Kas labiau kenkia sveikatai - žolė ar alkoholis? Stebinančios mokslinių tyrimų ir oficialios statistikos išvados

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2018-09-17 11:05
skaitau ir kaskoks briedas. cia man labau primena kas gerau xbox ar playstation. android vs iOS ir bmw ar audi. o daabar apie pirma skilti kiek mire o kaip alaus megejai sako kas turi tas geria aisku jei legalizuotu idomu kaip vasara palangoi zombiu armija vaiksciotu bet kiek turistu butu gal ir apsimoka legalizuoti.
PupuDede 2018-09-17 13:41
Manau pienas blogiausiai !!! Nes pirma paragauja pieno, paskui limonado, paskui alaus, vyno, degtines, zoles, ir .t.t. Uzdrauskim piena
HardAxe 2018-09-17 14:19
kadangi tiek žolė tiek kiti narkotikai nelegalūs, tai žmogus nemato didelio skirtumo tarp jų šokinėti. Bet faktas, kad tiek žolė, tiek alkoholis kenkia. Nesuprantu kas gali pradėti diskutuoti apie kažkokį legalizavimą, vienintelė galima diskusija tai uždrausti žalingus produktus (tabaką, alkoholį, žolę), priversti vartotojus mokėti didesnį mokestį ligonių kasoms, etc.
daynewss 2018-09-17 14:43
Apibrėžimas iš wiki: "Narkotikai – psichoaktyvios cheminės medžiagos, stimuliuojančios, slopinanačios ar kitaip modifikuojančios centrinės nervų sistemos veikimą. Šios medžiagos gali sukelti priklausomybę, kuri vadinama narkomanija." Skirtumas toks, kad alkoholis gali sukelti priklausomybę, o jos pasekmės yra tragiškos. Šeima, visuomenė, darbas, vairavimas ir t.t. Žolė priklausomybės nesukelia. Yra mokslinių tyrimų, kuriuose įrodyta, jog kai kurie individai alkoholiui priklausomi tampa vos po keleto vartojimų. Taip pat yra mokslinių tyrimų, kuriuose nurodoma, jog THC gali sukelti priklausomybę kai kuriems individams. Skirtumas toks, kad alkoholis vartojamas kasdien 5 metus 90% žmonių sukels priklausomybę, o THC sukels 1-3 %. Ir tai dar klausimas. Skirtumas milžiniškas. Kitas niuansas. Ar kas nors girdėjo, kad kokias nors ligas, simptomus ar pašalinį poveikį gydytų alkoholiu? O kaip dėl THC? Ar CBD? Čia į vienus vartus. Dar vienas faktas. Žmonės svaiginosi, svaiginasi ir svaiginsis. Tą daro žmogbeždžionės, meškos, briedžiai ir t.t. Faktas. Išgėrus už vairo jūra iki kelių, prirūkius 50 km/h atrodo kaip 100 km/h, todėl prirūkę važinėja lėtai, o girti... Ir, mano manymu pagrindinis aspektas, kodėl taip baisiai smerkiama žolė ir skatinamas alkoholis. Pramonė ir valstybės pajamos. Milijardiniai pelnai. Pabrangus alkoholiui ir supratus, kad tiek Švyturys-Utena, tiek Tauras-Kalnapilis ir t.t. gamina nuodus, ne alų, dalis tautos gamina alų patys. Bet tai pasiruošimo ir žinių reikalaujantis procesas. Perkant komponentus dažniausiai sumokami mokesčiai. Iš alkoholio ir tabako, t.y. narkotikų prekybos, valstybė užsidirba. Jei tauta pradėtų auginti patys, iš ko tada rintki mokesčius? O jei dar elektromobiliais pradės važinėti, tai valstybės laukia bankrotas. O žolę, ypač vadinamus rider'ius gali užsiauginti bet kas. Jokių mokesčių ir jokios chemijos. Tik visiškai nesuvokiantis žmogus gali lyginti alkoholį ir žolę. O tie, kurių pagrindinis argmentas "nuo žolės viskas prasideda" galiu pasakyti tik tiek, kad "Dalbajobas? Dalbajobas.". Flakonas prie kiosko prasideda nuo alaus. O iš esmės viskas prasideda nuo šeimos, nuo emocijų ir psichologijos. Kuomet bėgama nuo realybės, tuomet ir papuolama. Sėkmės visiems ir blaivaus proto.
Metalinė Musė 2018-09-17 15:03
daynewss žolė sukelia priklausomybę, bet ji psichologinė o ne fizinė.
Niemand 2018-09-17 16:27
Visi produktai žalingi, jei naudojami be saiko, ir visi naudingi - jei su saiku.
