NASA zondas praskriejo rekordiškai arti Saulės: to nėra padaręs joks kitas žmonių aparatas ir žadamas dar vienas rekordas!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Bagai 2018-10-31 22:19
Butu idomu suzinoti kodel palydovai tiek daug suryja pinigu. Suprantu kurimos naujos technologijos, kas kart kitoks palidojas ir jo uzduotys, bet pusantro milijardo? Labiau panasu kad tuos pinigus suryja perdetas instrumentu tikrinimas ir pertkrinimas. Kai padarius vienu metu identiskus 3-4 palidovus su mazesniu instrumentu tikrinimu ir paleidus viena po viena, neveikia, isisaiskini kas blogai ir istaisius leidi kita. Paleidimas is 1.5m sudarytu centus.
iPienius 2018-11-01 10:44
atskirus komponentus gamina skirtingose JAV vietose. veliau testuoja NASA centruose, laboratorijose, kurios irgi ismetytos po visa sali. vien logistika kainuoja milijonus, o dar zmoniu atlyginimai. todel ir susidaro tokios sumos. gaminti keliu vienodu nera reikalo, nes paprastai tokie palydovai yra skirti konkreciam tikslui ir naudingiau yra sukurti skirtingus, kurie turetu truputi kitokia paskirti.
Bagai 2018-11-01 12:06
Net jei ir ismetitos labaratorijos tai vistiek suma perdaug ispusta, gali nors po pasauli ismetiti, liekant zemeje atstumas kaina tikrai tiek neispucia, informacijos perdavimas isvis centai. Siaip ir dabar kelis gamina ypac robotus marsui, bet tik antras lieka zemeje. O kelis daryt siulau ne tam kad ta pati tirtu, bet jeigu kazkokie instrumentai nesuveiks, sprogs raketa paleidimo metu, ar kokia kita priezastis del ko palidovas nefunkcionuos kaip priklauso galetum paleist kita istaisius klaidas, o ne testuoti 100 kartu ispuciant kaina kartais. Dabar primena nacistine Voketija, kai vietoj daug paprastesniu tanku gamino mazai, bet galingus tankus. Kai tuo tarpu sovietai uz ta pacia kaina galejo kelis pagamint, ir vieno netekus kiti galejo vistiek funkciuonuoti
AAA000 2018-11-01 14:42
nu tu matau toks gudrus. padarei 3-4 palydovus. viena paeidai kosmosan. ir jis back - NEVEIKIA! siulai paziuret, kas neveikia, ir sekancius pataisyt. gali placiau paaiskint - kaip cia dabar paziuret, kas butent sugedo? su teleskopu paziuret - ar kaip?
Bagai 2018-11-01 16:27
Tam yra kumunikacija su palidovais, kur tikrai pakankamai patikima. Ir nera su ja taip daznai problemu. O jei ir butu, stai zinai kad kazkas su duomenu perdavimu blogai, pataisai isaiskini kam problema leidi atsargini. Nesakau kad protingesnis uz ten dirbancius, bet uz palidova 1.5 milijardo, atrodo overpriced as fuck
Finalfour 2018-11-01 18:56
Sakai. Butent kad sakai. Sedi prie pc, ir mokai NASA kaip ka daryt. O kas baisiausia, skaiciuoji SVETIMUS pinigus. Koks tau skirtumas, kiek kas kainuoja USA mokesciu moketojams? Zinai, jie tiek kisdami i moksla, ir visa kita, vis tiek gyvena geriau nei tu kada nors gyvensi. As is viso nesuvokiu, kaip galima kvestionuoti bet kokius profesionalu sprendimus, jei neturi tiems profesionalams prilygstancios kompetencijos. Man visi moksliniai tyrimai ziauriai idomu, as didziuojuosi ir dziaugiuosi zmonijos proigresu. Jei ko nesuprantu - klausiu, domiuosi, pasitikslinu. Bet GINK DIE niekad nemokau uz mane protingesniu ir geresniu, kaip ka reikia padaryti. Nebent, tamstai atrodo, kad visa ta reikala, ka daro NASA, ismanai geriau.
