Ką galima padaryti su pertekliniu motinos pienu? 8 neįtikėtini panaudojimo būdai, apie kuriuos dauguma nė neįsivaizduoja  ()

Nemažai žmonių įsitikinę, kad motinos pienas yra skirtas tik kūdikiams maitinti – saviems vaikams ar tų motinų, kurioms neužtenka savo pieno, mažyliams. Tačiau yra motinų, kurios savo pieno perteklių naudoja visai kitais tikslais, apie kuriuos veikiausiai nė nesusimąstėte. Svetainė bestofme.in pristato kelis puikius ir neįprastus būdus, kaip galima panaudoti motinos pieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gydymui nuo aknės

Daugelis moterų, turinčių spuogelių, ypač iš karto po gimdymo, kai hormonų pusiausvyra dar nebūna nusistovėjusi, naudoja savo pieną natūraliam aknės gydymui.

Toks sprendimas yra efektyvus, nes pienas iš krūties turi antibakterinių savybių, kurios padeda išvalyti problemines odos zonas.

Jei norite išmėginti tokį gydymą, ištepkite veidą nedideliu kiekiu savo pieno ir šiek tiek palaikykite. Po to nuprauskite veidą vandeniu.

Veidui valyti

Kai kurios motinos naudoja savo pieną veidui valyti.

Toks pienas turi kovos su senėjimu savybių ir gali kruopščiai nuvalyti veido odą.

Užtepkite ant veido krūties pieno ir patrinkite odą rankomis, tarsi naudodutumėte veido prausiklį. Nuprauskite veidą vandeniu ir švelniai nusausinkite rankšluosčiu.

Jei norite, į savo pieną galite įmaišyti šaukštelį medaus.

Vietoje muilo

Kai sužinojome, kad kai kurios moterys naudoja savo pieną veidui valyti, neturėtų būti keista, kad savo pieną galima panaudoti ir visam kūnui prausti.

Kai kurie gamintojai siūlo muilą pieno pagrindu. Kai kurie prekių ženklai tokį muilą dar papildo kokosų ar alyvuogių aliejumi.

Plaukų kondicionierius

Daugelis moterų plaukų kaukėms naudoja žalius kiaušinius, žemės riešutų sviestą ir kitus ingredientus.

Plaukų priežiūros specialistai rekomenduoja nepamiršti ir motinos pieno, nes jame yra daug riebalų ir baltymų. Ištepkite plaukus savo pienu ir kurį laiką palaikykite. Plaukai sustiprės ir bus sveikesni.

Veido masažui

Šiuo metu veido masažai su motinos pienu yra labai populiarūs. Kai kurie specialistai veido priežiūros priemonėse motinos pieną pakeičia karvės pienu, kuris taip pat pagerina veido odos sveikatą.

Žaizdų gydymui

Iš esmės pienas iš krūties gali užgydyti bet kokias žaizdas, pradedant suskeldėjusiais speneliais ir baigiant kūdikio žaizdomis. Kūdikį žindančios motinos žino, kokie skausmingi būna sudirgę krūtų speneliai. Tačiau sprendimas glūdi pačioje šios problemos kilmėje.

Pasidarykite kompresus su savo pienu ir palaikykite juos ant spenelių 10–15 minučių. Tuomet maždaug valandą pabūkite pusnuogė, nenuvalydama pieno plėvelės.

Toks gydymo būdas yra itin greitas. Jį galite naudoti ir cezario pjūvio žaizdai. Du ar tris kartus per dieną patepkite operacijos vietą savo pienu ir netrukus išvysite rezultatą.

Vabzdžių įkandimai

Pienas iš krūties greitai numalšina niežėjimą ir sudirginimą, kurį sukelia vabzdžių įgėlimai. Jis taip pat padeda užgydyti bičių įgėlimus ir sumažina skausmą.

Ant įgeltos vietos užlašinkite kelis lašus savo pieno ir švelniai jį įmasažuokite. Problema išnyks be pėdsakų.

Motinos pienas taip pat yra gera gydymo priemonė nuo paviršinių nudegimų ir visų kitų odos reakcijų.

Paraudusios akys

Jums nereikia jokių kitų lašiukų. Į sudirgintas akis įlašinkite savo pieno. Rezultatai yra įrodyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()