8 mitai apie seksą, kuriais reikia nustoti tikėti jau dabar - ar reikia nusimauti kojines, ar seksas gali sukelti infarktą?  ()

Daugelis seksualinį išsilavinimą gavo iš abejotinų šaltinių – iš gandų, spėlionių, fantazijų, legendų ir specifinės vaizdo medžiagos. Šiuo metu padėtis kur kas geresnė – apie seksą kalba mokslininkai, specialistai ir ekspertai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kita vertus, dar gajūs kai kurie mitai, jais nemažai žmonių tiki iki šiol, rašo „Reader‘s Digest“.

1 mitas. Sekso metu sudeginama daug kalorijų

Ekspertai išsiaiškino, kad per pusvalandį sekso sudeginama 85–150 kalorijų. Teoriškai, norint atsikratyti bent pusės kilogramo svorio, reikia sudeginti 3 500 kalorijų. Jei mylėdamiesi vienu kartu sudeginate 100 kalorijų, vadinasi, norint sulieknėti puse kilogramo, reikia pasimylėti 35 kartus.

Tik štai kokia bėda – daugumos žmonių seksualinis aktas netrunka pusės valandos, vidutinė intymaus akto trukmė – apie 5 min. Be to, pulsas ir kraujospūdis labiausiai padažnėja 15 s orgazmo metu, paskui organizmas sparčiai grįžta prie įprastinės veiklos.

2 mitas. Skirtumas tarp vyrų ir moterų seksualinio aktyvumo piko yra 10 metų

Vyrams didžiausias testosterono lygis organizme būna sulaukus 18 metų, o estrogeno pikas moterims – 23–26 m. Žemą hormonų lygį sieja su sumažėjusiu libido, todėl dažnai teigiama, kad libido aukščiausias būtent hormonų piko metu.

Bet jei svarbiausiu seksualinės traukos veiksniu laikysime seksualinių santykių dažnumą, tada tarp vyrų ir moterų nėra jokio skirtumo. Seksualinis geismas nuolat svyruoja, jis priklauso nuo daugiau veiksnių nei amžius. Per visą gyvenimą mūsų seksualinis geismas ir aktyvumas labai dažnai keičiasi.

3 mitas. Seksas gali sukelti infarktą

Seksas stiprina širdį. Tyrimai patvirtino – du ar daugiau kartų per savaitę besimylintiems vyrams širdies ir kraujagyslių ligų rizika kur kas mažesnė. Tikimybė gauti infarktą sekso metu irgi labai maža.

Medikų atlikti širdies tyrimai parodė, kad nerūkantiems ir diabetu nesergantiems žmonėms seks metu gauti infarktą tėra vienas šansas iš milijono. Net jei širdis negaluoja, nevertėtų jaudintis – vidutinis krūvis sekso metu yra ne didesnis, nei lipant laiptais į antrą aukštą.

4 mitas. Sekso metu reikia nusimauti kojines

Nyderlandų mokslininkai atliko vyrų ir moterų smegenų sekso metu skenogramą. Pasirodo, kai kojoms būdavo šilta, žmonės dažniau patirdavo orgazmą nei nemūvėdami kojinių.

5 mitas. Austrės ir šokoladas – stiprūs afrodiziakai

Nėra nė vieno tyrimo, kuris patvirtintų, kad austrės stiprina seksualinį geismą. Taip, austrėse daug cinko, kuris reikalingas, kad sperma būtų gera, bet daugiau jokių libido stiprinančių austrių ypatybių mokslininkai nerado. Keliais tyrimais parodyta, kad šokoladas mažina kraujospūdį ir gerina kraujo ląstelių veiklą, todėl penio erekcija gali būti stipresnė.

Šokoladas stimuliuoja skatina fenetilamino ir serotonino gamybą – šios medžiagos skatina gerą nuotaiką. Na o puikiai nusiteikę žmonės dažniau mylisi. Apibendrinant galima teigti – jei maistas skatina žmogų galvoti apie seksą, kažkuo primindamas intymias kūno dalis (pavyzdžiui, austrės), arba jei žmogus mano, kad valgis jam gali būti afrodiziakas, būtent toks ir bus maisto poveikis.

6 mitas. Vyrai galvoja apie seksą kas 7 sekundes

Neseniai žurnale „Journal of Sex Research“ buvo aprašytas Ohajo universitete atliktas tyrimas, absoliučiai paneigęs šį teiginį. 238 studentai savaitę stebėjo ir fiksavo savo mintis apie seksą, apie valgį ir apie miegą.

Po savaitės paaiškėjo, kad vyrai galvoja apie seksą kur kas rečiau – vidutiniškai 19 kartų per dieną, o ne beveik 8 tūkst. kartų (kaip manyta). Apie valgį vyrai pagalvodavo 18 kartų, o apie miegą – 11 kartų. Moterys galvojo apie seksą vidutiniškai 10 kartų per dieną, apie valgį – 15 kartų per dieną, o apie miegą – 8,5 karto per dieną.

7 mitas. Visos moterys patiria orgazmą tik per intymią sueitį

Tyrimų rezultatais, apie 75 proc. moterų nepatiria orgazmo vien per lytinę sueitį. Kitas tyrimas parodė, kad apie 37 proc. moterų reikalingas papildomas stimuliavimas lytinio akto metu, norint pasiekti orgazmą.

8 mitas. Seksas turi įtakos sporto rezultatams

Dėl šios teorijos ginčijosi daug metų, visų šalių treneriai drausdavo savo sportininkams seksualinius santykius prieš svarbias varžybas, žaidynes. Kaip rašė CNN, ši idėja atsirado dar senovės Graikijoje ir tradicinėje kinų medicinoje.

Pagal šią teoriją, susilaikymas nuo sekso stiprina agresiją ir energiją. Bet neseniai atlikti tyrimai parodė, kad seksas turi mažai įtakos sportininkams, priešingai – jis poveikis teigiamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(13)
(10)
(3)

Komentarai ()