Ką reikia žinoti apie JT pranešimą dėl klimato kaitos: reikalas labai rimtas ir žmonija gali būti galutinai prisižaidusi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2018-10-09 19:59
Manau daug daugiau žalos daro nešvarus oras nuo išmetamų dujų žmogui, nei klimato šilimas. Šilimas matau, kad negadina žmogaus sveikatos, o užterštas oras išmetamom dujom - gadina.
iPienius 2018-10-09 20:56
juros lygio kilimas yra didele problema. pakranciu miestams kaip Niujorkas gresia atsidurti po vandeniu.
dovydas.lukšas 2018-10-09 21:32
O kaip su Lietuva? Žinot kas ką? gal koki link'ą galėtumet numesti? Miestai kaip klaipėda ar Palanga gal nukentįs, o likusios teritorijos?
dovydas.lukšas 2018-10-09 21:33
Ir kaip bendrai Lietuva nukentės dėl klimato atšilimo? Juk dalis šiuo metu apgyvendintų plotų taps nebegyvenamais ne dėl to, jog tuos plotus užlies vanduo, o todėl, jog ims smarkiai trūkti geriamojo vandens bei tam tikrose vietose taps tiesiog pernelyg karšta žmogui gyventi
Shinigami 2018-10-10 06:33
Nelabai nukentės. Dėl jūros lygio kilimo http://www.maps.lt/map/ gali pamatuoti Lietuvos reljefą. Aš pamatavau tarpą nuo jūros iki Kretingos, reljefas jau už 0.5 km nuo jūros pakylą 15 m. Pati Kretinga yra 20-40 metrų virš jūros lygio. Klaipėda 10 m virš jūros lygio. Bet dalis Šilutės gali nukentėtį nes puse jos yra tik 1 m virš jūros lygio, o vietomis žemiau jūros lygio. Bet bendrai paėmus tai nedidelė Lietuvos teritorija. Lietuva niekada nepritrūks geriamo vandens. Nes visa Lietuva yra ant didelio sluoksnio nuosėdinių uolienų. Šis sluoksnis veikia kaip didžiulis vandens filtras. Kuris vandenį gerai išvalo. Abejojų kad butu žmogui per karšta gyventi, greičiau nepatogu. O svarbiausia, kad kai žmogų prispiria gamtą, tada jis išranda naujus išradimus leidžiančius jam gyventi sudėtingiausiose vietose. Todėl žmonės gyvena nuo dykumų kur +50 iki Arkties kur -50.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-10-10 07:41
Tai kelias į masinį gyvybės išmirimą, o ne tik "šiek tiek daugiau vandens".
sub 2018-10-10 08:09
Bet jų valdžios galva, kranelių neprisuko, o kaip tik skatina išgauti kuo daugiau.
Luitas 2018-10-10 09:30
https://imgur.com/gallery/aynABv6
HardAxe 2018-10-10 10:01
gali būt, kad žemėj veikia savireguliacijos mechanizmas: https://weather.com/news/news/2018-04-1 ... ange-study kuo labiau šils klimatas, tuo labiau silpnės golfo srovė ir mūsų kampe augs ledynai bei didės žiemos. Pas mus būtų freakin šalta, o floridoj chebra galės pradėti gyventi bunkeriuose. Nei labai vėjas gasdins, nei saulė kaitins
goshtiz 2018-10-10 15:31
Jau nuo 1950-uju jie gasdina kad va jau tuoj tuoj nebebus kelio atgal, ismirs visi, paskes, sausros uzpuls ir panasiai. Viskas del zmogaus CO2 emisiju. O ka Jus zinot apie tuos klimato modelius? Kiek ju yra, kodel jie buvo israsti? Ar jie yra tikslus? Kodel juos pastoviai atnaujina? Ka manot apie tai kad tie modeliai neiskaiciuoja saules poveikio? O kaip del vandenynu sroviu? Norit atsakymu? https://www.corbettreport.com/?s=climate
HardAxe 2018-10-10 17:02
dinozaurai kažkaip gyveno su visu tuo CO2 atmosferoj ir vargo nematė. Šaip gi CO2 augimas yra amfetaminas augalams. Turėtų boostintis visas gyvybės vystymasis. Bėda nebent miškų naikinimas.
