Mokslininkai ir toliau atskleidžia Turino drobulės paslaptis - tikrovė visiškai neatitinka tikėjimo?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

daynewss 2018-07-19 09:42
Religija - puikiausia afera pasaulio istorijoje. Vieni mato Jėzų skarmale, kiti bombas į autobusus montuoja. Bet galų gale viskas atsiremia į šaibas. Oi, atsiprašau - aukas.
Atk 2018-07-19 10:08
Kai kuriuos mokymus religinius formavo Nežemiškos Civilizacijos telepatiškai perduodamos žmogui informaciją, turėdamos tikslą arba baime sustabdyti žmogaus kvailus veiksmus arba sunaikinti žmoniją, nes žmonės, jie matė labai kenksmingi, bet kištis tiesiogiai jos negali, todėl ir buvo poveikis mintimis.
infoguru 2018-07-19 11:31
Nerealu....kiek dabar ištaškyta bereikalingai resursų kažkokiems kažkokios drobės tyrimams.
Incognito 2018-07-19 12:20
Dabar nepamenu kuriam puslapyje, bet Normanas Davisas savo knygoje "Europa" į tekstą įterptose išnašose jau 1997 m. rašė apie tą Turino drobulę, kad tai tikrai negalėjo būti Jėzus į ją įvilktas, nes tyrimai ją datuoja kažkur XII a., jei gerai pamenu.
Monochamus 2018-07-19 14:44
Tai ir straipsnyje rašo, kad turino drobulė nuausta XIII - XIV a. Datavimo tyrimus atliko ne viena laboratorija, bet visų atsakymai sutampa. Taip pat kažkiek žinoma ir turino drobulės kilmės istorija, kuri ir užsibaigia ties XIV a. Italija...
salemas5 2018-07-19 15:33
Tikintys visada ras atmazu kodel tai yra blogi tyrimai ...
mindaugas.vaitiekūnas 2018-07-19 16:26
Nereikėtų smerkti religijos. Šiandien taip - mes** į ją žiūrime kaip į "burtus". Bet anuomet ji buvo puikus įrankis tramdyti žmonių masėms. Kažin ar būtume kultūriškai išsivystę iki šiandieninio lygio jeigu ne ta baimė, kad dievas mus mato ir mums reikės išpirkti savo nuodėmes? Kaip kitaip suvaldyti žmonių masę pasaulyje, kuriame nėra kitokios veikiančios sistemos? Mažam vaikui paėmei ir prišnekėjai koks dievas yra didis ir viską matantis, pripasakojai jam kaip elgtis galima ir kaip ne, o šis (mažas vaikas) matydamas, kad ir visi kiti žmonės tiki į dievą, ima ir pats tikėti juo ir jo tiesom. Kas būtų be dievo? Gal dar ir dabar su pagaliais badytumėmės dėl ant laužo keptos žiurkės Mano supratimu tai religiją keičia politika. Gal būt ateityje politiką pakeis kokia kita "gyvenimo prasmės" mokslo ar nemokslo šaka. Bet šiai dienai pasaulis yra statomas "ant politikos", o religija stumiama laipteliu (ar keliais) žemyn. Anksčiau ar vėliau ji išnyks, o gal ir dar kartą sudominuos. Bet gal nereikėtų labai smerkti tų, kurie užaugo su kitomis tiesomis. Dievais netikiu, bet irgi !
Niemand 2018-07-19 16:57
Dar ir kaip reikėtų, jei tos tiesos yra smurtinio pobūdžio, kas itin būdinga visoms abraomiškoms religijoms - judaizmui, krikščionybei, islamui. Dauguma religijų nėra tokios, bet bėda, kad būtent labiausiai paplitusios yra smurtinės.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-07-19 17:55
1. Ekonomika tai kaip religija - prisiklausei per teliką, kad auganti ekonomika yra gerai, tai tuo ir tiki Nematau aš toje ekonomikoje nieko apart "daugiau dirbk ir išrinktiesiems pilis statyk" 2. Ką vadini smurtine religija? Tą, kuri buvo įvesta su kardu? Kaip sakė mano buvęs kolega: pateisinu vergovę, nes jei ne jie, tai traukinių bėgių tiek nutiesta nebūtų buvę (kas be abejo paskatino ekonomikos augimą )
kestutisz 2018-07-19 18:06
Mažiau sudegintų mokslininkų ir kitokių raganų? t.y. dar didesnis progresas.
