Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerija imsis cigarečių: bus tobulas sprendimas ar tik be reikalo išvaistyti resursai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nukainotas 2018-06-29 11:12
Geriau būtų vis branginti privalomo sveikatos draudimo įmokas rūkantiems. Kaip nustatyti, kurie rūko, kurie ne, jau techninis klausimas :)
punktyras 2018-06-30 12:07
Tai gal paprasčiau branginti pačias cigaretes be techninių klausimų?
Robkinas 2018-06-30 13:50
Branginant cigaretes bus skatinama rinktis kontrabandine pigesne produkcija. Kainos kelimas nepasiteisina tol, kol yra alternatyvu, is kur gauti ta pati produkta pigiau.
Xdmin 2018-06-30 15:21
Suvienodinti pakuotes ir tada pakelti kaina. Kontrabandiniu pakeliai is karto issiskirs. O ir siaip, noretu tai pazabotu ir ta kontrabanda, visi zino kur ju nusipirkti, bet niekas nekontroliuoja.
immortallt 2018-06-30 16:03
Su kontabanda gali kovoti, bet jos neišnaikinsi, jei bus itin pelninga. Paprasčiausias būdas išnaikinti kontrabandą - padaryt nepelninga. Čia kaip okupantui su partizanais ir visuomenės pasipriešinimu kovoti, sukišdavo 30-50% Lietuvos BVP sovietai. Kažkur 20-40% sau pasiimdavo, o kas likdavo į LT ekonomiką grąžindavo.
laurynas.ruškys 2018-07-01 00:08
Kuo tai susiję su technologijomis?
immortallt 2018-07-01 00:54
O matau yra manančių, kad su kontrabanda pakovosi Turbūt dar mano, kad jei uždrausi žudyti, tai žudymų nebus. Oi palauk, uždrausta gi. Narkotikai irgi, bet kažkaip vis tiek visko yra. P.S. nesakau, kad kontrabandininkų nereikia gaudyti, ir bausmes reikia labai stipriai griežtinti, bet neturėkit iliuzijų, kad tai susitvarkys su kontrabanda. Elementariai iš užsienio grįžtant gali nusipirkti 3 blokus cigarečių - užteks pusmečiui, o kainuos 40% pigiau. P.S.S. tokiai šaliai, kaip Australija, kuri pakankamai izoliuota ir pragyvenimo lygis aukštesnis, ten su kontrabanda nesusitvarko, bet pas mus kažkodėl susitvarkys. Po galais, Afrikos šalyse net po vieną cigaretę pardavinėja, nes pakelio neįperka, bet žmonės vis tiek rūko. Tai gal ne ten priežastys visgi?
Vikingas 2018-07-01 02:48
Vienintelė ES šalis sėkmingai sumažinusi rūkančiūjų skaičių -Švedija. Priežastis tabako gaminys snusas. Priklausomybės nuo nikotino nesumažina, bet nikotinas į organizmą patenka ne kancerogeniniais dūmais. Išbandžiau ir labai lengvai mečiau rūkyt. Lietuvoj, kiek girdėjau snusas uždraustas. Kodėl? Nieks nežino. Galima tik spėliot kam tai naudinga.
Shinigami 2018-07-02 22:22
Ne tik cigaretės gadina sveikatą. Yra daug dalykų kurie gadina sveikatą, kad ir veganizmas jei griežtai jo neprižiūri. Pradės trukti vitaminu ir mineralų ir susirgsi, tad reiks ir jį su cigaretėmis papildomai apmokestinti. Sportuojant dažnos traumos, todėl sportą reiks taip pat apmokestinti. Plaučius taip pat gadina ne tik rūkymas, bet ir žalingos darbo sąlygos. Pasaulyje pilna fabrikų ir kitų darbo vietų kur oras yra užterštas ir dėl to plaučiai net ne rūkančio asmens atrodo kaip rūkančio. Dėl ko suserga plaučių vėžių.