5 dalykai, kuriuos produktyvūs žmonės atlieka pirmadienį - kodėl jūs nekenčiate darbo savaitės pradžios?  ()

Daugybė žmonių nemėgsta pirmadienių. Darbe jie pasirodo subjurusia nuotaika, nelaimingi ir, dažnai, nemandagūs. Dar sėdėdami rytiniuose kamščiuose jie apie savo jaučiamą neapykantą paskelbia socialiniuose tinkluose, kur juokelių apie pirmadienius jau nebeįmanoma suskaičiuoti. Tačiau kodėl paprasta savaitės diena yra tokia nemėgstama? Ir kaip darbo savaitę pradeda itin produktyvūs žmonės?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tiesų nereikia būti pasaulinio garso mokslininku, kad suvoktum, kad žmonės neapykantą jaučia ne pirmadieniui, o savo darbui. Jei jums visiškai nereikėtų dirbti tikriausiai net nežinotumėte, kokia dabar savaitės diena. Tačiau kai maloniai praleidžiate savaitgalį sugrįžti į nemėgstamą darbą yra itin nemalonu. Taigi, jei susirastumėte mėgstamą darbą pirmadieniai jums nekeltų tokio streso ir neigiamų emocijų, bet juk lengviau pasakyti, nei padaryti.

Problema ta, kad daugybė žmonių net nežino, ką mieliau dirbtų. Jie žino, kad norėtų daugiau uždirbti, tausoti sveikatą ir nervus, bet kokia veikla labiausiai traukia kartais pasakyti sunku. Taigi, lieka skųstis pirmadieniais ir sproginėti bendradarbiams į akis, kai šie pasimaišo po kojomis. Kitas patarimas, kuriuo sunku pasinaudoti - pamilkite jau turimą darbą. Pagrindinis panašumas tarp visų žmonių, kurie nekenčia darbo yra didžiulė atskirtis tarp darbo ir gyvenimo. Šie žmonės mano, kad gyvenimas prasideda tik išėjus iš darbo ir baigiasi į jį sugrįžus. Kai suvokiama, kad darbas tai yra gyvenimo dalis, pirmadieniai nebebūna tokie jau siaubingi.

Tai, beje, gali paskatinti ir darbdavys, pasirūpindamas geru psichologiniu klimatu darbe, ir darbuotojai burdamiesi į draugų, o ne tik bendradarbių ratus. Itin produktyvūs žmonės pirmadienius netgi labai mėgsta, nes vėl visi sugrįžta į darbus ir galima nuveikti daugiau. Pasak portalo Inc.com, produktyvūs žmonės pirmadienius pasitinka taip:

1. Jie būna geros nuotaikos

Bloga nuotaika siurbia iš jūsų energiją. Produktyvūs žmonės sau to negali leisti, todėl jie pirmadienius pasitinka pakylėti ir džiaugdamiesi galimybe daug nuveikti ir pasiekti.

2. Skiria laiko organizuotumui

Jei pirmąją pirmadienio darbo valandą praleisite planuodami savaitės darbotvarkę, tikėtina, kad per tą savaitę nuveiksite daugiau.

3. Susidėlioja prioritetus ir tikslus

Žinokite, ką šią savaitę norite pasiekti. Tikslas nėra savaitgalis - tikslas yra koks nors pasiekimas ar bent jau žingsnis pirmyn. Tam reikia tinkamai susidėlioti prioritetus - jei vienu metu atsidursite kryžkelėje, turite iš anksto žinoti, kuriuo keliu suksite.

4. Numato kliūtis

Darbotvarkę planuoti būtina, bet palikite joje ir laisvos vietos nenumatytiems darbams. Geriausia - numatykite potencialias kliūtis, kurios galėtų pakenkti jūsų produktyvumui ir žinokite, kaip jas spręsite.

5. Numato pagalbininkus

Kad ir ką veiktumėte, jums tikriausiai kartais prireikia pagalbos. Numatykite šiuos momentus iš anksto ir jau pirmadienį pakalbinkite žmones, kurių žinių ar rankų jums gali prireikti.

Beje, jei norite, kad pirmadienis jums netaptų tokia kančia, sekmadienį nueikite anksčiau miegoti, o pirmadienio ryte sukirskite sočius pusryčius. Papildoma energija darbo savaitės pradžioje tikrai praverčia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(11)
(-5)

Komentarai ()