Neandertaliečiai buvo itin protingi žmonių protėviai? 5 moksliški galvosūkiai atsipalaidavimui: kurie iš šių teiginių yra teisingi?  (2)

Gyvename siurprizų pilname pasaulyje, kurio per visą savo gyvenimą net negalime pilnai pažinti. Kartais susidarome klaidingą įspūdį apie faktus ir sunkiai galima pakeisti savo nuomonę. Pavyzdžiui, pažvelkite į šiuos teiginius - ar jūsų intuicijos iš žinių pakaks nustatyti, kurie iš jų yra teisingi, o kurie - ne?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši užduotis - tarsi galvosūkis ar intuicijos testas. Tokį jau sprendėte praeitą penktadienį. Šis savo principu yra toks pat - jums reikia peržiūrėti šiuos faktus ir nuspręsti, ar jie yra teisingi, ar klaidingi. Atsakymus surasite antrajame straipsnio puslapyje.

1. Kelio girnelė - tai storas apvaliai-trikampis kaulas, dengiantis kelio sąnarį. Visų sveikų žmonių kojos turi kelių girnelių kaulus.

2. Aliaska yra labiausiai į šiaurę, vakarus ir rytus nutolusi JAV valstija.

3. Chameleonai meistriškai prisitaiko prie aplinkos, nes geba keisti savo kūno spalvą. Žinoma, juos vis tiek įmanoma pastebėti, tačiau tai yra kur kas sunkiau, nes jie gali greitai prisitaikyti prie aplinkos ir taip apgauti plėšrūnų akis.

4. Neandertaliečiai buvo protingi žmonių protėviai. Nors anksčiau buvo manoma, kad neandertaliečiai buvo gana primityvūs, dabar jau žinome, kad jie naudojo įrankius, ugnį, valėsi dantis, naudojo medicininius augalus ir net gydė savo gentainius.

5. Sacharos dykuma yra didžiausia pasaulyje. Netgi Sacharos vardas arabų kalboje reiškia dykumą. Tačiau Sachara ne visada buvo dykuma - ji cikliškai keičiasi tarp dykumos ir savanos dėl Žemės sukimosi ašies pokrypio Saulės atžvilgiu.

Atsakymus surasite antrame straipsnio puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
(11)
(9)
(2)

Komentarai (2)