Pasaulinė ateitis ar tik japonų keistenybės? Dėl pikantiškų priežasčių visai tautai gresia išnykimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kubietis 2018-07-17 10:45
Lietuvoje nereikia nei tų robotų ar programėlių, užtenka Skvernelio, Karbauskio ir Verygos, kad nekiltų mintis turėti vaikų.
donatasv 2018-07-17 14:15
Jei skvernelis išrūkins koncervus ir socdemus manau atsiras daugiau norinčių turėti vaikų... Taip kad pasilaikyk savo nesąmones sau.
Pumper 2018-07-17 14:53
Su socdemų komuniagom jau dabar valdžioj sėdi, o dar ir tapšnotojus priimti ruošiasi. Tikras mesijas, tas tavo skvernas.
amas 2018-07-17 16:13
Gal jeim apsėklintojų reikia? Galima būtu eksportuot
Shinigami 2018-07-17 17:23
Manau, kad karvių apsėklinimui jiems užtenka ir tikrų jaučių. O gal avis nori apsėklinti? Jei rimtai. Tai tokia situacija ten ne dėl to kad populiarus robotai ir animaciniai personažai. Ten populiarus robotai ir animaciniai personažai, nes ten yra tokia situacija. Čia maišoma priežastis su pasekmė. Didžiausia problema ten milžiniškas darbo krūvis.
vardasas 2018-07-17 18:06
Shinigami manau amas turejo galvoje seimo apseklintoja
AAA000 2018-07-18 01:56
pradet reikia nuo to, kad japonai yra tikinti liaudis, ir isitikine, kad plastikines leles pagimdys palikuoni jei vartojimo programoje varnele uzdes
Talkatif 2018-07-18 08:35
Pradėkim nuo to, kad japonas moterį telaiko namų apyvokos daiktu. Retas sugeba įsimylėt taburetę ir norėt su ja vaikų. Kadangi išmušė jiems poreikį grobt žemes dėl ko būtini kariai, tai jie ir metė reprodukciją. Per ilgus moters niekinimo šimtmečius pas juos išsivystė tik meilė sau.
kestutisz 2018-07-18 11:48
Manau čia tik technikos reikalas - bus poreikis (o jis ten panašu ir bus), bus ir vaikai iš mėgintuvėlių - na tik ne kaip fantastiniuose filmuose kompleksai su didelėm mėlynai/žaliai apšviestom kolbom, o asmeniniai robotai-lėlės kurios ir išnešios tuos vaikus namų kamputyje... Ir dar nenervins dėl kokių smulkmenų ;)
Fikcija 2018-07-19 17:47
Niekas nekaltas ,kad darbas ir virtualus zaisliukai jiems akciau uz seima ir gyva bendravima.Su tokiom technologijom produktyvumas leistu dirbti max 4h i diena , bet kaip sako glusa ir baznycioj musa ...
Vytax 2018-07-19 21:33
Išties tai Japonija nėra daugiausia dirbanti šalis: https://www.telegraph.co.uk/travel/maps ... est-hours/ Manau gimstamumui didžiausią įtaką turi darbo užmokestis. Čia natūralu. Vaikams auginti šeimai reikia pajamų, o darbo užmokestis yra didžiausia jų dalis. Realus darbo užmokestis Japonijoje stagnuoja nuo pat 1990 metų: https://tradingeconomics.com/japan/wages Dar labai svarbu yra būsto kainos. Čia irgi natūralu. Prieinamas būstas šeimoms yra būtina sąlyga. Japonija čia ilgus dešimtmečius pasižymėjo neadekvačiai didelėmis būsto kainomis. Nors ir dabar Japonijoje būstai yra vis dar brangūs: https://i.imgur.com/wdINQsq.png Tad būtent šios dvi sąlygos ir skandina Japonijos demografiją. Dar viena sąlyga dideliam gimstamumui yra sunkiai prieinama kokybiška kontracepcija ir blogas lytinis išprusimas. Dėl šios priežasties demografiniai sprogimai vyksta itin skurdžiose šalyse. Tai paaiškina, kodėl sovietų sąjunga turėjo itin didelį gimstamumą. Taip pat demografija yra cikliška. Po didelio gimstamumo bumo seka atlyginimų stagnacija, būstų kainų augimas. Kas visiškai natūralu. O tai vėliau sukuria demografinę duobę, visuomenės senėjimą. Vėliau pradeda trūkti darbuotojų dėlto atlyginimai pradeda augti, būstai atpinga nes pasitraukia ankstesnio gimstamumo bumo karta. Ir tai sukuria sąlygas naujam gimstamumo bumui. Dar yra žmonių migracija, kuri kartais procesus pristabdo, kartais pagreitina.