Visa tiesa apie sovietines ligonines - tokių dalykų turbūt niekas nenorėtų prisiminti, o tuo labiau patirti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manciukaz 2018-07-13 13:02
Kai pagalvoji nedaug ir pasikeitė, maistas vis dar nevalgomas, aplinka kai kur aptvarkyta, bet sienos jau sutrukinėjusios,apipelijusios, byrantis tinkas,pagalvės atrodo patenkinamai kol nepažiūri po užvalku, gyditojai vis dar reikalauja kyšiu nepatepsi nesielgs žmoniškai, nors ne visi. Politikai ir valdžios veikėjai vis dar gydomi atskirai, geresnėse ligoninėse.. Medikai vis dar bėga i užsieni, nes atlyginimai mažesni nei statybininku.
Robkinas 2018-07-14 00:03
Skirtumas tik tas, kad siais laikais turedamas pinigu, gali kreiptis i privacia klinika, kur aptarnavimas bus atitinkamas isleistai sumai pinigu.
trapecijus 2018-07-14 00:25
manciukaz kažkur 1993 metais užstrigęs. Gal ir gerai, kad po to jam nėra tekę ligoninėse apsilankyt. Paskutinį kartą kai buvau ligoninėj prieš kokius 7 metus, tai free wifi, LCD ant sienos, malonios seselės. Jei nepatinka maistas (pilna subinė), pasiųlys kažką kito.
Finalfour 2018-07-14 19:55
manciukaz yra ru trolis, tad tiesiog nereikia kreipti demesio i jo kliedesius.
manciukaz 2018-07-14 20:49
Čia gal privačioj buvai? nesenai sūnus gulėjo, tai nei free wifi nebuvo nei LCD ant sienos.. aš kalbu apie Šiauliu ligonines gal kokiam Vilniui ir geresnė padetis.
manciukaz 2018-07-14 20:50
Tu jankiu pieska matyt gauni saibas uz komentarus
ForbiSK 2018-07-15 09:22
Jei yra straipsnis, kaip nors susijęs su RU ar anti-RU tema - ten ir manciukaz kur buvęs kur nebuvęs. O taktika paprasta: sumenkinti LT, nukreipiant dėmesį nuo RU, pabrėžti LT, JAV, ES ir t.t. bedas, nukreipiant dėmesį nuo RU, ir, žinoma, visais įmanomais būdais atkapstyt argumentų (kad ir iš abejotinų šaltinių) RU pagarbinti. Ir ko čia įsižeisti, kai troliu vadina? Jei tiesa nepakeliama pačiam, tai tam yra delfi komentarai - ten gal sulauksi armijos palaikytojų. Ligoninių pastatai Lietuvoje aišku nėra nauji, o ir ne visi dar tinkamai renovuoti, bet tiek medikamentų pasirinkimo, tiek gydytojų lygio prasme šiandien ligoninės nuo sovietmečio skiriasi kaip diena nuo nakties, gydytojai nuolatos tobulinasi, seka naujausias gydymo tendencijas, be to jiems svarbi ir reputacija (kitaip nei anksčiau), o pacientai dažnai renkasi gydytojus atsižvelgdami į atsiliepimus, kurių šiais technologijų laikais taip pat apstu.
qriuqriu 2018-07-15 13:57
hmm manciukaz is dalies teisus jei Antakalni Vilniuj paguletumet, suprastumet, kad ne Santoriskes, ne visur grazu, mano mama is Antakalnio teko vezt i Santoriskes, kaip malka savaitgali Antakalni pragulejo o plauciuose vanduo, Santoriskese eile daktaru buvo, kad priezasti rast, rado kiausidziu vezy
qriuqriu 2018-07-15 14:04
ir dar, mama pagulde i palata kurioj Adamkus gydes, tai visi apake tiek pacientai tiek personalas, kiekvienas galvojo kokia cia persona nr.1 Lietuvoj, nors ji eiline dirbanti moteriske juvelyriniu darbu profe
immortallt 2018-07-15 14:04
Ne visur gražu, bet didele dalimi čia jau priklauso nuo ligoninių vadovybės. O ligoninių lyginti tada ir anksčiau nėra net prasmės. Elementariai įrangos neturėjo, ir vaistų ne kažką.
manciukaz 2018-07-15 14:34
Kas iš esmės skirasi tai įranga ir vaistai, o maistas ir daktarų mentalitetas nedaug pasikeitė nuo sovietmečio, nekalbu apie jaunus daktarus, bet dėja dauguma ju išvažiuoja i užsieni, nes LT juokingi atlyginimai. Aišku kyšiai yra norma LT bent 50 - 200e prieš operacija daktarui i kišene idėt.. Aišku mediku nekaltinu, nes jei tiek uždirbčiau irgi imčiau..
