Veganei Šveicarijos pilietybė nebuvo suteikta, nes ji - per daug įkyri

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DarkNRG 2018-08-26 17:38
Ka tu paaiskinsi kazkomiems atsilikusiems kaimieciams.
vanduo4 2018-08-26 20:50
Va čia tai tvarka. Vietiniai nusprendė ir įvykdė deportaciją. Va čia tai tvarka. Taip visur turėtų būti.
AAA000 2018-08-26 23:57
Siaip tokia "tvarka" ir sukuria vergu ir isrinktuju sluoksnius arba padaro visokias tvartinio tipo izoliacijas. pilietybe turi but skiriama pagal logiskus kriterijus, o ne pagal norus. apribojimai pilietybei irgi turi but pagristi. pvz teisinga neskirt pilietybes, jei sakykim nemoka kalbos ar uzsiimineja propaganda (siuo atveju vegetarizmo ideju platinimu). bet neskirt uz kazkokiu tradiciju negerbima - cia jau saliskumas.
Shinigami 2018-08-27 06:52
Kieno kiemas, to ir tvarka. Šitas tavo pasakymas visiškai lygus vegano propagandai. Nes tu čia išsakai tik savo šališka nuomonę. Visu įstatimų motina yra tradicijos. Nes tradicijos buvo užrašytos ant popieriaus ir virto įstatimais. Tik vėliau nauji dalykai virto tiesiogiai įstatimais anksčiau nei tradicijomis. Visiškai sutinku su Šveicarais.
AAA000 2018-08-27 12:42
cia del to, nes tu nematai skirtumu. primityvu taip galvot. tradicijos yra nebutinas isgyvenimui ir butiniems zmoniu poreikiams dalykas. teise ir istatymai turi reguliuot esminius dalykus - visuomenes santykius. o ne saugot tradicijas ir bandyt kazkam "isskirtiniam" gerint gyvenima - net jei tai ir dauguma. per tokius kaip tu ir gyvenam atsilikusioj valstybej... kas yra saliska nuomone irgi matau nesuvoki. saliskumas yra kai aiskinama kad kazkokia tradicija yra gerai... iskart yra suskaidoma visuomene ir dvi dalis - vieni bus uz tradicija (sakykim pimpalu apipjaustymas pvz). kiti bus pries. jei pasisakanciu "uz tradicija" surenkama dauguma - tradicija babanodemokratinej valstybej yra itvirtinama. ir iskart atsiranda nukentejusieji (aukos). jei dauguma yra pries - atsiranda draudimas praktikuot tradicija - atsiranda nepatenkintieji (teroristai). nesaliskas poziuris, kai situacija issprendziama visu labui, o tai yra tik leist uzsiimt tradicijom visiems norintiems, ir nusisalint nenorintiems. taigi tik neitvirtinant to priverstinai ar draudimais. nes cia abi puses bus saliskos. bet sprendimas gali but 100% nesaliskas. ir galima tai itvirtint istatymais. tai ir yra normali valstybe. ribot kazka reikia - tik kai nuo "tradiciju" buna netiesiogine itaka, zala ar pasekmes nesuinteresuotai pusei. va tik tada jau reikia ivedinet ribojimus-draudimus.
kukulis4 2018-08-27 12:56
O kur tamsta gyvenat? Nes pas mus Lietuvoj, tai cia viskas pakankamai gera kryptim juda.
Andraika 2018-08-27 13:10
užskaitau šveicarišką tvarką. nepatinka- von lauk o ne su savo tvarka brukis. kaimai ten ir su imigrantais gerai tvarkosi- sutinka mokėt milijonines baudas, užuot įsileidę veltėdžius barmalėjus. ir visiem gerai.
