Elono Musko „Tesla Roadster“ vaizdas kosmose apgavo daugybę žmonių: ar bent įsivaizduojate, kokiu greičiu jis lekia? (Video)  (12)

Vasario mėnesį Elonas Muskas padarė vieną iš įspūdingiausių viešųjų ryšių žingsnių ir į kosmosą paleido savo „Tesla Roadster“ su manekenu Starmenu prie vairo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-11-21 Elono Musko „Tesla Roadster“ vaizdas kosmose apgavo daugybę žmonių: ar bent įsivaizduojate, kokiu greičiu jis lekia? (Video)  (12)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įspūdingos nuotraukos su Žemės rutuliu „Tesla“ fone bemat apskriejo visą internetą. Bet ramybe spinduliuojantys kadrai suklaidino daugybę jais besigrožėjusių žmonių – atrodė, kad kosmose automobilis lengvai sklendžia, bet iš tiesų jis lekia neįsivaizduojamu greičiu. Starmenas su „Tesla Roadster“ apie dešimt kartų viršija garso greitį ir „važiuoja“ net maždaug 56300 km/val. greičiu, rašo businessinsider.com.

Kaip pranešė „SpaceX“, lapkričio 2 dieną „Tesla“ jau praskrido pro Marso orbitą ir jau yra nutolusi nuo Žemės apie 288 mln. kilometrų. Iš viso aplink Saulę automobilis nukeliavo net 595 mln. kilometrų, o tokio atstumo užtektų 16 kartų pervažiuoti kiekvieną Žemėje esantį kelią. Manoma, kad automobilis apskries aplink Saulę per 557 dienas.

Prieš aštuonis mėnesius į kosmosą išsiųstas asmeninis E.Musko automobilis sulaukė ypač daug dėmesio. Jo vairuotojo vietoje įtaisytas Starmenas aprengtas astronauto kostiumu, ant prietaisu skydelio užklijuotas užrašas „Nepanikuok“, o automobilyje nuolat kartojasi Davido Bowie kūrinys „Space Oddity“.

Automobilyje taip pat yra „5D kvarcinė lazerinė duomenų talpykla, kuri gali ištverti atšiaurias kosmoso sąlygas“, o šioje talpykloje yra įrašytos Izaoko Asimovo „Pagrindų“ trilogijos mokslinės fantastikos knygos.

„Tesla Roadster“ į kosmosą pakėlė „SpaceX Falcon Heavy“ raketa, pakilusi vasario 6 iš Kenedžio kosmoso centro Floridoje.

Galingiausia pasaulyje raketa sveria daugiau nei 1,36 tūkst. tonų ir gali pakelti 6,38 tonų krovinio į žemesniąją Žemės orbitą ir 2,67 tonos krovinio į tolimąją geostacionariąją orbitą. Todėl „Tesla“ pakėlimas į kosmosą įmonei buvo puikus galimybių išbandymas.

Tiesa, kitais metais „SpaceX“ planuoja išbandyti dar vieną, galingesnę raketą BFR, kuri turėtų padėti pagrindą planuojamai misijai į Marsą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(43)
(7)
(36)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: