Ką reikia žinoti apie kraujo donorystę - ar tikrai tam gali išsivystyti priklausomybė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

qriuqriu 2018-09-18 17:41
o kaip su akimis?kiek +/- reik turet, kad jom nepakenkt... daviau 3 kart kai mokejo ( 0- grupe ), pirma kart akyse aptemo, bet salia esantys pasodino ir per 5 min atsigavau, kitus kartus daug lengviau
SaMaras 2018-09-18 20:19
čia akys ne prie ko.. tiesiog kraujo spaudimas sumažėja ir kai kurių organizmas taip sureguoja.. jei labai bijai tas stresas irgi prisideda..
qriuqriu 2018-09-18 20:25
pas mani -5,5 abi, i armija neima, kraujo duot galejau, bet su klaustuku buvo, bet tarkim kolega darbe, dirbantis sunkesni fizini darba su akimis del kraujo spaudimo bedu turejo, kas jam grestu, jei duotu kraujo?
SaMaras 2018-09-18 20:35
Nenoriu apgauti tiksliai nežinodamas, bet konkrečiu atveju ar gali duoti ar ne kraujo kiekvieną kartą sprendžia gydytojas. Rega ar plius 10 ar minus10 su kraujo davimu neturi nieko bendro.. Dėl kraujo spaudimo nežinau kaip su donoryste (greičiausiai net neleistų duoti) bet išesmės, manau, kad ne skaitinė vertė lemia apsvaigimą o skirtumas nuo organizmui įprastos būklės.. turiu kolegą tai kai jo spaudimas tarkim 150-100 tai jis jau prie žėmės prilipęs, nes jo „normalus“ viršutinis palei 200 būna..
daynewss 2018-09-19 08:49
Esu neatlygintinas donoras (13 kartų). Ir man yra akyse aptemę, tačiau tai buvo personalo klaida, kuomet per išvažiuojamąją akciją daviau kraujo, o personalas nepakėlė kėdės dalies, ant kurios kojos padėtos. Būtent todėl stacionariuose punktuose specialios kėdės, kuriose apatinė žmogaus kūno dalis yra horizontalioje padėtyje. Taip palengvinamas kraujotakos sistemos darbas. Kuomet šis procesas apsunkinamas organizmas siunčia signalą - aptemsta akyse. Dėl akispūdžio, tai visiškai nesusiję dalykai, kadangi akispūdį lemia ne kraujotakos sistema, na, bent jau minimaliai. Akispūdį lemia stiklakūnio nutekėjimo sutrikimai. Dėl kraujospūdžio apskritai, tai taip. Prieš kraujo davimą kaskart matuojamas kraujospūdis. Jei per aukštas - neįms. Bent jau kol kas nepastebėjau jokių priklausomybės požymių. Nebent, kaip minėjo gydytoja, noras padaryti gerą darbą PS jei kas susidomėjo donoryste, tai tikrai pabandykit - galbūt kažkam gyvybę išgelbėsit, kažkieno tėvą, motiną ar vaiką. PSS Iš asmeninės patirties: neduokit kraujo per pilnatį, nes žaizdelės gyja daug ilgiau.
SaMaras 2018-09-19 09:21
ir dar jeigu vilkolakis vysis greičiau pavargsi jei atvirai jokios priklausomybės nuo mėnulio fazių orų ar saulės aktyvumo nepastebėjau ir abejoju ar labai tas gali turėt įtakos..
FtBall 2018-09-19 10:50
O gal žinot kiek laiko turi praeit nuo kelionės, kada vėl galima duot kraujo? Nustebino, kad grįžus iš Prancūzijos atsisakė imti kraują. Dabar buvau Ukrainoje, tai įdomu, kada galėsiu duot kraujo.
Galonas 2018-09-19 12:26
Mane tai ilgam atbaidė dėl to, kad ėmė dvigubą normą su grąžinimu, jos metu lūpos nutirpo, aiškiai stigt kraujo pradėjo, o po to ~5 dienas buvo labai sunku užlipt į 5ą aukštą ir šiaip labai greit pavargdavau. Tai kas norit bandyt duot, tai nepradėkit nuo dvigubos O šiaip procedrūra visai įdomi ir aptarnavimas daug geresnis nei viešose poliklinikose. Kino bilietai dovanų irgi vilioja. Straipsnyje O (Obuolys), o ne 0 - nulinė kraujo grupė įrašyta
SaMaras 2018-09-19 13:21
Na kraujo dvigubos normos neima.. nepamenu plazmos ar trombocitų galima dvigubą normą duoti ir ten „su grąžinimu“. Žinai.. čia tas pats kas nebėgiojus sugalvot kokį pusmaratonį nubėgt ir po to bėdavotis, kad kažkaip nekaip jautiesi.. plazmą berods kas 2 sav galima duoti.. jei dėl pinigėlių lygtais geriausiai išeina per tą patį laiką.. tik kad ilgiau procedūra užtrunka ir pats kaip pagalvėlė adatoms susismeigt turėtum jaustis po keleto procedūrų..