KartaisOna 2018-08-27 14:53
Tai pilietybė buvo nesuteikta dėl to, kad ji buvo įkyri, o ne dėl to, jog veganė, o straipsnyje suplakėt viską į vieną krūvą. Bet gi kodėl gi nepasivaikyt madų ir "pastumt" ant veganų ar šiaip ant kitaip nei aš galvojančių žmonių. Kažkaip technologijos.lt laikau more science oriented.
elgoog 2018-08-27 16:01
100% palaikau Sveicarus. Ju salis-ju taisykles! Kazkas nepatinka-vaziuok namo ir keisk savo sali, o ne aiskink kitiems kaip reik gyvent! Sveicarai niekada niekur nesikisa-visada neutralus. Jei pradesi visiems buti geras, baigsis kaip Svedijai. Prisileido "indzinieriu" ir "daktaru", dabar puse Stokholmo dega, moterys bijo is namu iseit ir jau daug metu populeriausias naujagimio vardas-Muhamedas.
PCP 2018-08-27 16:26
Minia uždegė deglus. Jau ir apie "prisileido visokių" prasideda. A bent jau pasigilinot toliau nei antraštė? Gal norit pagooglint pagooglint kaip tie "varpeliai" atrodo? Visiškai normali iniaciatyva dėl gyvūnų teisių. Doro žmogaus požymis. Nu nebent esi durnas kaimietis. Tada jo, įkyrumas ne kitaip. Įsivaizduokit, atvažiuotų koks užsienietis, paaiškintų kad metro lenciūgas šuniui - per trumpas. parodytume rupūžei. Ane?
Berserkas 2018-08-27 16:26
Negaliu klausytis jūsų propogandos. Pradėkime nuo 2018m. populiariausių berniukų vardų Švedijoje, Mohamed 21 vietą - 479, 1-20 vietos - apie 11-12 tūkstančių, nei vieno Islamiško vardo. Mergaičių, reikia pasistengti surasti Islamiška kažkur toli. Taip pat "moterys bijo iš namų išeiti", viena geriausia dešiniųjų propaganda. https://www.snopes.com/fact-check/crime ... al-europe/ Ir ką čia bendro turi "Stokholmas dega"? Asmeniškai aš pats gana buvau prieš Islamą Europoje, tačiau realybėje pasirodo, kad internete daugybė propagandos iš kairiųjų ir dešiniųjų dėl to daug kam sunku susigaudyti tarp viso to.
elgoog 2018-08-27 16:36
Ok, del vardu populiarumo, citavau antrinius saltinius (drauga sveda ir internetine spauda), todel nesigincyju, gal ir klydau, nors man pasirode logiska, kad taip galetu buti. BET Del viso kito 100% atsakau. Tenka lankytis Svedijoj ir kai bunu daznai prasieinu getais, kad savo akim pamatyt multikulturini roju. Ten istikruju siaubas. Ir taip, moterys tikrai bijo iseit is namu, taip, ten labai aukstas nusikalstamumas. Nuvaziuok ir pats pamatysi. Pripazink, kad liberalios Europos idejai zlugo. Zmonems yra svarbu ju salis, ju tradicijos ir, svarbiausia, ju suverinitetas. Nieks nenori gyvent pagal is sono primestas, abstrakcias "Europines Vertybes".
elgoog 2018-08-27 16:48
Zmogau, nesupratai pagrindines minties. Kalba eina apie zmoniu suveriniteta. Jei miestelio gyventojai demokratiskai nusprende, kad jiems kazkas nepatinka-jie to ir nepriima. Ir taip, gal tos karves istikruju labai kencia ir gal tie zmones kvaili-bet cia ju reikalas. Ne mano ir ne tavo, ir ne tos olandes. Ne sveicarai vaziavo i olandija, o ta olande pas juos, todel jokiu problemu cia nematau. Kaip tik, labai dziaugiuosi, kad dar yra tokiu bendruomeniu.
