Garso bangos yra antigravitacijos forma, nes jų masė – neigiama

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-08-15 21:02
Abejoju, greičiau čia pasireiškia plūdrumas (Archimedo jėga), galimai judinama terpė yra nežymiai lengvesnė nei tokia pat terpė bet ramybės būsenoj, dėl dujų dinamikos dėsnių. Tokia mano hipotezė. O jei mano hipotezė neteisinga, tai antigravitacinis variklis gali būti reralus ir labai paprastos konstrukcijos.
professor XXX 2018-08-15 22:12
Kodėl tik neigiama? Oras gi sutankėja arba išretėję, tik taip ir sklinda garso banga.
bahuriux 2018-08-16 09:51
Oro molekulės gauna energiją iš garsą generuojančios kažkokios tai plokštės, tada oro molekulės gavusios (labai nežymų kiekį) papildomos energijos truputį stipriau trankosi viena į kitą (vidinė energija), kas žmonių kalboj reiškia kad pakyla oro temperatūra ir jis išretėja. O retesnį orą, pvz pašildytą šiek tiek veikia Archimedo jėga kuri yra nukreipta į priešingą pusę nei gravitacija, arba tiesiog pagreitis imituojantis gravitaciją. Garso bangos pakyla į viršų nes terpė pati kyla į viršų. Tokia mano hipotezė kas čia vyksta. O tam kad išsiaiškinti ar tikrai garso banga turi antigravitacinių savybių reikia vientisos kietos terpės, ne dujų, ne skysčių, bet keito kūno, kristalo ar tiesiog metalo gabale tyrinėti ar garso banga pakils į viršų ir kiek pakils jeigu išvis pakils. Tada tą patį setupą dedam į centrifūgą ir sudarom 1000+ G perkrovą, matuojam ir eksperimentą kartojam nesvarumo būsenoj. Jei garso banga turi antigravitacinių savybių, ta prasme priešingai nei mano hipotezė, tada žinomi fizikos dėsniai bus pažeisti ir praktiškas antgravitacinis variklis labai greit bus išrastas.
Niemand 2018-08-17 13:45
Šiuo atveju kalba apie gravitacinę refrakciją. Stiklinės dugne dėl stipresnės gravitacijos vandens tankis nežymiai didesnis, dėl to garso banga nežymiai atsispindi ir kyla aukštyn. Jei tą reiškinį įdėsi į matematiką, gausi, kad garso kvanto fonono masė neigiama. Savaime tai nėra labai reikšminga, bet duoda idėju, kaip neigiamą masę sukurti pvz elektromagnetizme, t.y. įdomios galimybės tą patį matematinį aparatą pritaikyti kitose srityse.