AAA000 2018-09-19 22:42
duociau tik jei iskart moketu normalias babkes. dabar apie babkes nulis info. pagal mane is maksimalaus kraujo davimo "normu" turetu but imanoma bent jau minimaliai pragyvent. ar nors koks nors darbo stazas uz tai turetu eit. dabar kazkokia parodija, vaizduoja cia matai kazkokius "geresnius" piliecius geriau tegu paraso kaip ten, kai netirdavo - hepatitu kazkurios rusies berods masiskai apkrete. aplamai apie proceduras komentaruose daugiau konkrecios info, nei straipsnyje... manau ir dabar pakankamai nesaugus procesas ir rizika yra, nes medicina iki siol labai zemo lygio, kas net is propagandinio straipsnio lygio matosi.
SaMaras 2018-09-20 09:54
Arba ateina propagandos prisiskaitę prisiklausę ir patys nieko nežinodami tauzyja. Už kraują nepragyvensi.. ir iš viso judama link to, kad nebūtų pasipelnymo šaltinis.. ne dėl to, kad reikia „geresnės visuomenės“, bet dėl to, kad mokant pinigus didėja narkomanų, asocialiai gyvenančių asmenų ir kt kontingentas.. kurie dėl tų kelių euriukų ant dozės, odekolono buteliuko ar kt stengiasi nuslėpti savo ligas, žalingus įpročius ir tt.. o tas didina riziką, kad bus paimtas neseniai užsikrėtusio žmogaus kraujas, kur tyrimai neparodys, bet perpylus tokio kraujo žmogui po operacijos ar kt kai imunitetas silpnas arba nuslopintas vaistais specialiai pacientas susirgs. Dėl užkrėtimų tai būdavo tokių atvejų seniai seniai.. bet tai buvo senais laikais, kai buvo naudojamos daugkartinės priemonės.. ir ligoninėse būdavo stikliniai švirkštai, vamzdžio storumo daugkartinės adatos ir tt.. ir jei blogai sterilizuoja ir gali užkrėsti.. Dabar donorystėj naudojama viskas vienkartiniai, personalas prie kiekvieno prieina su naujom vienkartinėm pirštinėm ir tt.. tikimybė autobuse atsisėst ant paliktos adatos ir užsikrėsti turbūt didesnė.. taigi.. nežinai pasidomėk, o tada pasakok bobučių lygio paskalas..
Ar_as? 2018-09-20 13:22
Blin, čia technologijų puslapis ar atsilupusių antiskiepininkų iš Sirijaus sambūris? Šiaip savo kūną pardavinėja atitinkamos profesijos atstovai. Normaliem žmonėm tai nėra priimtinas užsiėmimas, o nenormalių žmonių kraujo niekam nereikia, nes būtent tokie ir būna viskuo užsikrėtę ir kitus apkrečiantys degradai. Tikiuosi niekada neteks Lietuvai grįžti prie mokamos donorystės ir matyti donorystės centruose visų visuomenės atmatų koncentracijos.
SaMaras 2018-09-20 13:55
Na aš prieš mokamą donorystę neesu nusistatęs taip kategoriškai.. kraujo pagaminti kolkas negalime.. ir vienintelis būdas yra donorystė.. tai nesvarbu kokių paskatų vedinas ateina donoras.. SVARBIAUSIA atsakingas požiūris.. ir jei jau sergi, buvo kažkokių nutikimų gyvenime tai neiti ir neduoti to kraujo, kol nepaaiškės ar nepakenksi tam kas jį gaus..
Ar_as? 2018-09-20 15:04
Aš ir sakau - TIKIUOSI. Jei bus tragiškas trūkumas, niekur nedingsime, teks grįžti - iš bado šuo ir muilą ėda... Už pinigus krauja duodavo tik vienas kitas studentas, o beveik visi likę - tik pusbomžiai ir narkomanai, t.y. tos grupės, kurios yra potencialūs užkraų nešiotojai ir pas kuriuos atsakingas požiūris seniai nuskendo odekolono buteliuko dugne. Jau net nekalbu, kad nuo tokių normaliam žmogui vos atėjus duoti kraujo norėdavosi iškart apsisukti ir negrįžti.
