Elonas Muskas prisipažino, kokia jo didžiausia gyvenimo svajonė ir kur jis norėtų numirti: dabar tai skamba kaip fantastika, bet jam tai gali pavykti iš tikrųjų  ()

Kelionės į Marsą vis dar atrodo tolimas pasiekimas, tačiau ne toks tolimas, koks buvo 2002 metais, kai Elonas Muskas įkūrė „SpaceX“. Milijardierius ne kartą pasakojo, kad ir pats norėtų keliauti į Marsą ir neprieštarautų ten sulaukti mirties, bet ar jis tikrai tai ketina daryti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Norėčiau mirti Marse. Tik ne nusileidimo metu“ - taip yra sakęs Muskas, kuris galvoja, kad kelionės į Marsą yra šios kartos reikalas ir jos tikrai prasidės pakankamai greitai. Muskas neslepia, kad tai - labai pavojingas žygis, kuris kažin ar visiems pasibaigs gerai. Jis ne kartą sakė, jog tikimybė, kad pirmieji keliautojai mirs, bus didžiulė - „Reikės paklausti – „Ar esi pasiruošęs mirti? Jei taip, tuomet esi kandidatas kelionei“.

Pats Muskas taip pat yra sakęs, kad pirmosios kelionės dalyviu tikrai nebus. Viena vertus, tai yra labai pabojinga ir jis nenori mirti, o kita vertus - jis yra „SpaceX“ vadovas ir be jo būtų sunku surengti tolimesnes keliones. Bent jau pinigine prasme, nes įmonės finansavimas iš dalies priklauso ir nuo investuotojų susižavėjimo Musko asmenybe. Tačiau kuomet kelionės į Marsą metodai jau bus patikrinti ir deramai išbandyti, Muskas norėtų ten nukeliauti.

Neseniai viename interviu Muskas pakartojo, kad norėtų keliauti į Marsą ir neprieštarautų, jei ten mirtų - „Tai būtų ironiška, bet labiausiai ironiški rezultatai ir yra labiausiai tikėtini“. Nors Muskas daug juokauja, panašu, kad šis motyvas jo nepaleidžia ir jis tikrai rimtai apie tai galvoja. Elonui Muskui dabar yra 47 metai, tačiau vyriausiam visų laikų astronautui Johnui Glennui paskutinės jo misijos metu buvo 77 metai, todėl amžius nebus kliūtis, net jei bus ruošiamasi dešimtmetį.

Muskas yra patenkintas „SpaceX“ progresu. Jis džiaugiasi, kad šiemet pakilo galingiausia raketa „Falcon Heavy“ ir buvo iškeltas „Tesla Roadster“ automobilis. Pastarasis pasiekimas buvo labiau jau triukas viešumui didinti, bet technologinės galimybės iš tiesų stiprėja. „SpaceX“ planuoja krovininę misiją į Marsą įvykdyti jau 2022 metais, o jau 2024-aisiais į Raudonąją planetą turėtų skristi antroji misija su žmonėmis ir kroviniais. Tuomet bus imta statyti miestą, kuris su laiku plėsis, kol virs save išlaikančia civilizacija. Bent jau tokia yra „SpaceX“ vizija, o kokia linkme ji judės ir kuomet Muskas matuosis skafandrą - pamatysime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(70)
(5)
(65)

Komentarai ()