vanduo4 2018-08-27 17:02
- Tie, kurie neigia tradicijų vertę, jie net patys nesupranta jog tai tolygu pažeisti asmeninę erdvę. - Demokratijos pagrindas ir yra tai, kad kiekvienas gali elgtis taip kaip jam patinka, bet jis negali kitiems nurodinėti kaip kiti turi elgtis. - Va čia ir gimsta viešasis interesas, kur tradicijos/arba įstatymas taria paskutinį žodį. - Kiekvienam regione yra kitokios tradicijos arba įstatymai, kad tame regione nebūtų chaosas, todėl tvarkos reikia laikytis. --------------------- - Šiuo atveju, ji visiškai negerbė vietos tradicijų (juk būtų apsurdiška skambučių kabinimą karvėms įteisinti įstatymu ar ne?), todėl vietos valdžia turi visišką teisę atmesti jos prašymą pilietybei. - Beje Šveicarai apsisprendimo laisvę pakėlė iki tokio lygio, kad sprendimą gali priimti netgi vietos gyentojai be tiesioginio valdžios įsikišimo. --------------------- - Kame logika? O gi tame, kad jeigu valdžia eis prieš vietos gyventojų valią, ji suteiks galimybę imigrantei savivaldoje kelti chaosą. O kas geriausiai žino ko jiems reikia? O gi vietiniai. Izraelis piėmė įstatymą jog Izraelis yra Žydų valstybė. Bet kai per Lietuvos nepriklausomybę parado metu šaukiama "Lietuva Lietuviams" - jie greitai skambina pavojaus varpais, reikalaudami tai traktuoti rimtai ir nusikalstamai.
AAA000 2018-08-27 17:11
as apie tuos sveicariskus varpus karvems jau gal pries 15 metu esu girdejes. ten tu varpu esme - turizmas ir salies patrauklumas. jie ten kaip tik bando ibrukt propaganda, kad karves labai myli, priziuri ir puosia. juk dar ir pienisko sokolado pramone ant tu karviu laikosi. butaforiniai ten tie varpai. niekas ten tu karviu nekankina - cia prisiknisineja ir tiek. gyvunai yra kita rusis ir tokia savoka kaip "gyvunu teises" yra nesamone. nes gyvunai nesuvokia tokio dalyko. ziaurus elgesys su gyvunais ar kankinimai - cia visai kitas dalykas. cia zmogiskos teises aspektai ir tiek. su tom karvem cia joks ne "doras zmogus", o ideologine kryptinga propaganda. ir cia klausimai turetu but keliami - kam tai naudinga. gal bando pakirst sveicaru sokolado pramone ir salies gerove. o tai vertinciau kaip tiesiogini kisimasi i vidinius salies reikalus ir visuomenes destabilizavima. prie ko cia metro lenciugas? jei reikia sukontroliuot suni, tai ir puses metro tinka ir uzmigdymas tinka. suo yra dirbtine rusis ir zmogus tiesiogiai atsakingas uz suns globa ir prieziura. tame tarpe ieina ir beglobiu sunu utilizavimo klausimai - ir jie turi but sprendziami - o ne paliekami visokiems fantazieriams balsuot kaip reiketu ten kazka daryt
donatasv 2018-08-27 17:46
Pirma pasidomėk ką įsileido švedai. Taip jie įsileido rytiečių sirų pakankamai daug, bet jie tikrai neišpažįsta islamo. Nežinau krikščionybę ar kažką panašaus jie ten išpažįsta, bet jų bažnyčių kryžius į visas keturias puses išsikiša. Stokholmas dega? Na nepasakyčiau, taip sirai įneša šurmulio, bet tikrai ne akli fanatikai savižudžiai, teroristai. Ne su vienu teko bendraut ir pabuvot jų bendruomenėse ir tikrai nėra kažkas katastrofiško. P.S. švedai turėjo savų interesų įsileist kitataučius. Ne vien darbo jėga, bet tolimesniuose kampuose ir kraujomaišos problemos.