manciukaz 2018-07-15 14:37
Aš apie Ru kanors sakiau? Tau pas daktarus laikas.. Jei ka pasakai prieš LT ar Jav tai troliu išvadina iškart D iš kur tokie lendat jus? Ar vienas tu ten su 5 skirtingais acountais ?
immortallt 2018-07-15 15:37
Viskas priklauso nuo žmonių. Vieni gydytojai gavę kyšio pasiūlymą, pinigus mandagiai atgal pastumia. Kiti ima saldainių dėžutes ir pan., nes pacientai kitaip nesupranta, galvoja kad į morgą ruošias juos siųsti, jei nepaims. Ir skirtumai nuo sovietinių laikų milžiniški, jei to nematai, tai yra tavo pasirinkimas. Nuvažiuok į Rusiją, pamatysi, kaip tada atrodė ligoninės.
Sebastianas 2018-07-15 17:03
Dėl vieno manciuzkas iš dalies neklysta, dėl to, kad kai kurie gydytojai vis dar laukia pakištukų. Jei pakištukų neduosi, tai niekas ir neateis į palatą pas ligonį (pvz., Kauno klinikose, Universitetinėje šiek tiek geresnė padėtis), jei duosi, tai vos ne kas kelias valandas ateidinės Plius, ne visose ligoninėje dar ir vaistų turi, reikia patiems pirktis. Taip, gali kreiptis į administraciją ir aiškintis padėtį, bet tuo tarpu reikia, kad gydytų ligonį...
ForbiSK 2018-07-15 17:04
Gerasis žmogau, tu atvarei į technologijų tinklapį komentuot, jau sukurpei virš 700 komentarų, nė vieno techninio komentaro apie technologijas, fiziką, astronomiją, IT ar dar ką į temą, visi komentarai iš esmės politizuoti - virš 200 - karybos temomis (dauguma - JAV-Rusija-ES-LT tema). Aš neapsiimsiu niekaip tavęs vadint, bet jei reikėtų - kitaip nei "troll" neapsiverstų liežuvis. Kalbant apie gydytojų mentalitetą - jis tikrai labai, labai pasikeitęs, lyginant su sovietmečiu. Turint omeny, kad mentalitetą didžiąja dalimi lemia socialinė aplinka, o ji keičiasi dešimtmečiais, labai lėti procesai, tai manau progresas tikrai sveikintinas. Individualiai aišku visko pasitaiko, visgi medikai - irgi žmonės, o jų visokių būna. Bet net ir gerų jaunų medikų, talentingų specialistų daug lieka Lietuvoje iš principo, atranda būdų uždirbti ir be kyšių - galų gale yra ir privatus sektorius, ir rajonai, kur atlyginimai dvigubai didesni nei didmiesčiuose, taigi kas tikrai nori, gerai gyventi gali. Kad pati sistema supuvus ir korumpuota, čia jau kitas klausimas, bet ir tas su laiku manau keisis.
manciukaz 2018-07-15 20:07
Nereik nei i Ruskija važiuot, užtenka i Šiaulių centro poliklinika, kai buvau pas dantista tai viskas priminė sovietmeti sienos dažytos žaliais aliejiniais dažais prieš koki 30 metu iranga deja taip pat nuo sovietmečio likus, ir daktarė sėdejo kokiu 90 metu amžiaus.. norėjos tik bėgti iš ten.. Aišku daugiau ten nesilankiau, nes yra privačios istaigos kurios puikiai pasirūpina savo klientais.
manciukaz 2018-07-15 20:09
Man šeimos daktarė tiesiai šviesiai pasakė tu dažnai eini ant biletenio, o daktarė pati kava turi pirktis.. kita karta nunešiau kavos ji su džiaugsmu priemė..
Monochamus 2018-07-16 01:49
Taisosi taisosi ta situacija su kyšiais. Daug ir garsiai jau apie tai šnekama, išklijuoti visur lipdukai "užtenka „Ačiū“" ir pan. Pats jokių kyšių nemoku niekada. Man deja tenka gana dažnai lankytis ir karts nuo karto net pagulėti, tai galiu palyginti situaciją prieš 10, prieš 5 ir dabar. Daug dar taisytinų vietų, bet tikrai sparčiai gerėja ir kokybė, ir mentalitetas. Juk nebus kaip pasakose "pokšt su burtų lazdele" ir visas lygis kaip vakaruose.
HardAxe 2018-07-16 11:11
Kas sakot, kad nedaug pasikeitė, nueikit į tokią elementarią paslaugą kaip pas dantistą. Lietuvoje sveikatos apsauga patobūlėjo neatpažįstamai!
Shimelis 2018-07-16 19:29
Jeigu picu isveziotojui neduosi arbatpinigiu, tai sekanti karta atves tau pica su special sauce. Tas pats ir su medikais