Pumper 2018-09-17 16:33
Bullshit
Niemand 2018-09-17 16:51
Būtų žolė tokia populiari kaip alkoholis, irgi būtų lygiai tie patys milijardiniai pelnai, su žole net lengviau Naivu tikėtis, kad vidutinis pilietis žolę namie augins, pirks lygiai taip pat kaip alkoholį, nors pastarąjį irgi visai nesunku pačiam ir be jokių akcizų pasidaryti. Aš, pvz., midų verdu be jokių akcizų, tereikia medaus, prieskonių ir mielių, kas vėlgi be jokių akcizų. Kas užsiima vynu - vietoj medaus naudoja įvairias uogas. Kas alumi - grūdus. Su alumi sunkiau, o midus ir vynas - procesai primityvūs iki negalėjimo. Žolę užsiauginti daug daugiau pastangų reiktų.
manciukaz 2018-09-17 17:28
Zn kelis narkomanus kurie palina žole jau 10 metu po 3-5 kartus i diena ir matos kaip kratos kai negauna dozės.. aišku alkoholis ir nekažka kogėro dar blogiau, esmė yra kaip dažnai ir kokiais kiekiais vartoji nuoda
dzo 2018-09-17 18:04
"2014 metais 30,722 mirė dėl alkoholio sukeltų pasekmių. Kanapės naudojimo sukeltų mirčių nebuvo užfiksuota." Toliau nebeskaiciau. Ner mirciu procentais nuo vartotoju, faktas niekinis.
Plastique 2018-09-17 19:29
Nikotinas sukelia priklausomybę maišomas su kasiakais, pati žolė nustojus vartot nieko nesukelia. Įšoki į režimą ir judi toliau kaip judėjęs.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-09-17 20:09
Tai čia jie savo alzheimerio simptomus su ta žole nuslopina, o kai neparūko - anas vėl pasireiškia
Talkatif 2018-09-17 23:24
Anyway, legalizavus žolę, mūsų visuomenėje nemažai problemų išsispręstų savaime. Naujų atsirastų, bet jas dešimteriopai atsvertų nunykę. Pakankamai jau laiko prabėgę JAV, Čekijoje, Olandijoje, Portugalijoje, kad būtų išlindęs koks baubas. Jo tiesiog nėra. Visuomenė privalo turėt mažiau žalingą alternatyvą svaigintis, nei alkoholis.
Berserkas 2018-09-17 23:39
Coke eyes cannabis-infused drink market https://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKCN1LX17K
mindaugas.vaitiekūnas 2018-09-18 06:29
Čia vieną dokumentinį filmą žiūrėjau kažkada, jei dabar neklystu, tai "Deep web" (nors gali būti ir "Silk Road: Drugs, Death and the Dark Web", tiksliai nebepamenu). Esmė tame, kad per tą filmą taip nupasakoja kaip poreikis formuoja pasiūlą, kad po to net heroinas neatrodo kaip koks baubas. T.y. dabar heroino platinimas asocijuojasi su kažkokia degradacija, su čigonais, bet po to filmo, tai jie tik ledų pardavėjai
daynewss 2018-09-18 09:16
O kaip heroinas susijęs su kanapėmis?
scepticism 2018-09-18 09:46
po iskaitines avarijos visada yra kraujas tikrinamas del narkotiniu medziagu (zole irgi aptinkama). manyk nemanes.
HardAxe 2018-09-18 10:38
Leisk lietuviui daryt tiek, kiek gali Olandas, po metų visi dar likę padorūs gyventojai išbėgios. Kenkia ar nekenkia žolė galima diskutuoti iki rytojaus ryto, bet kame būtų privalumas leisti žmonėm svaigintis dar vienu būdu? Dabar parūkę bent jau sėdi ramiai ir žino savo vietą. Lygiai taip pat elgiasi pavartoję alkoholio arabų šalyse (pvz maroke). Jeigu alkoholis būtų draudžiamas nuo seno su didelėm bausmėm ir su juo neturėtume problemų. Žmonės pagertų kartais užsidarę ir burnotų, kad nieko nuo jo blogo, kas per neteisingas draudimas. Tikrai niekas nesikabinėtų gatvėj, o jei vairuotų, tai tikrai atsargiai ir bijodami kiekvieno lapo. Dabar tai legalu, tauta prasigėrus, skinam vaisius. Kanapės gydo? O cigaretės? O kiek procentų rūkančių kanapes nėra rūkę cigarečių? Jeigu jose kažkas ir yra sveiko, tai pasidaro nebelabai sveika naudojant vakarėlių režimu. Tą patį galima sakyti apie alkoholį.
Berserkas 2018-09-18 10:51
Jeigu kanapes maišai su kenksmingomis medžiagomis, nereiškia, kad kanapes kenksmingos. Žiurėk, cola reikia irgi uždrausti, nes kiti su degtine maišo. Nusišneki kaip reikiant.
daynewss 2018-09-18 11:32
Didžioji daugumą tų, kurie prieš, gyvenime nėra bandę narkotikų, apart kavos, alkoholio ir cigarečių. Akiratis per siauras. Jei kalba eina apie rekreaciją, tai tarė dvi vyro gal ir eina šalia kanapių. Jei gydymas, tai tik visiškas durnius hali lyginti alkoholį su kanapėm. O kas liečia piknaudžiavimą, tai mano nuomone, kanapės vis vien lenkia alkoholį vien tuo, kad, kaip sakė dyleris per vieną filmą - parodykit nors vieną vyruką, kuris prisirūkęs žolės, grįžęs namo žmoną lupą. O dabar į frazę įstatykit žodį alus, degtinė ar alkoholis ir pamatysit, kad patiems liežuvis neapsivers to ištarti.