vanduo4 2018-11-01 19:23
Tokie projektai brangūs, nes: 1. Didelė paslaugų kaina garantuoja kokybę, nes nei vienas nenori susimauti, kadangi iškris iš verslo grandinės; 2. Kam viską daryti papigiai jeigu iš to galima uždirbti? Pvz.: Airijoje tau prakiuro duslintovas, maža skylutė. Nuvažiuoji į servisą ir paprašai užvirinti. Jis sako, "taip, be problemų". Grįžti pasiimti, o tau sako 300 eurų. Už ką, už skylutę? Ne, už naują duslintuvą, nes jie nevirina, jie viską keičia naujais. O tą su skylute vėliau parduoda puse kainos - 100% pelnas. 3. Nėra konkurentų, galinčių pagaminti pigiau, tad kam nusipiginti? : žmogau, jeigu tu pats nepakelsi savo vertės, jos niekas nepakels.
Finalfour 2018-11-01 20:04
si karta negaliu nepritarti vanduo4 komentarui.
Bagai 2018-11-01 20:22
Tu isvis ne i tema, prie ko cia glusikai ir iPhonai. Tuo labiau, kaip pavyzdi rodai IPhonai kuris isvis ten overpriced. Nesupranti kiek zalos daro Apple su tokia politika, ir kiek isaldo pinigu, kurie sukasi tik tarp turtingu dedziu ir verslu ir negrysta i zemesnes pajamas gaunacius zmoniu sluoksnius. Netgi cia buvo straipsnis, kaip turi 100 milijardu doleriu saskaitose bet ju nenaudoja inovacijoms, bet cia jau offtopic.
Finalfour 2018-11-01 21:09
Ir vel, jis geriau zino, ka reikia NASAI daryt, ka kelt, kur leist, kokius meginius imt. Paskambink jiems, pasiulyk. As pavyzdziui neisivaizduoju net, kokius tyrimus daryt, kur investuot sioje srityje, kur skrist, kokius meginius imt. Nes tam man neuztenka ziniu. O tau matyt uztenka, kad dristi cia siulyt tokius dalykus. Tad pasigooglink, NASA telefona tikrai rasi. Ypac savo ideja fiks apie kruva vienodu palydovu papasakok. Nes ten sedintys didziausi planetos protai to nesuvoke.
Bagai 2018-11-01 22:02
Kaip kokie putino pakalikai... Tik neduok diev, jei zmogus klausia ar drysta suabejoti valdžia, kaip kokios nepaklusni menkysta taip? Kam dar paskambint? Verygai, kad žole legalizuotu, kaip Kanadoje?
R35P3CT 2018-11-01 22:13
Bagai. Niekas nedraudžia imti ir parašyti laišką. Žiūrėk gal dar ir priims į darbą, galėsi pamokyti efektyviau leisti pinigus, juk niekas nedraudžia komunikuoti su NASA ar su kitomis kompanijomis. Mes dar nežinom aplamai kokios ten medžiagos sukištos į tą aparatą, plius kiek įvairių tyrimų reikia atlikti tiek medžiagų atsparumo, tiek mokslinės įrangos ir panašiai, ir t.t. Čia ne televizijos palydovas.
kionig 2018-11-01 22:24
yra 20,7 mlrd. $ 2018 metams.
SaMaras 2018-11-01 22:30
Planuoju leistis į kelionę aplink afriką, dabar galvoju pirkti kokį land cruizerį, bet už jo kainą išeina 16 žiguliukų.. gal su kokiu septintu pavyks apkeliauti ir visą.. tuomet sutaupyčiau... Tarkim Casinis iki saturno skrido 7 metus. Nusileidimo momentui turi būti pilna komanda specialistų kuri susideda tikrai ne iš 10 ar 20 žmonių. kur juos dėti, jei misija nepavyko? Iš kur juos gauti po dar 7 ar 14 metų? Su tarkim grunto pavyzdžiais iš mėnulio ar marso ir privačiom kompanijom tarkim ok, paskelbei kainą ir tegul jie varžosi, o tarkim su egzoplanetų paieška, saulės aktyvumo tyrimais ar panašiais dalykais? Kaip apmokėti „pagal rezultatą“?
