Po kelerius metus trukusių kasinėjimų atrado legendinį miestą: iki šiol apie šį miestą buvo užsimenama tik senoviniuose tekstuose – ir nebuvo jokių įrodymų, kad jis tikrai egzistavo  ()

Po kelerius metus trukusių kasinėjimų, Graikijoje buvo atrastas Tenėjos miestas, kurį, kaip manoma, įkūrė po Trojos karo išgyvenę žmonės. Archeologai kasinėjimų metu surinko realių įrodymų, kad miestas, apie kurį yra užsimenama senoviniuose tekstuose, iš tiesų egzistavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Atrastos namų liekanos ir daugybė retų monetų patvirtino senovinio Tenėjos miesto egzistavimą“, – paskelbė Graikijos kultūros ministerija.

Manoma, kad Tenėją įkūrė trojiečiai, kurie buvo paimti į nelaisvę XII-XIII a. pr.m.e. Iki šiol apie miestą buvo užsimenama tik senoviniuose tekstuose – ir nebuvo jokių įrodymų, kad jis tikrai egzistavo.

Įrodymai apie gyvybę ir mirtį

Pirmieji kasinėjimai tose vietose prasidėjo 2013 m., o nesenai buvo atrasti 7 kapai, kurie yra iš Romos imperijos ar helenistinio laikotarpio. Taip pat buvo rastos namų liekanos.

„Šis atradimas yra labai svarbus. Radome miesto likučius, grįstus kelius ir įvairius statinius“, – teigia vyriausioji archeologė Eleni Korka.

Kasinėjimų metu buvo atrastos marmurinės ir akmeninės grindys, o taip pat kruopščiai pastatytos sienos. Buvo rasta ir 200 retų monetų iš IV a. pr.m.e. – o tai rodo, kad Tenėja buvo labai turtingas miestas.

Atrastuose kapuose buvo vazų ir papuošalų, taip pat moters ir vaiko skeletai. Vienas iš netikėčiausių radinių – dviejų žmogaus embrionų likučiai, rasti vieno namo pamatuose. Senovės graikai žmones laidodavo specialiai įrengtose kapinėse už miesto sienų.

„Mes radome tiek gyvybės, tiek mirties įrodymų – bet tai yra tik maža dalelė visos šios vietos istorijos“, – teigia E.Korka.

Parengta pagal „Deutsche Welle“.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(2)
(18)

Komentarai ()