15 000 žmonių įtraukęs tyrimas atskleidė, kiek laiko turi trukti seksas, kad moteris jaustųsi laiminga  (6)

Seksologė Kristen Mark iš Kentukio universiteto, padedama mokslininkų komandos, atliko plačius tyrimus, kurių tikslas buvo apskaičiuoti, kiek minučių, moterų nuomone, turi trukti seksas. Tyrimuose dalyvavo per 15 000 žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai ką mokslininkai nustatė: vidutiniškai moteriai užtenka, kad lytinis aktas truktų ne mažiau kaip 10 minučių. Pabrėžiame, vidutiniškai. Kaip prisipažino tyrimo dalyvės, jos norėtų, kad seksas truktų bent 15–20 minučių.

Žinoma, K. Mark suorganizuotas tyrimas nebuvo pirmasis. Pavyzdžiui, 2008 m. analogišką apklausą atliko mokslininkai iš Pensilvanijos universiteto. Tada pakenčiama sekso trukme moterys pripažino 13 minučių.

Be to, tais pačiais metais Kanados seksologai (kartu su savo kolegomis iš JAV) ieškojo atsakymo į šį opų klausimą. Jų tyrimų rezultatu tapo veikalas sudėtingu pavadinimu „Amerikiečių ir kanadiečių gydytojų seksologų supratimas apie normalų ir nenormalų ejakuliacijos sulaikymą. Kiek turi trukti lytinis aktas“, kuris buvo publikuotas leidinyje „THe Journal of Sexual Medicine“.

Dėl šio tyrimo smalsūs gydytojai apklausė kelis tūkstančius pacienčių, kurios buvo nepatenkintos savo intymiuoju gyvenimu. Moterys skundėsi, kad seksas trunka neįmanomai trumpai, o kai kurioms – net per ilgai.

Iš nepatenkintų moterų apklausų paaiškėjo, kad vidutiniškai jų seksas trunka 3–7 minutes, įskaitant parengiamąsias glamones! O jos norėtų, kad seksas truktų bent 12 minučių. Tačiau seksas, ilgesnis kaip 20 minučių, tų pačių nusivylusių moterų taip pat netenkino.

Iš šių duomenų mokslininkai padarė išvadą, kad idealiu atveju vyras turi išsilaikyti ilgiau kaip 10 minučių ir užbaigti lytinį aktą iki 20 minučių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(52)
(17)
(35)

Komentarai (6)