Mokslininkai pateikė skandalingą išvadą: multivitaminai širdžiai – bevertė šiukšlė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2018-07-15 11:28
Dabar visi iš visko stengiasi išgauti pinigus ir jiems nerūpi žmonių sveikata ir ar gydo vitaminai ar negydo, svarbu, kad juos pirktų kuo geriau. Ir iš vis, manau yra kvaila labai manyti, kad kažkokie vitaminai ar daugelis vaistų gali kažką pagydyti, ten tiesiog, manau, paprasti milteliai, kurie žinoma, nieko negydys.
MSC 2018-07-15 13:42
Straipsnis apie tai ka profesorius sake? Akivaizdu, kad tyrimas nieko neparode, nes toks tyrimas negali buti tikslus, nes negalima tam paciam zmogui tuo pat metu ir gerti ir negerti vitaminu, kad pamatytu ar padejo, o lyginti skirtingus zmones gyvenancius skirtingus gyvenimus yra beprasmiska. Vitaminai nera vaistai, bet naudingos medziagos gi ten egzistuoja ir isgerus vitaminas neiseina visiskai su slapimu, organizmas pasisavina.
vazzy 2018-07-16 08:20
Dėl vitaminų tai daugmaž viskas aišku, tačiau gal žinai kokios nors patikimesnės info apie žuvų taukus?
ArturasArturas 2018-07-16 19:38
kadangi teko siek tiek susidurti, kaip visokie maisto papildai atsiduria rinkoje. Tai schema mazdaug tokia. Pirmiausia istiriama rinka ko potencialus vartotojas nori. Kad ir tarkime cia minimi papildai kraujotakai gerinti. Tada einama i internetus ir ziurima, kokiu zoliu ekstraktai populiarausi tarp potencialiu vartotoju tam sutrikimui gydyti. Sudeda visus siuos ekstraktus minimaliom dozem, kad realiai neatsirastu kazkokiu salutiniu poveikiu (ar siaip, ar taip viskas grysta tik liaudies ismintim, o ne kazkokiais tyrimais, butu tyrimas, butu receptinis ir visai kitom veikliosios medziagos dozem) ir kad butu pigesne savikaina. Bandomoji papildo serija paleidziama i rinka. Jei vartotojas domisi papildu, tada pradedama agresyvi reklama per tv, spauda ir interneta. Ir valio, turime nauja geriausia rinkoje maisto papilda kraujagyslems ir kraujotakai, kuris realiai yra nebent placebas Su multivitaminais irgi nekazka, dozes daznai nesiekia ne 10dalio (realus, pasisavinamas dar mazesnis) rekomenduojamos paros dozes, kad nekiltu kokiu alerginiu reakciju ir kuo platesne auditorija galetu naudoti. Realiai jei turi avitaminoze, tai gydytojo israsomi kiekiai yra milziniski, palyginus su papildais. Na ir siaip, kai jau yra rimtas vitamino poreikis, jie papastai leidziami. Pvz B grupe po traumu. Kam teko leistis, turbut niekada nepamirs O gal tiesiog i raciona uztektu itraukti daugiau riebios zuvies, jei yra poreikis? Manau daug turtingesne viskuo zuvu tauku alternatyva.
amas 2018-07-16 23:56
Čia magnį paminėjot. Raumenis traukiant mėšlungiui padeda labai, naudoju kažkokį sportininkams skirtą baisiai didelė piliulė. Ir dažniausiai kelios tabletės padeda ilgam, nors teoriškai neturėtu organizme užsilaikyti ilgai, tai galvoju, kad trukumas nebuna baisiia didelis. Tai gal ir su kitais vitaminais ir moneralais panašiai, iš tabletės tik papildoma ko trūksta. Bet kad jokios naudos tai visiškai kliedesiai, jei tabletėj ne miltai.