Shinigami 2018-10-11 07:14
Gyvybei žemėje klimato atšilimas žalos nepadarys, jis tik pakeis gamtos sąlygas prie kurių gamta laisvai prisitaikys. Žmogus taip pat nėra pirmuonys. Pasinaudojęs savo žiniomis ir technologijomis laisvai prisitaikys prie kintančių sąlygų. Brangiai kainuos? Tai Lietuvai ir dabar brangiai kainuoja žiemos sezonas.
Ar_as? 2018-10-11 10:12
Ekonominė krizė, kokios dar nematėme, suardyti prekybos tinklai ir keliai, izoliacija, bankrotai, stichijos ten, kur jų niekada nebuvo protu nesuvokiami pabėgėlių srautai, juo sekantis badas ir karai... Taip, Lietuvai tikrai nieko blogo dėl to jūros lugio pakilimo nebus O ilgalaikėje perspektyvoje, žinoma, nei gyvybė nei žmogus matyt neišnyks. Gal grįšim į natūrinį ūkį, gal populiacija susitrauks, o gal per porą kartų pusėtinai prisitaikysim. Kaip sakė George Carlin: "The planet is fine, people are fucked"
Shinigami 2018-10-11 13:30
Aš nesuprantu žmonių kuriems patinka visur kišti pasaulio pabaigą ir kitaip gazdinti kitus. CO2 sunaikins žemę, DI sunaikins žmoniją ir t.t. ir t.t. Kokia ekonominė krizė? Iš kur ją ištraukei (be kasydamas užpakalį)? Iš kur tas badas ir karas? O aš pranašauju taip: 1) Visos pasaulio šalys pajutusios grėsmę nutrauks bet kokius tarpusavio karus ir visus pinigus skirs moksliniams tyrimams skirtiems sukurti plaukiojančius miestus, atsinaujinančius energijos šaltinius, žemės ūkio dangoraižius (dėl kurių nebereiks kirsti džiungliu dėl žemės ūkio). 2) Dėl didelės pinigų injekcijos į mokslinius tyrimus pagerės ekonominė situacija, sumažės badaujančių (ir dėl žemės ūkio dangoraižių). 3) Visa pramonė persikels į nauja, aukštesnį lygį ir bus įvesta bendra pasaulinė valiuta. Prasidės rojus žemėje.
HardAxe 2018-10-11 13:54
Na Lietuva tikėtina laikysis lengviau/geriau nei išsivysčiusių šalių vidurkis.
Ar_as? 2018-10-11 16:59
O aš niekaip nesuprantu žmonių, kurie galvoja, kad "kas man, jei Nyderalndus ar kažkokį Manheteną ten užlies, aš gi laimingas ant savo kalvelės Lietuvoj gyvenu, ožkas ganau, ožius melžiu, orą gadinu ir man niekas nebaisu". Nes gi tikrai, mes Lietuvoje, žaliųjų kosmose gyvename. o ne kažkokioj niekingoj planetoj "žemė", pas mus po stichinių nelaimių visada gyvenimas pagerėja, nes kompensacijas už neapdraustus pasėlius duoda... O suklestėjimo pavyzdžių gali ir nelaukęs pasaulio pabaigos pasižiūrėti ten, kur dėl gamtos pereikvojimo sąlygos tapo menkai tinkamos žmonėms gyventi ir žmonės prisitaikė, tiesiog į aukštumas pakilo: gali pradėti nuo Sachelio srities ir jos silicio slėnio, tęsti į Somalį ir jo inovatyvias laivybos eksploatavimo idėjas, tada kraustytis į cunamių nušluotų salų ir pakrančių klestinčias bendruomenes. Kartu gali pamatyti ir kaip tų kraštų kaimyniniams regionams puikiai sekasi, kaip jie džiaugiasi, kad jų gretas nuolat papildo vieno ar kito plauko pabėgėlių stovyklos, kurios tampa aukštosios kultūros židiniais.