Tai kas iš tiesų vyrams patinka labiau - brunetės ar blondinės? Mokslininkai spėja, kad atsakymą lemia ir labai įdomios priežastys  ()

Dažnai vyrai sako, kad moterys jiems – didžiausia paslaptis, tačiau net ir dailiosios lyties atstovės atkerta, kad vyrus suprasti ne taip ir lengva. Dažna moteris net nenutuokia, kas iš tiesų traukia vyrus. Išlieka amžinas ir sunkiai atsakomas klausimas – vyrams labiau patinka šviesiaplaukės ar tamsiaplaukės?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausia apklausa parodė, kad vis dėl to vyrams labiau patinka šviesiaplaukės.

Eksperimento dalyviams buvo rodomos brunečių ir blondinių nuotraukos bei video įrašai. Daugumai vyrų labiau patiko blondinės. Po to į salę buvo pakviestos 80 moterų, turinčių skirtingas plaukų spalvas. 85 procentai vyrų teigė, kad jiems vis tiek labiau patinka blondinės ir raudonplaukės.

O priežastis, galimai, slypi ne kur kitur, o genetikoje. Šviesūs plaukai, akys ir oda - recesyviniai požymiai. Būtent todėl nuo seniausių laikų šiuolaikinių vyrų protėviai rinkdavosi šviesiaplaukes. Blondinė - ideali vyriškojo „genetinio fondo" saugotoja. Kiti paaiškinimai gali būti susiję su kultūriniais stereotipais, lydinčiais blondines, ar tirtų vyrų aplinka. Blondinės visada yra labai populiarios kraštuose, kur ši plaukų spalva natūraliai yra reta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()