PCP 2018-08-27 18:07
https://i.ytimg.com/vi/UHvNH55wg0c/hqdefault.jpg Varpai nebutaforiniai, o lieti iš bronzos ir sveria jau minėtus 5kg, tam kad skambėtų. Skamba taip kad pusė tų karvių kurčios. Viskas tam kad būtų galima pasiklydusį gyvulį surasti ir iš tarpeklio ištraukti.Viskas ok. Bet ar tikrai to reikia dabar? nu tikrai nėr kitų priemonių? Blemba kankint gyvūną - šventa tradicija, o už suabejojimą tuo - tremtis iš šalies. rmt? Kuo jūs tada skiriatės nuo laukinių ir primityvų ant kurių varot? Galimybė laisvai reikšti mintis. Humanizmas, empatija (žmogui ar gyvuliui). - Balto žmogaus savybės. Alio.
AAA000 2018-08-27 18:42
ai ai, uzkabino matai karvei "nepakeliama" varpa https://www.yelp.com/biz_photos/esthers ... ce=(direct) man patinka, kad isrenka foto maksimalu didziausia imanoma - ir bandoma prastumt, kad visos absoliuciai karves su tokiais jie aisku didoki - bet tame ir isskirtinumas. ir jie supranta sitai. bet tikrai nekabina nepakeliamu kazkokiu metalo gabalu. dar gal ir laidotuves karste reiketu karvems organizuot vietoj sukisimo i konservus? ---------------- tu labai naivus nacionalizmo niekas nebijo, tiesiog nacionalizmas neuztikrina klestejimo - nes tai irgi kvaila tradicija. amerika pvz yra pilietine valstybe, kuri toleruoja nacionalizma. bet istatymai ten paremti principu "dirbk amerikos labui" ir busi pilnateisis amerikietis ir su visom piliecio privilegijom. ir amerika klesti. o ka siulo nacionalizmas? tik kazkokia segregacija - tipo gryninkis genus ar kazkas tokio - ir tada tave kazkas gins gal tu siulai kokiem negram oda sviesintis, kad gaut pilietybe - ar kaip? tu bent suvoki ant kiek tai kvaila savaime? visos imperijos, kur kazkada klestejo buvo pilietinio pagrindo. Roma pvz klestejo vien todel - kad ten pakliuves vergu teturejai pabut tik 10 metu, kad paleistu is vergijos. o vaikai jau tapdavo Romos pilieciais. nukariautus priesus jie irgi verte pilieciais. O graikai nusipezejo iki to, kad net jei zmona nebuvo ateniete - vaikai negaudavo ateniecio statuso - nu tai ir sunyko kaip dumas. nes neimanoma buvo pagausint pilieciu, susikure elitas ir antrarusiai gyventojai. o graiku inovacijas perime romenai... Lietuvoj siuo atveju padetis parinkta per viduri... nei skatinanti, nei zlugdanti. bet istatymine tvarka salyje pusiau debiline - nu tai suklestet sansu ner... as pvz buciau uz suki - "Lietuva - lietuviskai kalbantiems pilieciams", o ne "Lietuva - lietuviams". pastarasis - kazkoks segregacinis. ir uz privaloma nemokama integracija nepilieciams norintiems gyvent salyje. taip pat uz negriztama pilietybes ar balsavimo teises atemima imigravusiems integruotiems - jei isaiskeja, kad apsimeteliai, tik formaliai vaizduojantys besilaikantys normu.
PCP 2018-08-27 18:58
Jo, foto iš suvenyrų krautuvės. Mldc. Dar filmukuose gražiai atrodo. Nenori kaip šaltinio įdėt? Dar: Gal kažkam gražu. Nžn. Bet šiaip žiauru.
AAA000 2018-08-27 19:14
tai kokios problemos? gali ta vegane tapt karviu be varpu valstybes piliete, paskelbt sveicarijai kara - nugalet, ir ikurt savo karviu provincija ar sali juk karves su gyvunu teisem valdo o tu galesi emigruot ten ar paselpt finansiskai. uz 10% net as palaikysiu ar patarpininkausiu