Baimės, mitai ir mokslinė tiesa apie pieną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2018-12-03 14:16
"jeigu nekyla nemalonių reakcijų, pieno suvartoti galima po 2-3 porcijas per dieną." Nepatikėsit, bet man šis sakinys nieko nesako. Kiek ta porcija yra? 1 litras ar 3 litrai?
galibuti 2018-12-03 16:18
Karvė pieną duoda, kad pamaitintų veršį. Kaip ir mama maitina kūdikį iki tam tikro laiko. Šiais laikais, kai maisto yra gausu ir pasirinkimas didžiulis, tai gerti pieną, kuris skirtas veršiui, nėra logiška.
Shinigami 2018-12-03 17:12
Šitas palyginimas nėra teisingas. Nes taip pat galima sakyti, kad morka tavo darže auga ne tam, kad tu ją suvalgytum. Todėl pagal šita pavyzdį arba turėtum išmokti atlikti fotosintezę arba mirti badu. Nes niekas neauga, kad tu jį suvalgytum.
Kyborg 2018-12-03 19:41
Nelogiška yra valgyt žoles kai yra prieinamas daug kaloringesnis maistas toks kaip mėsa ir pieno produktai.
galibuti 2018-12-04 09:49
Tai kodel zmones ir kiti gyvunai nutraukia maitinima po kurio laiko, ir pereina prie kito maisto. Tie patys gyvunai, nuo tam tikro laiko vietoj pieno vartoja ta pacia zole, kitus augalus ar mesa. Jei kalba butu apie tuos laikus, kai nera galimybes maitintis kokybisku maistu, kai yra jo trukumas, tuomet taip, pienas yra geriau del tam tikru maistiniu savybiu. Bet siais laikais maisto pasirinkimas yra tikrai gausus ir pieno produktai nera butini. Tai tik dar viena pramones saka. Ir pieno produktai jei neklystu labiausiai paplito siaures europoje, del klimato salygo, kur eikejo kaloringesnio maisto. Pietu europoje kiek zinau, zmones maziau toleruoja pieno produktus, nes del siltesniu kimatiniu salygu, jie galejo rinktis ir vartoti kitus maisto produktus.
Shinigami 2018-12-04 13:38
Kažką maišai. Nuo kada pienų reikia maitintis kai yra maisto trukumas? Čia man priminė skaityta anekdotą. Mokytojas klausia mokinio ką jis darytu jei reiktu pamaitinti šalies piliečius, bet butu prastas derlius ir nebūtu duonos. Mokinys atsako, kad maitintu tautą mėsa. Bet jei yra maisto trukumas, iš kur gauti mėsos ar pieno? Jei butu maisto trukumas tai ir piena matytum kaip savo ausis. Maitintumeisi pienu jei nebūtu kokybiško maisto? Bet jei butu kokybiško maisto tada maitintumeis nekokybišku maistu? Nes pienas yra pats kokybiškiausias maistas, jei neskaityti mėsos. Taip, šiais laikais maisto pasirinkimas yra laibai gausus, tai kodėl valgyti šuda jei gali valgyti kokybiškus pieno produktus? Daug kas nėra būtina. Jei pradėsime vardinti kas yra būtina, tai tada liktu tik mėsa ir kelios daržovės, visa kita kas tik valgomą reiktu uždrausti. Nes visa kita yra nebūtina. Pačiame straipsnyje parašytą, kad pieno produktu netoleruoja tik afrikiečiai ir azijiečiai, bet ne visi, o 65%. likę 35% toleruoja laktozę. Ar jie netoleruoja laktozės nes turėjo dideli maisto pasirinkimą? Kiek man žinoma iš istorijos, tai Afrika ir Azija yra žemynai kuriuose visada truko maisto ir badas sumažėjo tik į šiuos žemynus atkeliavus europiečiams. Todėl viskas kaip tik atvirkščiai tavo teiginiams. Todėl tu tiesiog nemėgsti pieno produktų, o gal ir mėsos, dėl savo asmeniniu pažiūrų ar sveikatos ir nori savo pažiūras primesti kitiems. Ir dėl to ieškai šiaudų už kurių galėtum užsikabinti skęstamas. Veganai tą pati daro. Bet pakeisti faktus, kad pienas ir pieno produktai yra kokybiški ir naudingi maistinių medžiagų šaltiniai taip lengvai nesugriausi.
moo 2018-12-04 15:21
, bet čia reiktų kur kas daugiau nei "pradėk nuo savęs".
galibuti 2018-12-04 15:44
Aš vartoju visus produktus, praktiškai nėra ko nevalgyčiau. Todėl mano nuomonė nėra įtakojama kažkokių nusistatymų. Gyvūnų pasaulyje pieno vartojimas yra iki tam tikro amžiaus. Reiškia "gamta" taip sutverta, kad pienas reikalingas iki tol, kol gyvūnas gali pats pasirūpinti savo išgyvenimu. Dabar mes vartojame kito gyvūno pieną, kurio paskirtis jauniklio užauginimas. Mėsa, tai natūralus grobuonių maistas, žolė, augalai ir t.t. yra žolėėdžių maistas ir t.t. Tiesiog aš mastau paprastai, kad pienas pradetas vartoti, tik del mazo maisto pasirinkimo/trukumo, del maistingumo. Ir dingus pienui bei jo produktams, niekas nepasikeistų, žmonės tiesiog vartotų kitus maisto produktus. Tuomet galima sėkmingai maitinti vaikus ir mokykliniame amžiuje, kam duoti karves pieno, jei gali mama maitinti, nes juk naudinga ir kaloringa, be to subalansuota žmogaus organizmui.
Thanks again 2018-12-05 06:05
Atsisakyti suriu, kefyro? Niekada!