Ar esate religingi? Moksliniai tyrimai atskleidė, kad nuo to priklauso jūsų gyvenimo trukmė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-06-24 13:15
Bedieviai neiššvaistė dešimtmečio maldoms, todėl nugyveno trumpesnį, bet tuo pačiu sąlyginai ilgiau GYVENO tikrą gyvenimą, o ne egzistavo nuo beprasmės maldos iki maldos, nuo vienos religinės apiegos iki kitos. Jei mane kas dabar verstu eiti į bažnyčia per prievartą, tai mano gyvenimas drąstiškai sutrumpėtu, nuo depresijos ir neigiamų emocijų, tokių kaip beprasmis laiko švaistymas, nepilnavertiškumo jausmas, įgimta nuodėmė ir kitų BS. O bedievių gyvenimas buvo ilgesnis tarp tikinčiujų, nes kuo labiau religingi žmonės tuo mažiau smurtinių nusikaltimų, o tas ir paveikė statistikos duomenis, nes mažiau smurtinių mirčių, kurios ir padarė įtaką vidutinei gyvenimo trukmei.
Jzps 2018-06-24 13:27
Teisingai. Kodel ilgesnis gyvenimas vertinamas kaip siekiamybe? Kodel labiau nevertinama gyvenimo kokybe? Turbut cia pavyzdys kaip pavirsutiniska minios nuomone daro itaka moksliniu tyrimu objekto pasirinkimui.
UTF16 2018-06-24 13:34
, kuriuose tarpusavyje lyginami tų šalių gyventojai, teigiamą religijos poveikį aptinka tik JAV. Atrodo, kad tas skirtumas atsiranda ne dėl kažkokių ypatingų savybių, kurias suteikia religingumas, o dėl priklausymo gyventojų daugumai. Būtent JAV ateistams gerokai sunkiau dalyvauti politiniame ir visuomenės gyvenime, kai kuriuose regionuose (pvz., kur paplitęs mormonizmas) buvimas ateistu ir nedalyvavimas religiniame gyvenime netgi garantuoja socialinę atskirtį, izoliaciją nuo šeimos ir artimųjų, nes religingi žmonės juos laiko nevertais dalyvauti socialiniame gyvenime. Šią teoriją pagrindžia pats tyrimas, kuriame rašoma, kad mažiau religinguose JAV miestuose religingumo poveikis buvo visiškai priešingas – religingi žmonės gyveno netgi trumpiau nei nereligingi. Autoriai aiškiai nurodo, kad religija čia naudinga tik kaip socialinė vertybė.
Rukis 2018-06-24 13:49
Gyvenimo trukmė su religingumu susiję gali būti tik tuo, jei tavo religija propaguoja sveiką gyvenimo būdą (kažkokias mankštas ar saikingai valgyti...). Tokiu atveju manau aišku kas pratempia gyvenimo trukmę.
Elvis 2018-06-24 20:16
Kiek? Dievas prideda tik nepilnus keturis metus? O negalima išsiderėt daugiau? Netyrė kuris dievas turi daugiau galių šiuo klausimu? (Nepriimkit rimtai - troll mode)
AAA000 2018-06-25 00:17
ufonautai turi technologiju pratemt gyvenima maziausiai 300 metu
Elvis 2018-06-25 00:44
Egzistencinės mano gyvenimo paieškos baigtos - nuo šiol aš ufonautistas. Gyvensiu ilgai, turėsiu technologijų...turbūt įdomių kompiuterinių žaidimų gausiu... Ko daugiau reikia? Nelabai ko. Visi argumentai už!
