Kaip paprastas moksleivis pakeitė chemijos mokslą: atliko namų darbus ir įrodė, kad visuose chemijos vadovėliuose yra klaida

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Stebėtojas 2018-05-03 13:21
"įrodė, kad anglis yra ne plokščia, o trimatė molekulė" - nieko sau šedevras. Net nežinau nuo kurio galo pradėt kritikuot. Pirma, anglies atomas yra atomas, o ne molekulė, nebent čia norėjo kažkokią gilią mintį pasakyti, o išėjo kaip visuomet. Ką reiškia "trimatė molekulė"? Jei jau kiekvienas atomas yra bent jau trimatis, tai kaip molekulė, sudaryta iš kelių atomų gali būti dvimatė? Kalbant apie "atradimą", nieko labai ypatingo čia nematau - esant specialioms sąlygoms cheminiai elementai elgiasi kitaip. Taip ir likau nesupratęs iki galo, jei čia tik teoriniai paskaičiavimai, tai kaip su praktika? Ar pavyks pagaminti tokį junginį ir ar jis bus stabilus kambario aplinkoje? Straipsnis toks clickbaitinis.
Shinigami 2018-05-03 18:18
Nereikia pikti ant kitų jei pats nesupranti paprastu dalykų. Cituoji viena, rašai visai apie kita. "įrodė kad anglis yra ne plokščia, o trimatė molekulė", kur šioje citatoje yra žodis "atomas"? Jo čia nėra, tai iš kur traukiai kad kalbama apie atomus? Kai kalbama apie deguonis, tai kalbama ne apie "O", o "O2". Kitaip sakant kalbama ne apie deguonies atomą, o apie jo molekulę. Tas pats ir šitoje citatoje, kalbama apie anglį, ne anglies atomą. Jei visi molekulės atomai yra vienoje plokštumoje tai sakoma, kad ji plokščia. Jei laikyti, kad molekulė kurios visi atomai yra vienoje plokštumoje yra neplokščia, nes sudaryta iš trimačių atomų, tada plokščių daiktų visatoje nėra. Ir terminą plokščias reikia trinti iš kalbos žodynų kaip nevartojama. Apie kurį įrodymą šioje citatoje kalbėjo, nežinau ir tai nėra šio straipsni esmė. Visada gali pasiguglinti ir detaliau viską sužinoti. Nes niekas nesugebės vienu sakinių tau viską paaiškinti.
Stebėtojas 2018-05-03 19:50
Ne tai, kad aš "pikstu". Tiesiog straipsnis toks, kad sukelia daugiau klausimų, nei pateikia atsakymų. Kiek pamenu, anglis yra kristalinė struktūra, ne molekulinė. Jei klystu, prašyčiau nuorodą. Kas yra "tropilinio trikatijono forma"? Negi sunku pateikti straipsnyje paaiškinimą ar įdėti nuorodą? Spėju, kad tai kokia nors egzotinė anglies būsena ir praktikoje gali būti nepritaikoma.