitam ir viskas bus normaliai.
vanduo4 2018-04-21 15:22
- Žodžiu peršasi išvada, kad žolės rūkymas bei religingumas tiesiogiai priklauso nuo žmogaus intelekto lygio. Kuo intelektas mažesnis, tuo : žolės rūkymas tik aiškiau išskiria žmonių grupę, kuri: a) nesugeba savarankiškai išsikelti tikslus ir jų siekti; b) nesugeba susidoroti su iškilusiomis problemomis. Lognis sprendimas - Verslumo trūkumas. Pvz.: narkotikų platinime yra svarbus reikalavimas - tu pats negali to vartoti, kitaip tapsi nepatikimu.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-04-21 16:22
Na gal čia truputį off-topic, bet mokytis, studijuoti buvo gerokai sunkiau negu dirbti! Okay, darbo diena paprastai yra ilgesnė negu pamokos ar studijos. Bet tas šokinėjimas nuo istorijos prie geografijos, nuo matematikos prie užsienio kalbų, nuo dailės prie chemijos... Aš su kraupu prisimenu tą mokyklą Aišku čia gal ir nuo asmenybės priklauso. Pvz. aš turiu tokią savybę - stengtis į viską įsigilinti iki pat šaknų ir viską padaryti kuo geriau. O kai man tai nesigauna ar sunkiai gaunasi, tai pradedu teisti save, darausi nepatenkintas gyvenimu. O va jau darbo rinka visai kitas reikalas. Žinoma tą darbą reikėtų išskirti bent jau į kūrybinę veiklą ir monotonišką darbą. Monotoniškoje darbo rinkoje turbūt sunkiausia yra ryte atsikelti iš lovos ir paskui prastumti dieną. Daug intelekto tas nereikalauja, pvz.: skenuoti prekes nuo prekystalio ir teisingai atiduoti grąžą, fabrike stumdyti paletes nuo vieno vežimuko ant kito, ruošti įvairius pasiūlymus, pvz. automobilio draudimo, surinkinėti baldus ar panašiai. Intelektualiojoje rinkoje viskas kiek sudėtingiau. Čia didelį vaidmenį lemia patirtis. Pamenu kai po studijų baigimo įsidarbinau į pirmą bendrovę (pradžiai kaip montuotojas), po kurio laiko ateina bendradarbis, sako reikia, kad suprojektuotum valdymo skydą. Visą dieną braižiau tuos 7 elektrinių schemų lapus, paskui nueinu pas tą bendradarbį ir sakau kiek maždaug vertas toks projektas. Max 300 litų. OMG galvoju, taigi čia toks didis kūrinys Šiandien nubraižau ir po 40 lapų per dieną ir vis tiek nesuprantu už ką čia imti pinigus - taigi primityvu ir daug proto tam nereikia Aišku su laiku tos užduotys sudėtingėja, plėti akiratį, mokaisi kitų dalykų, pvz. valdiklių programavimo. Tada viskas vėl taip pat: pradžia sunki ir savo akimis žiūrint praktiškai neįkainojama, o po kelių metų tai pačiai užduočiai atlikti skiri porą valandų vietoj poros dienų ir vėl nežinai už ką čia imti pinigus vanduo4 pabrėžia verslumą. Aš kol kas į patį verslą vis dar žiūriu kaip į žmonių maustymą, išnaudojimą ar apiplėšinėjimą. Tą supratau pakeitęs ne vieną darbą. T.y. pastebėjau, kad kai kurie žmonės dirba gerokai mažiau, į darbą neįdeda daug pastangų, o uždirba kur kas daugiau. Na pavyzdžiui aš perku tam tikrus komponentus, juos montuoju, programuoju, derinu... Būna, kad išlenda visokių nenumatytų situacijų, reikia perdaryti visą sistemą, projekto biudžetas senka, dėl laiko stokos dirbi dvi pamainas, klausaisi visokių fabrikų triukšmo, uostai jų dulkes ar kitokią smarvę ir t.t... Tuo tarpu vadybininkas, kuris tik užsakė prekes iš gamintojo ir pardavė tau, per tą savo pardavimo pusdienį įmonei uždirbo daugiau negu aš uždirbau per kelias savaites. Arba kitas pavyzdys. Gaminom įrenginius, gamyba truko 3 mėnesius. Klientas, nusipirkęs tą įrangą, per 2 mėnesius atidirbo tos įrangos kainą. Tai kur lygybė? Pakelsi įrenginio kainą, kad uždirbtum daugiau, būsi niekam neįdomus - nubėgs pas kitą gamintoją, kuris pagamins pigiau. Užtat ir sakau - verslas tai vergovė
AAA000 2018-04-21 19:05
matai, konkreciai tavo darbo verte numusama stambinant ir automatizuojant gamyba. ir tu kaip smulkus surinkejas/projektuotojas - turi konkuruot su dideliu fabriku rinkos kainom. o prekybininkai pinigus daro tik del valdzio bukumo - nes valdzios stato visokias prekybines sienas. to pasekmej ir uzdirba prekybininkai nieko nedarydami. bet dabar rinkos intensyviai globalizuojasi - pasaulinej prekyboj visi tie prekybininkai, kuriems tu pavydi - eis ant pasalpu. surinkejai/projektuotojai kaip tu prasilaikys daug ilgiau. tolimesnej ateity isvis niekas nebetures darbo isskyrus galbut moksle.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-04-21 22:47
Kažką ne taip supratai - aš ir esu tas niekšas, automatizuojantis tą gamybą. Kitaip sakant - atiminėjantis darbo vietas Smulkus gal irgi nelabai tinkantis žodis. Šiuo metu 2 didesni projektai, viename ~150 signalų, kitame ~100. Dar 2 įrenginiai tai pačiai kompanijai. Ir dar 16 įrenginių kitai kompanijai. Spėk ką vasarą ir savaitgaliais veiksiu Esu to požiūrio, kad automatizuoti reikėtų visą gamybą, kad fabrike neliktų nei vieno darbuotojo. Berods CANON tą žadėjo padaryti, bet kažkaip daugiau naujienų negirdėjau - gal ir nepavyko. Bet esu įsitikinęs, kad ateis tokia diena, kai žmonės į fabriką užeis nebent kaip į ekskursiją Greičiausiai net aptarnaujančio personalo ten neliks - medžiagų mokslo ar DI dėka įranga susitaisys pati. Tiesa, visas mano darbas iki to momento bus per niek - viską anksčiau ar vėliau reikės keist O kas tada? O gi galėsim visi chill'int, su mj ar be - kaip kam priimtiniau