Pasalietis 2018-06-25 12:37
Man tai labai paprasta, relgingi zmones durnesni. Durnesi zmones laimingesni. Laimingi zmones ilgiau gyvena.
bahuriux 2018-06-25 13:55
Jei gerai atsimenu netgi straipsnis buvo t.lt su panašiom mintim kaip tavo. Nu bet yra religingų nekvailų, vienas pažystamas gerai raukia matematikoje, lošimuose ir investavime, yra ne tai kad religingas, bet nuoširdžiai tikintis. Bandžiau padiskutuoti apie tikėjimo prasmę, argumentais maždaug tokiais kuri iš krūvos religijų yra ta tikroji ir kodėl būtent ta Tai jis su manim sutiko gal kokia 1/10, bet vistiek teisinosi kad jam taip lengviau susitvarkyt su psichologinėm problemom. Tai sakau vietoj to, kad spręstum arba tiesiog ignoruotum problemas tiesiog palieki tai išspręsti dievui. Atsąkymas buvo taip. Tada man paliko dar daugiau klausimų, kurių galų tiki į rožinį ponį marso orbitoje, jei tavo protas jau beveik suvokia, kad tai pasakos, bet nieko nebeklausinėjau. Priėjau išvados, kad žmonės turi labai skirtingus nustatymus, panašiai kaip programos nustatymai ir kartais jei būna visiškai išderinti (arba tik kaikurie nustatymai išderinti) ir "programa" veikia nevisai tinkamai, kartais daro "loop rėžimu" beprasmiškus ir neracionalius dalykus, kai tuo tarpu kitos "programos" funkcijos veikia tobulai.
Elvis 2018-06-25 18:55
. Įdomus dalykas, nelabai įsivaizduoju kaip tai veikia žmoguje...bet įmanoma kad ir pats esu šio reikalo auka tik nežinau to.
FtBall 2018-06-25 22:16
Tą patį tikėjimą išpažįstant galima prieit labai skirtingų nuomonių. Vieni musulmonai labai gerai sutaria su kitom religijom, o kiti - pasaulinio lygio teroristai. Na, aš pats save laikai tikinčiu žmogumi, kartais nueinu į Bažnyčią, tikiu į Dievą. Bet. Netikiu, kad yra kažkokia būtybė, kuri viską sukūrė. Visos kalbos apie Dievą, visi pamokymai yra tiems kvailiems žmonėms, davatkoms ir t.t. Man Dievas yra pats procesas - gerai elgiesi su kitais, ir su tavimi elgsis gerai. Pavyzdžiui, pasninkas - sako, kad negalima valgyt mėsos. Bet kodėl? Mano nuomone, esmė yra gerokai paprastesnė. Tiesiog susilaikymas nuo žalingų įpročių. Bet paprastam kaimo pijokėliui juk taip nepasakysi. Todėl atsirado visokie netiesiginiai pamokymai. Jų esmė ir yra - kritiškai mąstyti, įvertinti, suprasti, kodėl vienaip elgtis yra gerai, o kitaip - geriau nesielgti. Trumpai tariant, žiūrint paviršutiniškai gali susidaryti vieną nuomonę, bet įsigilinus į detales - vaizdas visiškai pasikeičia.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-06-25 23:18
Tyrimo rezultatus susiečiau su Mokslininkai: žmogus nemiršta, kol turi gyvenimo tikslą. Šiuo atveju religija taip pat gali būti kaip tikslas tarnauti dievui. Kaip per filmą Liusi sakė M.Freeman'as: jei pagalvoji apie gyvybės prigimtį, nuo pat pradžių, nuo atsiradimo pirmos ląstelės, kuri pasidalijo į dvi, vienintelis gyvybės tikslas buvo perduoti tai, kas išmokta. Aukštesnio tikslo nebuvo. Tad jei turi tikslą (o tikslai dažniausiai susiję su informacijos įsisavinimu ir panaudojimu - kitos informacijos sukūrimu, kurią galbūt galėtum perduoti), vadinasi yra prigimtinis tikslas išgyventi
vanduo4 2018-06-26 02:09
- Religija, šeimynins gyvenimas, taikos metas, sportas, gera mityba ir pan. Viskas veda prie ilgesnio gyvenimo, kadangi tai fiziškai ir emociškai organizmui padeda geriau regeneruoti, organizmas patiria mažiau streso; - Bet : tyrimas paviršutiniškas - atskirus faktus pastatant į vieną seką, netiriant tikrųjų reiškinio priežasčių. Nueita lengviausiu keliu.