Ko negalima daryti žaibuojant: ne tik pavojinga būti lauke, bet negalima praustis duše ar plauti indus  ()

Plačiai paplitęs patarimas, kad žaibuojant reikia laikytis atokiau nuo vandentiekio bei metalinių objektų, tačiau kas gali nutikti, jeigu nepaklausysite?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trenkus žaibui elektra gali keliauti vamzdžiais ir vandeniu, o galiausiai – nukrėsti ir jus pačius. Perkūnijos metu tokios elementarios kasdienės veiklos kaip indų plovimas ar maudynės duše gali padidinti tikimybę būti nutrenktam žaibo, skelbia Accuweather.com.

Patariama laikytis atokiau nuo daiktų, kurie namų viduje praleidžia elektrą. Pavojus kyla naudojantis ir bet kuriais į elektros tinklus įjungtais įrenginiais bei tais, kurie yra prijungti prie vamzdynų, pavyzdžiui, skalbimo mašinos bei indaplovės.

Žaibas gali trenkti už maždaug 15 kilometrų nuo griaustinio. Turėdami tai galvoje prisiminkite, kad jeigu išgirstate griaustinį, tai reiškia, kad esate žaibo smūgio regione, taigi turėtumėte rūpintis savo saugumu.

Lauko pavėsinės, užuovėjos ir šunų būdos taip pat nėra saugios. Transporto priemonės metaliniais stogais yra saugios, tik jei langai visiškai uždaryti.

Dalis žmonių mano, kad jei jų namuose įrengti plastikiniai vamzdynai, tai reiškia, kad audros metu jie praustis duše gali be menkiausio gresiančio pavojaus. Tai netiesa, nes pats vanduo taip pat gali tapti elektros laidininku.

Net ir lauke, netoli balos trenkus žaibui, elektra nukrėsti gali bet ką, esantį greta jos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(11)
(10)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: