Ar būna taip, kad maistas bando jus apvaisinti? Pagyvenusi korėjietė taip patyrė stiprų skausmą  (3)

Valgyti žalią, o ypač dar tebejudantį maistą gali būti labai pavojinga. Ir ne tik dėl didesnės tikimybės apsinuodyti. Gyvas maistas gali jus bandyti ir nužudyti ar bent jau apvaisinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skamba tiesiog neįtikėtinai, ar ne? Bet taip neseniai vos nenutiko vienai korėjietei, valgiusiai kalmarą. 63 metų korėjietė valgydama žalią kalmarą pajuto kažką keisto savo burnoje. Dėl aštraus skausmo jai teko išspjauti maistą ir kreiptis į gydytojus. Apžiūros metu paaiškėjo, kad moters liežuvis ir dantenos buvo apsėklinti kalmaro sperma, rašo interneto svetainė „LAD Bible“.

Taip, jūs perskaitėte teisingai: kalmaras bandė apvaisinti moters liežuvį! Šis atvejis buvo aprašytas kaip tyrimo objektas moksliniame žurnale „Journal of Parasitology“. Moterį apžiūrėję medikai pranešė radę „12 mažų verpsto formos į vabalus panašių“ spermatoforų (maišelių, kuriuose yra aštuonkojų spermatozoidai) moters burnoje.

Aprašyme teigiama: „Vos ji į burną įdėjo gabaliuką [kalmaro], ji pajuto, tarytum daugybė „vabalėlių“ kandžiotų jos burnos gleivinę. Ji patyrė stiprų aštrų skausmą ir išspjovė visą porciją, nė neprarijusi. Nepaisant to, ji pajuto, kad daug mažų besirangančių vabalus primenančių organizmų skverbėsi į ją“.

Straipsnio žurnale autoriai įspėjo, kad valgant kalmaro dalį su spermatoforais ir aktyviu ejakuliacijos aparatu, gresia refleksinis spermos išsiveržimas ir burnos gleivinės sužeidimas. Kalmaras, kuris apsėklino moters liežuvį, yra žinomas, kaip japoninis strėlinis skraidkalmaris.

Šis gyvūnas gali skrieti 30 m virš vandens. Tokie kalmarai dauginasi, palikdami savo spermatoforus ant jaunos patelės, kuri juos paverčia šimtais kalmariukų, vos tik būna pasiruošusi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(18)
(-10)

Komentarai (3)