Vyrai vis dažniau nešioja sugedusius rankinius laikrodžius - ekspertai turi labai paprastą paaiškinimą  (51)

Rankiniai laikrodžiai yra visada madingi. Tai - elegantiškas aksesuaras, galintis aprangai suteikti įdomią detalę. Kartu jis padeda greitai pasakyti, kiek valandų, o tai yra geras priedas. Tačiau pastebima, kad vis daugiau vyrų pasaulyje nešioja sugedusius ar net sudaužytus laikrodžius. Kas vyksta?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei gatvėje pamatytumėte vyrą su rankiniu laikrodžiu ir paklaustumėte jo, kiek valandų, tikėtina, kad jis mikliai išsitrauktų telefoną. Nustebtumėte sužinoję, kiek žmonių nebegali greitai pasakyti laiko pažiūrėję į tradicinį rodyklinį laikrodį. Tačiau priežastis ne ta. 2017 metais „Apple“ pardavė daugiau laikrodžių nei visa Šveicarijos pramonė. Ši statistikos eilutė gąsdina tradicinių laikrodžių gamintojus, tačiau tiesa yra ta, kad jiems išmaniosios technologijos grėsmės nekelia.

Jei rankiniai laikrodžiai atliktų tik vieną funkciją, rodytų laiką, jie jau seniai būtų išstumti. Vaikai juos matytų muziejuose ir juoktųsi, kad jų tėvai buvo tokie primityvūs, kad nešiojo laiką parodantį prietaisą ant riešo. Tačiau taip nėra. Kaip minėjome įžangoje, rankinis laikrodis visų pirma yra stiliaus, aprangos aksesuaras, o ne laiką nurodantis prietaisas. Hamiltonas Powellas, prabangių laikrodžių parduotuvės „Crown & Caliber“ vadovas, teigia, kad dažniausiai pats laiką sužino pažiūrėjęs į telefoną. Tačiau tuo pat metu rodyklinių laikrodžių rinka auga.

Tai kodėl daugybė pasaulio vyrų nešioja sugedusius rankinius laikrodžius? Nes jie neteko tik antrinės savo funkcijos - juk vis tiek atrodo gerai. Sugedęs rankinis laikrodis yra tokia pat kvaila stiliaus detalė kaip netikri akiniai. Aišku, vos kas nors pastebės, kad jūsų laikrodis neveikia, elegantiško ir sofistikuoto vyro įvaizdis išsisklaidys kaip dūmas. Tačiau tradicinių laikrodžių ekspertai mano, kad yra ir kita priežastis.

Rankinis laikrodis yra vienas iš tų nedaugelio prabangos elementų, kuris mus dar sieja su praeitais laikais. Gebėjimas matuoti laiką yra vienas iš kertinių žmonijos pasiekimų. Tai - tarsi mažytis priminimas, kaip toli nuėjome ir kokia prabanga mums yra laikas. Žmonės įpranta nešioti rankinius laikrodžius, nes jie nuolat primena apie bėgantį laiką, nepriklausomai nuo to, ar veikia, ar ne.

Veikiantis rankinis laikrodis, ypač jei jis mechaninis, yra labai sudėtingas mechanine prasme, bet toks paprastas elementas mūsų gyvenime. Jis nerėkia, nesiunčia žinučių, nereikalauja dėmesio, kai jūs jo negalite skirti. Powellas teigia, kad užsidėję laikrodį ryte ir ypač jį prisukę mes tarsi suteikiame sau laiko. Tai tarsi meditacija, o kartu ir kaip uniforma, kurią užsivilkę iš karto pasitempiame psichologiškai. Tokie ritualai yra labai svarbūs žmogaus psichologinei sveikatai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(19)
(15)

Komentarai (51)