Rusijoje užblokuota Telegram žinučių tarnyba (papildyta 14:58)  ()

Maskvos miesto Tagankos rajono teismo teisėja Julija Smolina patenkino Roskomnadzoro ieškinį ir nutarė Rusijos teritorijoje blokuoti Telegram žinučių tarnybą. J. Smolina leido blokavimą pradėti iš karto — iki ieškinio teisinio įsigaliojimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Telegram atstovų balandžio 13 dienos posėdyje nebuvo, nes tarnybos kūrėjas Pavelas Durovas uždraudė savo teisininkams dalyvauti „atvirame farse“. Tačiau advokatai teismui pasiuntė prašymą posėdį atidėti, bet jis nebuvo patenkintas.

Ieškinio nagrinėjimas iš esmė truko 20 minučių.

  • Telegram blokavimas susijęs su atsisakymu perduoti RF Federalinei saugumo tarnybai naudotojų susirašinėjimo šifravimo raktus. Telegram pareiškė, kad to atlikti techniškai neįmanoma. Už tokį „Jarovojos paketo“ pažeidimą Telegram anksčiau buvo nubausta 800 tūkstančių rublių (~10 000€)bauda.

Papildyta 14:58
Telegram įkūrėjas Pavelas Durovas kreipėsi į savo žinučių programos, balandžio 13 dieną teismo sprendimu užblokuotos RF teritorijoje, naudotojus.
Jis pažadėjo, kad Telegram naudos įmontuotus blokavimo išvengimo metodus, kuriems nereikės jokių papildomų naudotojo veiksmų. Tačiau negarantavo, kad tarnyba bus pasiekiama be VPN.

šaltinis (ru)



meduza.io

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(5)
(20)

Komentarai ()