Žmonės jau parduoda Elono Musko „The Boring Company“ liepsnosvaidžius - kiek paaugo jų kaina?  (5)

Tikriausiai dar pamenate netikėtą tunelių kasybos kompanijos „The Boring Company“ marketingo triuką, kai Elonas Muskas paskelbė apie 20 tūkstančių parduodamų liepsnosvaidžių. Žmones šiuos žaislus tiesiog graibstė,nors buvo ir tokių, kurie stebėjosi šio į ginklą panašaus daikto legalumu. Tačiau riboto tiražo daiktas jau po truputį pasiekia tikrąjį savo tikslą - žmonės jį jau ima pardavinėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių šis žaislas buvo vadinamas „The Boring Company flamethrower“, tačiau vėliau paaiškėjo, kad kai kurios šalys neįsileis daiktų pavadintų „liepsnosvaidžiais“, todėl Elonas Muskas šį daiktą pervadino į „Not-A-Flamethrower“. Nors „Ne-Liepsnosvaidis“ svetainėje vis dar buvo vadinamas saugiausiu pasaulio liepsnosvaidžiu, dėl jo piktinosi ir politikai, ir kai kurios žiniasklaidos priemonės. O žmonės rikiavosi į eilę - juk tik 20 tūkstančių liepsnosvaidžių buvo pagaminta.

Tiesa, liepsnosvaidžiu šį daiktą vadiname tik dėl to, kad taip jį praminė gamintojas - „Not-A-Flamethrower“ atrodo kaip ginklas, bet liepsnos nesvaido. Tikri liepsnosvaidžiai spjaudosi degančiu skysčiu, todėl gali padegti net už kelių dešimčių metrų esančius daiktus. „Not-A-Flamethrower“ tėra dujinis degiklis, pasižymintis pakankamai nedidele liepsna. Kitaip tariant, tai tėra žaislas (nors ir ne vaikams) ar virtuvinis įrankis „Crème brûlée“ gaminti.

„Not-A-Flamethrower“ buvo parduodamas už 500 dolerių. Tai buvo pakankamai nedidelė kaina, kad žmonės tikrai susiviliotų. Ir tikrai - internete gausu vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuoti „Not-A-Flamethrower“ žaidžiantys žmonės. Tačiau liepsnosvaidis buvo paklausus ne tik dėl to, kad žmonės juo norėjo pažaisti - tai visada buvo ir proga užsidirbti. Ir štai, atėjo metas, kuomet internete „Not-A-Flamethrower“ egzemplioriai pardavinėjami už 2250-5000 dolerių kainą.

Liepsnosvaidžiai pardavinėjami dėžėse, kuriose ir atkeliavo. Greičiausiai keletas jų taip niekada ir nebuvo naudoti, nes buvo nupirkti pardavimui. Manoma, kad brangiausias liepsnosvaidis buvo perparduotas dar pačioje akcijos pradžioje už kelias dešimtis tūkstančių dolerių. Tačiau dabar taip užsidirbti norintys žmonės turi pagalvoti, kada laikas pardavimui yra geresnis - ar su laiku kaina augs, ar visgi liks stabili.

„Not-A-Flamethrower“ buvo sukurtas siekiant surinkti pinigų „The Boring Company“ vykdomiems projektams. Tačiau greitu metu Muskas turėtų pristatyti ir naujų produktų. Pavyzdžiui, jau paskelbta, kad bus parduodamos į LEGO panašios tikro dydžio plytos, pagamintos iš iš tunelių iškastos uolienos. Šios plytos bus tinkamos skulptūroms ir pastatams statyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(11)
(2)

Komentarai (5)