Plaukų spalva gali daug ką pasakyti apie jūsų sveikatą  ()

Plaukų spalva visuomenėje yra siejama su įvairiais asmenybių bruožais. Ir nors plaukų spalvos ir asmenybių bruožų ryšys moksliškai nėra įrodytas, plaukų spalva vis dėlto gali nemažai pasakyti apie jūsų sveikatą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brunetės

Ruda yra dažniausiai pasitaikanti plaukų spalva. Šie plaukai taip pat būna šiurkščiausi ir storiausi. Tačiau tai nereiškia, kad rudaplaukiai turi daugiausiai plaukų. Brunetės dažniausiai turi mažiau plaukų nei blondinės ar raudonplaukės. Anot leidinio „Women‘s health“, tai reiškia, kad rudaplaukės dažniausiai susiduria su plaukų slinkimu. Rudą plaukų spalvą nulemia didelis melanino kiekis.

Nors tai reiškia, kad jums gresia mažesnė odos problemų tikimybė, tai taip pat parodo, kad žmogus turi didesnę tikimybę įgyti priklausomybę nikotinui. Mat melaninas neleidžia organizmui greitai įsisavinti nikotino. Tiesa, ne viskas brunetėms yra taip blogai. Anot leidinio „Men‘s Health“, jos turi didesnę tikimybę ištekėti nei blondinės. Taip yra dėl to, kad vyrai brunetes labiau sieja su pastovumu.

Blondinės

Šviesi plaukų spalva yra antra pagal populiarumą spalva pasaulyje ir dažnai yra asocijuojama su žavesiu ir potraukiu seksui. Eksperimentas, kurį atlieko leidinys „Men‘s Health“ patvirtino, kad vyrai yra labiau linkę pasiūlyti moteriai pagalbą, jeigu jos plaukų spalva yra šviesi. Šviesią plaukų spalvą lemia melanino trūkumas organizme. Dėl to tokie žmonės dažniau susiduria su odos ir akių problemomis.

Anot atlikto tyrimo, jeigu žmogus turi ne tik šviesius plaukus, bet ir mėlynas akis, jis turi didesnę tikimybę susirgti amžiaus nulemiama geltonosios dėmės degeneracija. Tai yra dažniausia apakimo priežastis JAV vyresnių nei 50 metų amžiaus žmonių tarpe. Melanino trūkumas taip pat reiškia, kad tokie žmonės turi didesnę tikimybę susirgti melanoma.

Raudonplaukės

Raudona yra rečiausiai pasitaikanti plaukų spalva. Anot BBC pranešimo, vos 1-2 procentai pasaulio žmonių turi raudonus plaukus ir dauguma jų gyvena šiauriniame Žemės pusrutulyje. Anot „Women‘s Health“ pranešimo, raudonplaukiai dažniausiai turi aukštesnę savivertę. Nors raudona spalva iš tiesų neturi įtakos žmogaus asmenybei, tikėjimas, kad yra priešingai, gali turėti teigiamos įtakos.

„Men‘s Health“ paskelbė, kad raudonplaukiai dažniau mylisi ir turi aktyvesnius seksualinius gyvenimus nei blondinai ar brunetai. Kalbant apie fizinę sveikatą, tyrimas parodė, kad raudonplaukiams dažniau išsivysto Parkinsono liga. Genetinė mutacija, kuri jiems suteikė retą plaukų spalvą, nulėmė didesnę tikimybę susirgti šia degeneracine liga. Ta pati genetinė mutacija suteikia raudonplaukiams didesnį atsparumą anestezijai. Buvimas saulėje raudonplaukiams taip pat gali sukelti problemų.

Tiesa, raudonplaukiai savo organizme natūraliai turi didesnius vitamino D kiekius, negu kitų plaukų spalvų atstovai. Tai reiškia, kad saulės trūkumas neturi tokios didelės neigiamos įtakos kaip kitų plaukų spalvų savininkams.

Prieš imdami sau taikyti aukščiau išvardintas grėsmes bei privalumus, susijusius su plaukų spalva, turėkite omenyje, kad tyrime kalbama apie natūralią žmogaus plaukų spalvą. Taigi, plaukų dažymas neturi visiškai jokios įtakos jūsų sveikatai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(5)
(-2)

Komentarai ()