AAA000 2018-11-01 22:38
kad piktiniesi kaip leidziami mokesciu moketoju pinigai cia aisku gerai - bet kritika turi but konstruktyvi ir atskirta nuo noru. as pvz sutikciau kad visus priverstu pabadaut, islaipintu is automobiliu ir lektuvu, suprastintu medicinines paslaugas, kosmoso tyrimus isvis praktiskai nutrauktu, uzdraustu religijas ir bent 70% pasaulio vieso bvp mestu i genetikos tyrimus. paliktu tik svietimo sistemas ir ivestu kokias nors genialiuju atrankas vardan situ tikslu. nes as taip NORIU ir manau, kad tai svarbiausia zmonijai kaip rusiai. o kai mokslas sugebes istempt gyvenima bent iki 1000 metu - tada jau apsimokes ir kosmosan lyst - nes galesim bent jau iki gretimos zvaigzdes nuskrist kazkas dabar tiesiog fiziskai neimanoma. tektu kelias kartas skraidint ir tiesiogines sukauptos patirties nebutu imanoma perduot... bet taip pat suprantu kad mano norai niekis...
SaMaras 2018-11-01 23:08
Esmę pagavau, ir iš dalies sutinku... bet po tokių drąstiškų karpymų, uždarymų ir nutraukimų, kokiu būdu nustatysi tuos genijus, ir kur juos kiši atfiltravęs? Ar genijai reikalingi bus tik genetikos srityje?
Finalfour 2018-11-01 23:15
Supranti, Bagai, jei tu butum paklauses - o kodel palydovas kainuoja 1.5 mlrd? Viskas ok, tau butu paaiskine, ka ir padare beja sios diskusijos dalyviai veliau. Gali ir nepaaiskinti, jei nezino. Galima padiskutuoti, kas ten gali tiek kainuoti. Viskas cia ok butu. Bet kai tu pradedi TEIGTI, kad tai per didele suma, ir dar baisiau, pradedi mokyti uz save 100 x protingesnius mokslininkus kaip leisti pinigus ir ka su jais padaryti geriau - tada ir soka ant taves visi. Jauti skirtuma? Nes labai neskaniai ir vaikiskai atrodo, kai profanas moko profesionalus. O NASA, lyginant su tavimi, tokie ir yra. Ar ne?
R35P3CT 2018-11-01 23:20
Beje spacex gamina tik raketas, jiems pakanka vienoje vietoje būti ir tai įranga vežiojama į aikštelę bandymam ir panašiai. NASA gamina specifinius įrenginius. Va pvz. james webb teleskopas kurio vien veidrodžius nupoliruoti bei įstatyti trunka metu metai. Tokius preciziškus įrenginius tobulina iki tobulumo. Paleidus jie privalo suveikti taip kaip turi veikti, nes prie jų nebe priskrisi ir nepataisysi, tai ne kaip su hablu kur galima buvo pataisyti nuskridus iki jo. Va vien veidrodžių kelionė kokia po rangovus ir t.t. https://jwst.nasa.gov/mirrormap.html
Wolfy 2018-11-02 13:40
Manau, labai tinkamas video apie laiko/pinigų kaštus, tokiems kosminėms projektams: https://www.youtube.com/watch?v=hTVYCS2QIzs&t=1s
sub 2018-11-02 15:53
Kas čia per pvz. Sapnelis tu. EU - 140 €, kokie dar 600? Jei jau taikai pavyzdžius, tai taikyk realius o ne išgalvotus.