Į smegenis susmeigtas raktas, o po trijų dienų ligoninėje - namo - kaip taip įmanoma?  (1)

Tikrai neįtikėtina istorija įvyko Indijoje. Jaunas vyras išgyveno į jo smegenis įsmigus motociklo raktui, skelbia „LiveScience“. Tačiau kaip jam tai pavyko?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad devyniolikmečiam vaikinui iš Indijos Ahmadnagaro raktas įsmigo į galvą per muštynes balandžio 18 d., skelbia SWNS. Ligoninėje gydytojai atliko smegenų tomografiją, kuri parodė, kad raktas buvo įsmigęs į vaikino smegenis 3,8 centimetrų gylyje, sakė Anand Rishi ligoninės, kurioje buvo gydytas vaikinas, vadovas gydytojas Ashishas Bhandari.

„Laimei, neprasidėjo vidinis kraujavimas, nes tokiu atveju galėjo būti pakenkta smegenims, – sakė gydytojas. – Jeigu būtų prasidėjęs rimtas vidinis kraujavimas, tai būtų kainavę jaunuolio gyvybę.“

Northwell Health's Southside ligoninės Niujorke neurochirurgas Justinas Thomas sako, kad patyrus tokią smegenų traumą galima išgyventi. Tačiau „pirmiausia viskas priklauso nuo smegenų vietos, į kurią įsminga objektas,“ ir ar nepakenkiama šalia esančioms arterijoms ir venoms.

Ypač didelės išgyvenamumo galimybės yra tais atvejais, kai daiktas įsminga ir nepažeidžia smegenų dalies, vadinamos viršutiniu sagitaliniu sinusu, o tai yra vienas didžiausių venų kanalų. Juo iš smegenų pasišalina kraujas ir juda centrine dalimi, aiškino J. Thomas.

Pažeidus šią dalį, gali prasidėti smegenų kraujavimas arba susidaryti krešulys, dėl kurio gali įvykti insultas, paaiškino neurochirurgas.

Žmonės gali išgyventi penetracinę smegenų traumą, jeigu operacija „atliekama taip, kad pašalinant objektą padaroma kuo mažesnė žala aplinkinėms smegenų struktūroms“ bei iki minimumo sumažinama kraujavimo rizika, sakė J. Thomas.

Minėtas jaunuolis Indijoje buvo išrašytas iš ligoninės po trijų dienų ir laimingai sveiksta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (1)