Veikia kaip narkotikai, bet pašalinių poveikių nepalyginamai mažiau: mokslininkai sukūrė medžiagas, kurios sugrąžina entuziazmą, naikina depresijos simptomus, bet mažėja perdozavimo pavojus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

stdio 2018-11-12 15:56
Išrado Prolong Amfetaminą.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-11-12 19:25
Aš tai atkreipęs dėmesį, kad dopamino koncentracija kraujyje (tik taip išsireiškiu) padidėja nuo gyvenimo būdo . Tad ir šitie "vaistai" gali būti tik laikinas sprendimas, t.y. iš pradžių veiks, o paskui nebeveiks kad ir kiek bevartosi. O nustojus tuos vaistus vartoti, dopamino kiekis vėl ims didėti, o po kurio laiko vėl mažėti ir t.t... Ar jums taip nebūna, kad aktyvumas padidėja, kai susiduriate su tokia situacija, su kuria jau ilgai ar visai nebuvote susidūrę?
Hmz 2018-11-12 19:41
Tai kad visi vaistai nuo depresijos yra tik laikinas sprendimas - jie juk nepakeičia žmogaus gyvenimo aplinkybių, neišgelbsti nuo vienatvės ir t.t.
Šešėliai.nakty 2020-07-13 19:39
Mažina depresijos simptomus, grąžina entuziazmą = narkotikas? Narkotikai yra centrinės nervų sistemos veiklą modifikuojančios (stimuliuojančios, slopinančios, arba kitaip veikiančios) medžiagos. Čia veikiau vaistas, nei narkotikas. Nes narkotikas nėra vaistas, vaistas nėra narkotikas. Kad medžiaga būtų įtraukta į narkotinių medžiagų konvenciją turi atitikti 3 kriterijus - turi būti žmonių vartojama relaksaciniais tikslais, ribojamas/draudžiamas jos vartojimas ir ji turi keisti CNS veiklą. Kail kad muskato riešutas irgi turi haliucinogeniniės medžiagos (muscimolio, jeigu neklystu) bet muskatas nėra vadinamas narkotiku, nes retas vartoja relaksaciniais tikslais. Taip ir su šitu nauju "narkotiku". Pilna tokių narkotinių medžiagų pardavinėjama vaistinėse su receptu. Taigi geriau rašytų, kad išrado saugesnį vartojimui antidepresantą. Ir, kaip čia jau kai kas ir rašė, viso to poveikis trumpalaikis, nepanaikina priežsties, o tik ją, liaudiškai sakant, užglūšina.