Monochamus 2018-07-19 19:26
, tik atsilikinėjo, ir kuo toliau, tuo labiau. Priežastis pagrindinė žinoma ne kokios ten religijos ar kas, o tai, kad bėgant laikui vis daugiau technologijų atsirado. https://en.wikipedia.org/wiki/Medieval_technology svarbiausios jų plūgas, akiniai, mechaniniai laikrodžiai... O Roma, besiremianti vergais, technologiškai visiškai nežibėjo. Vergovinė santvarką technologinį progresą stabdė nemažiau, nei religija: daugybė išradimų negalėjo būti pritaikyta vien dėl to, kad "vergai su tuo nesusitvarkys".
Monochamus 2018-07-19 19:46
Ir šiais laikais susidoroja su ne taip mąstančiais mokslininkais ir "raganom". Ir "dorotojai" yra ne kas kitas, kaip "progresyvieji" kairieji ateistai, jei tik mokslininko tyrimai neatitinka jų kairiųjų nuostatų. Tik kažką pasakyk, kas neatitinka kairiųjų studentų radikalių nuostatų, apšauks "rasistu, fašistu, sexistu" ir neleis dėstytojui net dėstyti universitete. https://www.delfi.lt/news/daily/world/t ... d=77110901 Tad ne religija kalta dėl to deginimo, o radikalumas. O, kaip istorija rodo, radikalūs būna ir ateistai, o religingi būna ir neradikalūs.
Niemand 2018-07-19 21:49
Čia Romos imperijos atsilikimas yra krikščioniu sugalvotas mitas, patys, beje, iki to davedė: mokslininkus išžudė arba išvarė, knygas sudegino. Paskui po pirmu kryžiaus karu iš arabu prisiplėšė knygu, didžiaja dalim iš tos pačios Romos laiku, ir pradėjo "atradinėti". Akiniai atrasti nuo Ptolemėjaus Optikos; laikrodžiai - sunku tiksliai pasakyti, bet romėnai turėjo XVIII-XIX a. lygio mechaniką, tiesa, labai mėgo maišyti su hidraulika; ir kokie ten plūgai - kombainus mechaninius turėjo, tegul ir arkliu traukiamus... O tada valdžią gavo krikščionys ir tapo pagrindine žlugimo priežastimi.
Niemand 2018-07-19 21:54
Ne religija, budistai nieko blogo niekam nedarė, o vat kai kurios religijos - taip, blogiau už supervulkaną. Yra ir kitu atsižymėjusiu organizaciju: naciai, komunistai, tie patys antifa, bet krikščionybė pagal atsižymėjimą laimi be konkurencijos net paėmus visus likusius kartu...
Monochamus 2018-07-19 22:04
hm... Kažkaip fantazija neneša "reading stones" ( https://en.wikipedia.org/wiki/Reading_s ... _stone.JPG ) vadinti "akiniais". O Dėl "kombainų" visai nerandu info. Tačiau ištobulintas viduramžių plūgas padarė tikrą revoliuciją žemdirbystėje, o tuo pačiu ir maisto kiekyje. Aš tikrai neteigiu, kad Romos imperija buvo atsilikusi, dar ir kokia ji buvo pažangi tiems laikams! (Bet tik jau, ne lyginant su XIII amžiaus Europa...) O sužvėrėję krikščionys labai daug knygų tiesiog sudegino ir visą civilizaciją sugriovė. O iš išlikusių antikos veikalų labai daug idėjų perėmė ir ištobulino Europiečiai.
Monochamus 2018-07-19 22:06
https://en.wikipedia.org/wiki/Buddhism_and_violence
Niemand 2018-07-19 22:57
Bent pats skaitei?.. Palyginimui pagooglink christian terrorism, ir tai vien naujausi teroristiniai aktai..
Monochamus 2018-07-19 23:07
Aha, parašyta šis bei tas, kad suprastum, jog budizmas tikrai nėra visiškai nekalta religija Prie ko čia krikščionių terorizmas? Aš lyg ir ape budizmą daviau nuorodą. Lyginti nereikia, ir taip aišku, kad krikščionys visko daugiau padarę, bet budistų tai juk nepateisina.
Skeptikas 2018-07-19 23:36
Skeptikas 2018-07-19 23:56
Tuščia ginčytis su žmonėmis, kurie nedraugauja su logika. Eilinis whataboutism pavyzdys. P.S. Temos susijusios su religija ar politika pritraukia daugiausia planktono. Čia pilna Daningo-Kriugerio efekto aukų. Būtų daug smagiau jei tokios diskusijos vyktų STEM, bet kinkos per skystos.