Pasaulinė ateitis ar tik japonų keistenybės? Dėl pikantiškų priežasčių visai tautai gresia išnykimas  (11)

Japonai jau prieš keletą metų sukūrė virtualaus sekso aparatą, kuris pritaikytas specialiems akiniams ir kurį galima naudoti su masturbatoriumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau pirmasis sekso simuliatorius gąsdina Japonijos valdžią – tokie išradimai gali visiškai pakeisti demografinę šalies situaciją, nes jaunimas praranda susidomėjimą realiu seksu. Šalyje nuolat mažėja gyventojų, nes 40 metų dar nesulaukę japonai, regis, yra praradę susidomėjimą tradicine partneryste. Milijonai šalies gyventojų nevaikšto į pasimatymus, o vis daugiau japonų nesivargina ir dėl sekso.

Tokia celibato mada atrodo labai pavojinga – kone nacionalinė katastrofa. Palyginti nedidelėje Japonijoje gyvena 126 milijonai žmonių, bet manoma, kad 2060-aisiais japonų bus trečdaliu mažiau. Šalies šiaurėje esama ligoninių, kur gimdymo skyriaus darbuotojai priima vos kelias gimdyves per metus. Japonai, regis, ima pamiršti, kas yra santykiai ir kas yra seksas.

Vienišių skaičius Japonijoje siekia rekordines aukštumas. Viena apklausų parodė, kad trečdalis 30-mečių japonų niekada nėra susitikinėję su priešingos lyties atstovais. Japonijos šeimos planavimo asociacija nustatė, kad beveik pusė 18–30 metų moterų nesidomi lytine sueitimi ar ja bjaurisi. Taip pat jaučiasi ir kas ketvirtas vyras. Kodėl vis daugiau Japonijos vyrų tvirtina mieliau draugausiantys su virtualia mergina?

Tūkstančiai japonų yra užmezgę santykius su tokiomis draugėmis, kurios iš tiesų yra sumanios virtualios programėlės. Japonijos šeimos planavimo asociacijos vadovas Kunia Kitamura tvirtina, jog demografinė krizė tokia rimta, kad šaliai „ilgainiui gresia išnykimas“.

Kadangi Japonijos ekonomika jau 20 metų sustingusi, išlaikyti vaikus gali tik du dirbantys tėvai. Tokia formulė pragaištinga, nes neturėdami laiko santykiams puoselėti japonai atsisuka į technologijas – geismui patenkinti susirandami virtualūs partneriai.

„Kai kurie žmonės jau nesugeba su aistra žvelgti į priešingos lyties atstovus. Jei juos paliečia, ima drebėti. Daugelis jų – vyrai, nors atsiranda vis daugiau ir tokių moterų“, – pasakojo K.Kitamura. Vienas 30-metis jo pacientas negali susijaudinti, jei nepamato moteriškos lyties robočių iš kompiuterinio žaidimo.

Seksologai bando padėti jam suprasti, kaip veikia tikrų žmonių kūnas. Daugeliui Japonijos moterų santuoka tampa per vargus pasiektos karjeros kapu. Išties apie 70 procentų japonių palieka darbą susilaukusios pirmagimio.

36 metų Eri Tomita vengia romantiškų santykių būtent dėl to, kad galėtų susitelkti į darbą banke: „Prieš kelerius metus man pasipiršo vaikinas. Nesutikau, nes man labiau rūpi darbas. Nuo to laiko nebevaikštau į pasimatymus. Vaikštau į prancūziškus ir itališkus restoranus. Rengiuosi stilingai, smagiai atostogauju. Vertinu tokią nepriklausomybę.“

E.Tomita neslėpė retkarčiais permieganti su baruose sutiktais vyrais, ir tiek. Viena apklausa parodė, kad 90 procentų jaunų Japonijos moterų mano, jog geriau būti vienišoms nei ištekėti. Į savanorių vienišių armiją telkiasi ir šalies vyrai. 35-erių Satoru Kishino priklauso prie 40 metų nesulaukusių japonų kastos, kuri dalyvauja savotiškame sukilime prieš tradicinį vyriškumą.

„Neuždirbu tiek, kad galėčiau vaikščioti į pasimatymus. Ir nenoriu, jog moteris manytų, kad santykiai baigsis santuoka. Moterys mane traukia, bet išmokau gyventi be sekso“, – prisipažino S.Kishito.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(61)
(6)
(55)

Komentarai (11)