AAA000 2018-09-20 19:12
juokinga skaityt jusu paistalus. ypac apie visokius narkomanus uz kelis eurus butu normaliai mokama, susiformuotu butent normaliu etatiniu patikrintu daveju ratas, kurie net galetu leist sau specialiai kaip nors maitintis, prisilaikyt rezimu, kad ta duodamo kraujo kokybe butu dar geresne. atsirastu galbut net tokia profesija. GERA KAINA leidzia rinktis! o kas dabar? del "narkomanu" - kai kraujas jau paimtas - kas trukdo ji ten visaip visapusiskai istirt neskubant ir atmes netinkamus. tipo nupirko ir iskart puola perpilt pacientams? kaip tik tada labiau vystytusi tyrimai ir saugumas - jei butu perkamas produktas. visi reikalautu kokybes uz apmokama produkta. ir vystytusi butent tai kas reikalinga. standartai kazkokie. o dabar nesirupinama kraujo saugumu - rupinamasi propaganda, kad gaut dykai. taip sakat eiline sudamalyste... organu donoryste galbut ir turetu but neatlygintina - kurie neatsistato. kad neskatint ispjaustymu nelegaliu. bet kraujas yra isimtis ir ji galima gamint. jei truksta dalyko - kuri galima gamint - vadinasi cia poziurio debiliskumo klausimas. sistema surinkimo visiskai netinkama. cia tik pas zmones matyt tokia savybe - prisigalvot apribojimu - o paskui dejuot... va kraujo neduoda pakankamai, kokie negerieciai... o ten keli plesosi - vos ne dydvyriai... pienburnizmas kazkoks...
SaMaras 2018-09-20 20:09
mali š.. ir net nejauti... na kraujo vieną dozę gali duoti kartą per du mėnesius. Kiek dabar turėtų tavo manymu mokėti, kad žmogus galėtų oriai pragyventi tuos du mėnesius, dar kažkaip gudriau pasimaitinti ir tt? Ar ne per daug už pusvalandį sugaišto laiko? Kokiu būdu atsijosi tuos ar įsivaizduoji kiek kraujo reikia tarkim kokiai operacijai arba sergant kraujo vėžiu? Ir kokiu būdu vistiek atsijoti tuos asocialiai gyvenančius donorus?
soulshot 2018-09-23 11:24
Atsijojimas manau daktaru reikalas,o kad butu atlyginama tai as uz,nes nors sveikatos draudima turim vistiek daznai tenka damoketi gydymo istaigose,tai tegu ir jie uz krauja sumoka.aisku as nieko pries jei butu sumokama tarkim kompensacija vizito pas kazkoki gydytoja,tarkim pas dantista ar pan..duotu kazkoki ceki su kuriuo galetum atsiskaityt,tokiu atveju ir narkasom nebebutu tokio didelio intereso meluoti kad gautu kelis eurus..
AAA000 2018-09-23 12:33
labai paprastu budu. bus daug norinciu parduot ir bus galima pakelt atrankos kriterijus. bus galima atrinkt patikimesnius OBJEKTYVIAI. bus galima pvz kad ir turet kokius nors donorus budejimo rezerve pagal iskvietima uz papildomas priemokas ir pan. o ne rankiot is visokiu pasaliu "savanorius" valkatas. tokie motyvai kaip "savanoriskumas" nuo tam tikro laipsnio yra iskreipti. gal ten kokia nors reta liga platina tie "savanoriai" - ka ten suprasi pvz toks klausimas - tiria nuo kokios laimo ligos krauja? as prisilaikau principo - jei kazko reikia visuomenei ir to dalyko AKIVAIZDZIAI truksta - turi but adekvaciai sumokama, ar kiti sprendimai. pvz paliekama teise rinktis prastesne paslauga - bet tada reikia atvirai deklaruot - kad medicinos lygis netempia. kaip pvz nesusirenka pakankamai rinkeju balsavimui - vadinas visuomene ziuri i rinkimus skeptiskai -VADINASI PAZEISTAS DEMOKRATIJOS PRINCIPAS! - ir kad mes atseit gyvenam demokratiskai - tera tik propaganda. nes visuomenes dauguma IGNORUOJA. taspac ir su krauju. jei jo truksta - kazkas ten jau neaisku darosi toje medicinos sistemoje... ir "savanoriskumo" propaganda labai smarkiai meslu paduoda... nes tesipersa isvados, arba medicinos paslaugu lygis nesiekia normos ir medicina pereidineja i sarlatanizma - arba tai yra daroma specialiai - kad skatint vidine korupcija ir kysius medicinoje. tai jokiu budu neliecia paciu savanoriu ir savanoriskumo. bet kai ju nebepakanka, likusieji savo elgesiu jau sukelia problema visuomenei. nes savanoriskumas nebeadekvatus situacijai. ir reikia kazka keist. daryt pamatuotus sprendimus. kaip pvz su saukimais i kariuomene - jie ten aktyviai reaguoja i esama situacija ir priima sprendimus. tai ir yra visuomenes poreikiu uztikrinimas. GEROJI praktika. o ne vien tik ta pati suda malant, kaip medicinoje su krauju, kas akivaizdziai jau yra BLOGAI