7 senovės kinų mįslės smegenims pamiklinti - ar mokate mąstyti rytietiškai?  (2)

Geras būdas pamiklinti smegenis yra įvairių galvosūkių ir mįslių sprendimas. Šiam užsiėmimui - jau keli tūkstančiai metų. Aišku, keičiantis laikams, keičiasi ir žmonių mąstymas, bet ar dar galime įveikti senovines mįsles? Pabandykite įminti šias 7 senovės kinų mįsles - gerai pagalvoję bent kelias tikrai perprasite.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mįslės Kinijoje gyvuoja jau ne vieną tūkstantmetį. Dažnai atsakymai į jas yra susiję su Kinijos papročiais, gyvenvietėmis ir asmenybėmis. Pasistengėme labai specifinių mįslių neatrinkti, tačiau vis tiek turėkite omenyje, kad šios užduotys kadaise buvo sukurtos Kinijoje - tai padės jas įveikti. Na, o jei norite kitokių senovinių mįslių, paskaitykite praeito penktadienio senovinių mįslių rinkinį.

1. Ši miela tarnaitė nevalgo mėsos, bet valgo lapus. Ji verpia kiekvieną dieną tik dėl kitų naudos. Kas ji?

2. Ji paskyrė savo gyvenimą namų priežiūrai. Ji čia, jei nėra šeimininko. Geras žmogus į ją pažvelgia ir nueina šalin. Bet jai gresia pražūtis, jei ją pamato blogas žmogus . Kas ji?

3. Jos – kaip sesės dvynės. Aukštos, lieknos, bet tvirtos. Jos visada dirba kartu ir viena be kitos negali. Jos nemėgsta sriubos ir valgo tik kietą maistą. Kas jos

4. Aš seksiu tave ir tūkstantį mylių. Aš eisiu su tavim ir nepasiilgsiu namų. Aš nebijau nei ugnies, nei šalčio. Man nereikia maisto nei vandens. Aš išnyksiu tik trumpam kasdien, bet pailsėjęs grįšiu ir nepaliksiu tavęs iki pabaigos. Kas aš?

5. Kas priklauso tau, bet kiti naudoja daug daugiau nei tu?

6. Jis gyvena milijonus metų, bet jo veidas visada yra tik mėnesio senumo. Kas jis?

7. Aš rėkiu visa gerkle, drakonai lipa mano šonais, garai veržiasi iš mano burnos, bet niekas manęs nebijo ir visi link manęs eina. Kas aš?

Atsakymus rasite antrame straipsnio puslapyje

Pasidalinkite su draugais
(26)
(10)
(16)

Komentarai (2)