5 dalykai, kuriuos būtina įsidėmėti visiems, kurie nori laimingo lytinio gyvenimo  (2)

„Mūsų intymųjį gyvenimą veikia ne dydžiai ir parametrai, ne atlikimo technika ir net ne meilė, o tik vienas veiksnys – tai, kas vyksta mūsų galvoje“, – tvirtina psichologas Michailas Labkovskis. Jis atskleidė 5 dalykus, kuriuos verta įsidėmėti kiekvienam, norinčiam patirti maksimalų pasitenkinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Intymiame gyvenime nebūna kompromisų. Rimtai!

Pasitaiko žmonių, kurie pasirengę daryti lovoje tai, kas jiems nepatinka, nemalonu, nejauku. Būti atviriems eksperimentams – puikus dalykas, stengtis patenkinti savo partnerį – taip pat gerai, tačiau ne savo psichologinės pusiausvyros kaina. Nusiteikimas, kad „galima truputį pakentėti“ neretai sukelia labai liūdnų pasekmių. Pavyzdžiui, moterims gali dėl to išsivystyti psichologinio pobūdžio vaginizmas, o vyrams tai yra tiesus kelias į erektilinę disfunkciją. Ar mums tokie sutrikimai reikalingi dėl kito žmogaus 5 minučių pasitenkinimo?

2. Seksas – tai čia ir dabar

Daug žmonių nesugeba ištirpti akimirkoje. Jų mintys sukasi keliais žingsniais toliau. „Ar mes būsime drauge?“, „Kaip jis vertina mane? Ar myli?“, „Ar jis dar paskambins?“. Jeigu užsiiminėsite seksu ne dėl paties proceso, o dėl ko nors kito (pavyzdžiui, kad užmegztumėte ilgalaikius santykius), rizikuojate prarasti ir viena, ir kita.

3. Stulbinantis seksas priklauso nuo psichologinės sveikatos

 

Viena priežasčių, kodėl žmonės (ypač moterys) negali visiškai atskleisti savo seksualumo ir patirti tikro malonumo, yra psichologinės problemos. Mylėdamiesi mes tampame emocionaliai atviresni (ir kartu labiau pažeidžiami), todėl per lytinius santykius pasireiškia baimės, kompleksai, nerimas ir skausmas. Apskritai seksas yra vienas stipriausių indikatorių, parodančių, kas vyksta sieloje.

Pavyzdžiui, moteris gali būti išstūmusi iš sąmonės faktą, kad vaikystėje ją paliko tėvas, tai iki šiol skaudina ją. Ir staiga mylintis ją apima stiprus atstūmimo ir vienatvės jausmas. Toks jausmas, kad ir šis partneris ją pames, kai ji yra prieš jį tokia atvira ir beginklė. Trumpai tariant, jeigu norite patirti tikrą pasitenkinimą, pradėkite ne nuo idealaus partnerio savybių sąrašo, o nuo psichoterapijos seanso.

4. Nėra jokių taisyklių

 

Dauguma žmonių orientuojasi į bet ką, tačiau tik ne į savo pojūčius. Ieško pavyzdžių iš sekso filmų ir popkultūros. Stengiasi suformuoti savo seksualumą pagal tai, ką mato ir girdi. Iš tikrųjų jūsų seksualumas yra jūsų viduje. Viską, kas patinka jums abiem ir neprieštarauja Baudžiamajam kodeksui, galima daryti.

5. Meilė savo kūnui – svarbiausias seksualinis koziris

Dauguma moterų mano, kad vyrui svarbiausia yra jų grožis. Iš tikrųjų vyrai pirmiausia vertina sugebėjimą atsipalaiduoti ir moters kontaktą su savo kūnu. Beje, kūną reikia mylėti ne todėl, kad jis yra jaunas, gražus, standus ir t. t., o tik todėl, kad jis yra jūsų. Meilė sau turi būti besąlygiška. Be jokių „mano krūtys gražios, bet sėdmenys – nelabai“ (aš tai vadinu susiskaldymu). Meilė sau reiškia „aš esu tokia, ir tai yra priežastis save mylėti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(29)
(15)
(14)

Komentarai (2)