Mokslininkai svarsto galimybę ateiviams parodyti Žemę lazeriniu švyturiu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

shtekas 2018-11-12 14:39
Gal geriau nereikia, nes bus kaip indėnams kai "atrado" Ameriką
shift 2018-11-12 16:47
Tai vienas kvailiausių būdų išleisti mokslui skirtus pinigus. Ieškoti to kas neegzistuoja.
kukulis4 2018-11-12 17:57
As tai beveik neabejoju kad egzistuoja. Vat del klausimo, ar kadanors vieni apie kitus bent jau suzinosim, nesu toks optimistiskas.
Hmz 2018-11-12 19:44
neabejotinai bambėjo: "Tai vienas kvailiausių būdų išleisti mokslui skirtus pinigus. Ieškoti to kas neegzistuoja"
Skunkas 2018-11-12 20:55
"Mokslininkai" svarsto galimybę alkaniems ateiviams parodyti Žemę lazeriniu švyturiu. Tikrai ko nors dar kvailesnio neįmanoma sugalvoti.
shift 2018-11-12 23:09
Nevykusiai sulyginai. Elementarioji dalelė gali egzistuoti bet kur visatoj, jai nereikia specialių sąlygų ir jos toli ieškoti nereikia. Gyvybei reikia sudėtingos ekosistemos, jau nekalbu apie civilizacijai būtinas sąlygas. Kosmoso tyrimai kol kas neaptiko nieko, kas bent iš tolo būtų panašu į alternatyvią erdvę gyvybei už žemės ribų. O kelionė iki artimiausių potencialių egzoplanetų truktų neįsivaizduojamai ilgai, radiacija kelionės metu sunaikintų bet kokį gyvą sutvėrimą, net ir bakteriją. Žinot, kai žmonės šitam portale kartais diskutuoja apie religiją, aš suprantu, nes jie kalba apie ne materialius dalykus, transcendenciją, alternatyvias realybes, dimensijas, kurias fizikai bent jau teoriniuose modeliuose laiko įmanomais. Nors skeptikai sako - kol Dievo egzistavimas neįrodytas, tol pagrindo juo tikėti nėra. Lygiai tą patį galima pritaikyti ateiviams. Tikėti ateiviais yra tiek pat pagrindo, kiek ir skraidančiais spagečių monstrais. Bet kai atsiranda naivuolių tikinčių, kad toj bekraštėj radiacijos, ekstremalių temperatūrų dykynėj, galima sutikti gyvų sutvėrimų - tai ne kas kita kaip naivumo viršūnė. Ateivių (biologiniam pavidale) nėra, nebuvo, ir niekad nebus.
Dannas3 2018-11-12 23:22
Shift tu esi totalus idiotas. Kad kazkur yra gyvybe, didziausias irodymas yra mes patys.o tu dabar paistai viduramziu lygio egocentriskus paistalais.
shift 2018-11-13 23:30
Ar bent susigaudai savo paties logikoje? Kaip mūsų buvimas čia gali įrodyti kažką kas yra, ar ko nėra už daugybės šviesmečių? Mūsų buvimas žemėje įrodo tik tą pliką faktą - kad žemėje gyvena protingos būtybės, ir nieko daugiau. O žvelgiant į objektyvius duomenis, jie rodo, kad mes esam šitoj Visatoj vieninteliai. Jokių tai paneigiančių duomenų nėra. Todėl svaičiojimai apie civilizacijas kosmoso tolybėse tėra tik fantazija grįstos spekuliacijos.