Atsirado viltis kaip atitolinti globalų pasaulio kataklizmą: yra viena gudrybė, ką turėtų padaryti didžiosios įmonės ir gamta suteiktų antrą šansą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sauliuxa 2018-11-16 13:09
Niekas jau cia nieko nesustabdys,issinaikins po biski visi zmones ir tik tada po truputi prades atsigaudynet zeme.
bahuriux 2018-11-16 13:41
Kodėl pas kaikurius žmones vyrauja kolektyvinės pesimistinės mintys, apie žmonijos savidestrukciją. Tos mintys keistai panašios pas visu. Manau tai “įgimtas” pesimizmas. O konkrečiai dėl klimato, tai didelis PFFFFFFFF PX. natūraliai dar netokiu nesąmoniu yra buvę ir dalį iš ju pergyveno žmonės, ledynmečiai, tvanai, ir tropiku klimatas antarktidoje ir kas ir nieko viskas tik į gera galiausiai. Aišku, kad teršti savo gyvenamą aplinką nereikėtu bet jei reikia rinktis, tarp klestėjimo ir iš to išplaukiančio mokslo progreso, tai renkuosi teršti ir tobulėti, geriau nei gryžti į preš industrinį lygį.
Shinigami 2018-11-16 14:17
O kas blogiausia, kad nėra jokio skirtumo. Ar tu garsus mokslininkas, ar eilinis kaimo Jurgis. Tokių pesimizmų rizikuoja susirgti visi. Vienas grasina sunaikinti žmonija su DI, kitas su ateiviais, trečias su klimato kaita. Bet visi jie turi viena bruožą, pasaulis nesisuka ir nenori suktis aplink jų pirštelį. Todėl jiems (asmeniškai) nepatinka esama tvarka ir norėtu ją sunaikinti, bet neturi tam priemonių. Todėl yra įsitikinę, kad už juos tai padarys aukštesnės jėgos (DI, ateiviai, dievas, gamta ir t.t.). Jie net atmeta galimybę, kad ateiviai gali būti tokių pačių pažiūrų kaip jiems nepatinkančios pažiūros. Kad DI neturi ego ir dėl to neturi jokio tikslo kažką naikinti (nebent butu užprogramuota tai daryti). Žmogus keičiasi greičiau nei gamta ir dėl to žmogaus išgyvenimo ir prisitaikimo galimybės daug didesnės nei gamtos. Greit žmogus galės gyventi Marse, kur gamtos nerasi nei su žiburių, bet kažkaip nesugebės išgyventi žemėje? O dievas iš vis ne egzistuoja.
vanduo4 2018-11-17 03:08
- : gelbėk save ir panašius į save, o kiti jei norės prisijungs patys. P.s. pokyčius galima pastimuliuoti, bet tik per NAUDOS prizmę, priešingu atveju įvyks atmetimo reakcija.
bahuriux 2018-11-17 15:30
https://en.wikipedia.org/wiki/Pareto_principle ). Ir svarbiausiai tai daugumoj atvejų eina įgyvendinti su minimaliom pastangom iš valdžios, verslo ir gyventojų pusės, kartais netgi su ekonomine nauda šitoms grupėms. Filtruoti suodžius labai gera idėja, kaip ir gera idėja buvo uždrausti aerozolius kurie ardo ozoną, verslas tiesiog rado alternatyvias medžiagas laimėjo visi. Kas pasistetę suodžių filtrus ant kaminų (nuo individualių namų iki laivų ir katilinių) tiems turėtu būti sumažinti mokesčiai kuriam laikui kol atsipirks investicija.
Shinigami 2018-11-19 06:26
Bet yra vienas BET. Geriausia visu pirma rasti alternatyvą, o paskui uždrausti. Kaip pav.: uždraudė sviesta ir verslas rado alternatyvą - margariną, kuris dar labiau kenkia sveikatai. Todėl prieš kažką uždraudžiant reikia rasti alternatyvą ir žinoti jos poveiki, o ne galvoti, kad žinai. Su suodžių filtrais viskas paprasta, bet su aerozoliais pasisekė kad nesugalvojo vietoje jų naudoti naudos medžiagos kuri dar labiau kenkia. Tad viską reikia daryti su protu.