Audio iliuzija - neįtikėtino populiarumo sulaukęs garso įrašas: išbandykite, o ką girdite Jūs? (Video)  (11)

Prieš trejus metus internautai vis bandė įveikti mįslę, kokios spalvos yra suknelė. Vieniems ji atrodė juodai mėlyna, kitiems baltai auksinė. Šiuo metu draugai, šeimos narai ir kolegos sprendžia naują klausimą – jie girdi „Yanny“, ar „Laurel“?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Garso įrašas šoko į neregėtas aukštumas, kai 18-metis Rolandas Szabo juo pasidalijo „Reddit“. Jis pasakojo dirbęs prie vieno mokyklos projekto ir įrašęs roboto internetiniame žodyne vocabulary.com skaitomus žodžius.

Žmonės susiginčijo dėl to, ką jie girdi per minėto vaikino garso kolonėles. „Instagram“ socialiniame tinkle net buvo sukurta apklausa, kur paraginta balsuoti, kuris žodis vis dėlto yra girdimas.

Kalifornijos universiteto tyrėjas, kalbos suvokimo ir interpretavimo laboratorijos specialistas Jody Kreimanas, paaiškino, kad akustiškai šis įrašas yra tarp dviejų minėtų žodžių, todėl vieniems girdisi viena, o kitiems – kita.

Taip pat skirtingai išgirstus žodžius paremiama ir amžiumi – esą žmogus, kuriam daugiau nei 25-eri, negirdi tam tikrų garsų. Taigi jaunesni girdi Yanny, o vyresni – Laurel. Tiesa, tokia versija įtikinanti pasirodė ne visiems.

Pasiklausykite ir jūs:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(19)
(-13)

Komentarai (11)